Az Aevum Ravn X, a világ legnagyobb, teljesen autonóm orbitális rakétát indító drónja

2020 / 12 / 06 / Justin Viktor
Az Aevum Ravn X, a világ legnagyobb, teljesen autonóm orbitális rakétát indító drónja
Az Aevum vállalat bemutatta a Raven X-et, a világ legnagyobb tömegű pilóta nélküli repülőgép-rendszerét, ami képes 180 percenként egy műholdat juttatni az űrbe.

Autonóm indítási rendszer

A 24 méter hosszú 5,5 méter magas, 18 méter szárnyfesztávolságú giga-drón súlya 53 kg híján 25 tonna,  és képes bármely 1,6 kilométer hosszú kifutópályáról felszállni, a sugárhajtású repülőgépek által használt üzemanyaggal. 

“Az Aaevum teljesen újragondolja az űrhöz való hozzáférést. A rakétatudomány jelenlegi meghatározása nem működik nálunk. Az Aevum szoftvereivel és automatizálási technológiájával elhozza a logisztika következő generációját”- mondta Jay Skylus, a cég  alapítója és vezérigazgatója. Az Egyesült Államok vezetése kifejezte igényét az alacsony föld körüli keringési pályához való rendkívül gyors hozzáférésre."

"Gyorsabbak vagyunk, mint bárki más. Számomra az űr csupán egy nézőpont, melyet a következő generáció a globális haladás szolgálatába állíthat. Autonóm technológiáink révén az Aevum évekről hónapokra rövidítheti a kilövések előkészítési és átfutási idejét, sőt, akár percekre redukálhatja ezt az időt. Mindez szükséges a földi élet fejlesztéséhez. Szükséges az életmentéshez is.”

ALA

Az Aevum Ravn X önálló eszköz-indítási képességgel rendelkezik. Az autonóm indítás magában foglalja a globális, teljesen autonóm módon repülő, önirányító, önállóan működő intelligens rendszerek rendszerét, melyet autonóm indító architektúrának (ALA) kereszteltek el. 

A cég szerint az ALA minden indítást optimalizál, figyelembe véve a változó körülményeket, ideértve az időjárási viszonyokat, a légi forgalmat, a Föld körüli célpályát, a hasznos teher súlyát, a földi személyzet ütemtervét és más összetett logisztikai folyamatokat. Ezek kombinációja teheti lehetővé, hogy önállóan biztosítsa a végpontok közötti zökkenőmentes szolgáltatást. Az ALA főszereplője természetesen az autonóm hordozórakéta (AuLV), amely pilóta nélkül repül.

A Ravn X-et az alapoktól kezdve újrafelhasználható eszközként építettek, 70 százalékban újrafelhasználható anyagokból és ezt a jövőben akár 95 százalékra emelnék. A kilövési küldetések után a drón visszatér a földre, autonóm módon biztonságosan leszáll egy kifutópályán és leparkol a hangárban.

(Forrás: Designboom Kép: Aevum)

Ez is érdekelhet:

Az Astra első kilövése sikertelen lett, miután a rakétájuk nem állt pályára A méret nem minden. Űrrakétákkal számos kisebb magáncég is kísérletezik, most is egy ilyen céggel ismerkedhetünk meg egy kudarc okán, de ez csak annyit jelent, hogy holnap reggel még több gyakorlati tapasztalattal kezdik a napot.

Sikeresen landolt a titokzatos kínai űrrepülőgép Ahogy arról nemrég hírt adtunk, múlt héten pénteken a reggeli órákban Kína, felbocsátott egy újra felhasználható űrhajót, és -bár akkor ezt még nem tudtuk -  most már biztos, hogy egy űrrepülőgép is volt a fedélzetén. Ezt onnan lehet tudni, hogy most bejelentették, hogy leszállt, és Micimackó óta tudjuk, hogy ami leszáll, annak előtte fel kellett szállnia.

Kínai űrhajó indult a Marsra, egy roverrel, egy leszálló és egy keringő egységgel Kína ma reggel sikeresen elindította első nagy bolygóközi misszióját a Marsra. Az indítással hosszú, hét hónapos út kezdődik a mélyűrben, és amint a misszió eléri a Vörös Bolygót, Kína lehet a második nemzet, amely valaha leszállt a Mars felszínén, és rovert üzemeltetett ott. Az űrhajó 2021 februárjában érheti el a Marsot.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.