Fákkal borított, csavarodó üveghegy lesz az Amazon következő székházának az ékköve

2021 / 02 / 08 / Bobák Áron
Fákkal borított, csavarodó üveghegy lesz az Amazon következő székházának az ékköve
Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a technológiai óriások a főhadiszállásaikkal is igyekeznek felülmúlni egymást, elég csak az Apple Parkra, a Google Londonba tervezett székházára vagy a Microsoft faházaira gondolni. A látványos épületekben az Amazon is elég erős, akik a seattle-i üveggömbök után most a virginiai Arlingtonban is egy egészen különleges épülettel dobják fel az új központjukat.

Az Amazon új kampuszát a seattle-ihez hasonlóan az NBBJ építésziroda tervezte, és bár a legtöbben valószínűleg a Helix miatt fognak rá emlékezni, maga a terv messze túlmutat a csavaros épületen. Az Amazon gyakorlatilag egy új városnegyedet épít fel a közvetlenül Washintonnal szemben, a Potomac folyó másik partján fekvő településen, amely a 260 ezer négyzetméternyi irodahelyiség mellett egy 2,5 hektáros, mindenki számára nyitott közösségi teret is magában foglal. Éttermek, boltok, kutyafuttató, koncertezésre és filmvetítésekre is alkalmas park várja majd a látogatókat, akiknek az autók miatt sem kell aggódniuk, ugyanis a járműforgalmat teljes egészében a felszín alatt, alagutakon keresztül vezetik el.

A fűtést és hűtést teljes egészében napenergiából fedező épületegyüttes központi eleme lesz a Helix, ami az Apple Parkkal ellentétben vezetett túrák alkalmával szintén nyitva áll majd a nagyközönség előtt is, így bárki felmászhat majd a tetejére is, ahova egy az épületen kívül, spirálisan futó, fákkal borított ösvény vezet fel. Az Amazon szerint a Helixen található növények az Appalache-hegység részét képező, Virginia államban található Blue Ridge-hegység növényvilágát idézik, a céljuk pedig ugyanaz volt vele, mint a Spheres-szel, vagyis hogy közelebb hozzák a dolgozókhoz a természetet.

A kérdés az, vajon az Amazon jó irányba gondolkodik-e a hatalmas, új kampusszal, hiszen az utóbbi időben egyre több cég döntött úgy, hogy a járvány elmúltával is részben vagy egészben maradnak a távmunkánál. Az Amazon egyelőre nem tett ilyen bejelentést, noha az irodai dolgozóiknak júniusig még egészen biztosan nem kell bejárniuk. (Designboom)

(Fotó: NBBJ)

További cikkek a témában:

Kínában épül a tökéletes okosváros, ami mindent tud a lakóiról A Terminus AI Cityben robotok lesik a lakók minden kívánságát, a helyiségek pedig arra is képesek, hogy az eseménynek megfelelően átrendezzék magukat. A város egy igazi, digitális utópia, persze csak azoknak, akik nem bánják, ha a mesterséges intelligencia minden egyes mozdulatukat nyomon követi.

A napraforgóról mintázott ház mindig arra fordul, amerről süt a nap Ezzel pedig meg is oldja a napelemek egyik nagy hátulütőjét.

Amszterdam úszó városrésze nem csak látványos, de két fontos problémára is megoldást nyújthat A holland főváros északi részén egy 46 épületből álló lakóparkot építettek a csatornába.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.