Amerikában Voltswagennek fogják hívni az elektromos Volkswageneket. Vagy nem.

2021 / 03 / 30 / Rácz Tamás
Amerikában Voltswagennek fogják hívni az elektromos Volkswageneket. Vagy nem.
Egy véletlenül túl korán kiszivárgott gyári sajtótájékoztató szerint a VW amerikai üzletágának új neve Voltswagen of America lesz.

Az amerikai CNBC hozta le elsőként a hírt, mely szerint a Volkswagen a legendás német humort is bevetve próbálja meghódítani villanyautóival az USA piacát. Az Amerikában árult elektromos modelleket a kerek VW-embléma mellett egy Voltswagen felirattal is ellátják majd, illetve a cégcsoport helyi villanyautós üzletágát át is nevezik Voltswagen of Americára.

Az információ egy véletlenül a sajtóhoz került, helyenként még hiányos sajtközlemény-tervezetből származik. A kommünikének április 29-én kellett volna kimennie, az új brandet pedig a dokumentum szerint májustól kezdené használni a cég, amiből az is következik, hogy a szóvicc-alapú névváltoztatás nem áprilisi, hanem véresen komoly tréfa a VW-csoport részéről. A Volkswagen amerikai üzletágának sajtóközpontja nem kommentálta a hírt, viszont az Automotive News autóipari szaklap azt állítja, belső források számukra megerősítették a változást.

A Voltswagen név mellett az elektromos modelleket az is megkülönbözteti majd a belsőégésű motoros autóktól, hogy a márkára jellemző sötétkék szín helyett a villanyautók termékkomunikációja világosabb kék árnyalatot kapna.


A nemrég bevezetett új VW-márkaarcukat sötétkékjét világosabb kék váltja a villanyautók amerikai kommunikációjában

A változás a VW nagyobb távlatú tervei szerint azt is jelenti, hogy záros határidőn belül az amerikai Volkswagenek többsége Voltswagen lesz, hiszen a cég pár hete megrendezett elektromobilitási konferenciáján Herbert Diess vezérigazgató arról beszélt, hogy már 2030-ra elérhetik a 70%-ot az elektromos autók a márka eladásaiban.

Frissítés 1: a Volkswagen a szivárgás után hivatalosan is kiadott egy közleményt, sőt: egy grafikát is. Szóval tényleg nem áprilisi tréfa:

Frissítés 2: A VW március 31-én már azt kommunikálta, hogy az egész mégiscsak egy vicc volt, a Volkswagen Amerikában is megmarad Volkswagennek. Valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy egészen pontosan mi is volt ezzel az egésszel bakisorozattal a cég szándéka, de az biztos, hogy egy napig a Volkswagen elektromos autóival volt tele a világsajtó. Akár hiba volt, akár szándékos médiahekk, a dolog végülis bejött!

További cikkek a témában:

Miért nem lehet a töltőkábelt praktikusan feltekerni egy elektromos autóban, mint a porszívóban? Miért kell a sáros, koszos kábeleket kézzel feltekergetni és a csomagtartóba tenni a táskák, kabátok közé a legtöbb villanyautóban?

Jön az elektromos és az önvezető Volkswagen Transporter, még ha nem is ez lesz a neve A Volkswagen elektromos furgonja és kisbusza jövőre érkezik, az önvezető változatot 2025-re ígéri a cég.

Németországban már fejlesztik az utat, ami menet közben tölti az elektromos kamionokat A jövő autópályái alatt indukciós tekercsek generálják az áramot, a jövő kamionsofőrjei pedig diplomás értelmiségiek lesznek és távmunkában dolgoznak.


Naponta kétszer indulhat útra a szuperszonikus rakétameghajtású repülőgép
Naponta kétszer indulhat útra a szuperszonikus rakétameghajtású repülőgép
Megkapta az engedélyt a szuperszonikus repülésre az Mk-II Aurora.
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
A PV5 első verzióját már tesztelik, várhatóan 2025-ben jelenik meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.