Fákkal borított, csavarodó üveghegy lesz az Amazon következő székházának az ékköve

2021 / 02 / 08 / Bobák Áron
Fákkal borított, csavarodó üveghegy lesz az Amazon következő székházának az ékköve
Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a technológiai óriások a főhadiszállásaikkal is igyekeznek felülmúlni egymást, elég csak az Apple Parkra, a Google Londonba tervezett székházára vagy a Microsoft faházaira gondolni. A látványos épületekben az Amazon is elég erős, akik a seattle-i üveggömbök után most a virginiai Arlingtonban is egy egészen különleges épülettel dobják fel az új központjukat.

Az Amazon új kampuszát a seattle-ihez hasonlóan az NBBJ építésziroda tervezte, és bár a legtöbben valószínűleg a Helix miatt fognak rá emlékezni, maga a terv messze túlmutat a csavaros épületen. Az Amazon gyakorlatilag egy új városnegyedet épít fel a közvetlenül Washintonnal szemben, a Potomac folyó másik partján fekvő településen, amely a 260 ezer négyzetméternyi irodahelyiség mellett egy 2,5 hektáros, mindenki számára nyitott közösségi teret is magában foglal. Éttermek, boltok, kutyafuttató, koncertezésre és filmvetítésekre is alkalmas park várja majd a látogatókat, akiknek az autók miatt sem kell aggódniuk, ugyanis a járműforgalmat teljes egészében a felszín alatt, alagutakon keresztül vezetik el.

A fűtést és hűtést teljes egészében napenergiából fedező épületegyüttes központi eleme lesz a Helix, ami az Apple Parkkal ellentétben vezetett túrák alkalmával szintén nyitva áll majd a nagyközönség előtt is, így bárki felmászhat majd a tetejére is, ahova egy az épületen kívül, spirálisan futó, fákkal borított ösvény vezet fel. Az Amazon szerint a Helixen található növények az Appalache-hegység részét képező, Virginia államban található Blue Ridge-hegység növényvilágát idézik, a céljuk pedig ugyanaz volt vele, mint a Spheres-szel, vagyis hogy közelebb hozzák a dolgozókhoz a természetet.

A kérdés az, vajon az Amazon jó irányba gondolkodik-e a hatalmas, új kampusszal, hiszen az utóbbi időben egyre több cég döntött úgy, hogy a járvány elmúltával is részben vagy egészben maradnak a távmunkánál. Az Amazon egyelőre nem tett ilyen bejelentést, noha az irodai dolgozóiknak júniusig még egészen biztosan nem kell bejárniuk. (Designboom)

(Fotó: NBBJ)

További cikkek a témában:

Kínában épül a tökéletes okosváros, ami mindent tud a lakóiról A Terminus AI Cityben robotok lesik a lakók minden kívánságát, a helyiségek pedig arra is képesek, hogy az eseménynek megfelelően átrendezzék magukat. A város egy igazi, digitális utópia, persze csak azoknak, akik nem bánják, ha a mesterséges intelligencia minden egyes mozdulatukat nyomon követi.

A napraforgóról mintázott ház mindig arra fordul, amerről süt a nap Ezzel pedig meg is oldja a napelemek egyik nagy hátulütőjét.

Amszterdam úszó városrésze nem csak látványos, de két fontos problémára is megoldást nyújthat A holland főváros északi részén egy 46 épületből álló lakóparkot építettek a csatornába.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Fegyveres robotkutyák és deepfake-eket kreáló programok helyett a mesterséges intelligencia pozitív oldalát láthattuk egy nemzetközi rendezvényen.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.