Már nem kell egy vagyont fizetnie annak, aki 5G-s iPhone-t szeretne

2022 / 03 / 09 / Pőcze Balázs
Már nem kell egy vagyont fizetnie annak, aki 5G-s iPhone-t szeretne
Az elemzők nem tévedtek, a pletykák a szokottnál pontosabbak voltak: az Apple megújította belépő szintű telefonját, az iPhone SE-t. Emellett frissítették az iPad Airt, kihoztak egy zöld iPhone 13-at, de ami még fontosabb, újragondolták a profikhoz fűződő viszonyukat egy vadonatúj asztali géppel, a Mac Studióval.

Már januárban arról írtunk a Rakétán, hogy óvatosan az iPhone-vásárlással, mert új modell közeleg, és valóban: kedden este az Apple bemutatta az új iPhone SE-t. Már az előző változatról is azt gondoltuk, hogy ez az iPhone, ami a legtöbbeknek megfelel, és így, hogy Tim Cookék folyamatosan frissen tartják a legolcsóbb mobiljukat, ez igaz is marad egy ideig.

Ahogyan a koncepció, úgy a külső is változatlan: a készülék nagyjából feleannyiba kerül, mint egy iPhone 13, de pontosan ugyanaz a chip dolgozik benne, miközben úgy néz ki, mint egy iPhone 8. Nincs benne arcfelismerés, csak ujjlenyomat-olvasás, egy szem optika szerénykedik a hátlapján, és a képernyője is csak LCD az OLED helyett, igaz, elméletileg jobb akkumulátort és ellenállóbb képernyő-borítást kapott. Tehát az iPhone SE még mindig egy remek telefonnak tűnik, még akkor is, ha húszezer forinttal drágább lett, vagyis 195 000 forintba kerül. Ami a többi hordozható Apple-kütyüt illeti: az iPhone 13 mostantól alpesi zöld színben is kapható, a legtöbbeknek ideális iPad, az iPad Air pedig megkapta az Apple számítógépeiben ketyegő, okkal egekig magasztalt chipet, az M1-et. Ha nem születik meglepetés a teszteken, még jobban megéri a 250 000 forintos árát.

Vissza a gyökerekhez

Az elmúlt napokban több helyről hallani lehetett, hogy az Apple egy "Studio" névre keresztelt asztali géppel is készül az eseményre. Arról, hogy az egy nagy Mac Mini vagy egy kis Mac Pro lesz, már megoszlottak a vélemények. Végül az előbbi tábornak lett igaza. A Mac Studio a több mint kétmillió forintos, sajtreszelőnek csúfolt erőmű, a Mac Pro, és a háromszázezer forintos, aprócska Mac Mini között félúton kapott helyet, de a formavilága a Minit idézi. A számítógépet az Apple máig legerősebb chipje, az M1 Max, vagy a ma bejelentett, annál is gyorsabb M1 Ultra hajtja. Utóbbi a cég szerint egy tizenhat magos, Intel Xeon processzoros Mac Próra is ráver ötven százalékot, bár ezeket az állításokat mindig a tényleges használat igazolja vagy cáfolja majd.

Ami viszont vitathatatlan, hogy az Apple vissza szeretne térni az eredeti rajongóihoz, a kreatív szakemberekhez, grafikusokhoz, fotósokhoz, zenészekhez, miután évekig hanyagolni látszott ezt a közösséget. Olyannyira, hogy az őrületesen drága monitoruk, a Pro Display XDR is kapott egy eggyel megfizethetőbb, 27 hüvelykes, 5K felbontású kistestvért, a Studio Display-t. Az lehet, hogy nem lesz minden grafikai stúdiónak és fotósnak pénze egy ilyen konfigurációra, de legalább biztosak lehetnek abban, hogy a kedvenc cégük nem feledkezett meg róluk.

(Fotó: Apple)

Úgy tűnik, hogy elkezdődött az Apple AR-VR sisakjának a gyártása Az ellátási láncukból idén őszi bemutatóra utaló információk érkeznek.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.