Az Apple is a Zoom babérjaira tör: jön a FaceTime Windows-ra és Androidra

2021 / 06 / 07 / Pőcze Balázs
Az Apple is a Zoom babérjaira tör: jön a FaceTime Windows-ra és Androidra
Sosem fog kiderülni, hogy a Zoom népszerűsége vagy a monopóliumvádak miatt, de az Apple titkosított videó- és hanghívás rendszere rövidesen nem csak iPhone-okon, iPadeken és Mac számítógépeken lesz elérhető.

Hétfőn kezdődött az Apple szokásos, éves fejlesztői konferenciája, a WWDC. Az online esemény előtti hetek kivételesen nem a kiszivárgó információkról szóltak, hanem arról, hogy hogyan áll a világ legértékesebb tőzsdei vállalatának a pere a Fortnite kiadójával szemben, illetve épp melyik kormány illeti Tim Cookékat monopóliumvádakkal. Az Apple, ahogyan a legtöbb, platformot üzemeltető digitális vállalat, igyekszik megnehezíteni a felhasználóinak, hogy elhagyják a köréjük épített ökoszisztémát. Az AirPodjaink igazán jól az iPhone-unkkal működnek együtt, az Apple Watch-unk nem is hajlandó androidos készülékhez csatlakozni, és akkor az Apple Music-ról, az iCloud felhőtárhelyről vagy az iMessage-ről nem is beszéltünk. Arról, hogy utóbbi üzenetküldő rendszernek milyen megtartó ereje van, a bíróság elé került emailekben is értekeznek a cég felsővezetői.

Épp ezért olyan meglepő, hogy az Apple hétfőn leverte az egyik legnagyobb lakatot a cellaajtóról

A FaceTime az iOS és MacOS felhasználók számára kínál arra megoldást, hogy interneten keresztül, end-to-end titkosított módon telefonáljanak és videótelefonáljanak egymással. A The Verge híre szerint azonban rövidesen a Windows- és Android-pártiak is becsatlakozhatnak a FaceTime hívásokba. Azt nem tudni, hogy mindez mikortól lesz elérhető, de valószínűnek tűnik, hogy az Apple mobil operációs rendszerének, az iOS-nek a következő verziójával érkezik majd a frissítés.

Azzal, hogy Cupertinóban nem Android és Windows alkalmazást fejlesztettek, hanem a weben keresztül nyitnak ajtót jól őrzött birodalmukba, egyértelműen üzennek az App Store kritikusainak: akinek nem tetszenek az alkalmazásboltjuk feltételei, azoknak még mindig ott a böngésző, mint szabad terület. Igaz, ennek természetesen komoly korlátai vannak a közvetlenül a telefonra telepített, úgynevezett natív programokkal szemben, ezért különösen érdekes lesz a FaceTime Chrome-ban futó verzióját nyomkodni egy Samsung vagy Huawei telefonon, valamikor ősszel.

(A fotó illusztráció, forrása: Getty Images Hungary(

További cikkek a témában:

Az Apple megnehezíti, hogy megfigyeljenek minket az AirTag nyomkövetőkkel Egy szoftverfrissítéssel igyekeznek orvosolni a problémát, ami nekünk is szemet szúrt korábban.

Jókora csontváz esett ki az Apple szekrényéből, hat éve titkolták Az Apple vs Epic Games bírósági csatáról már mi is sokat írtunk, és most itt a legújabb botrány, miután az Apple nyilvánosságra hozott néhány e-mailt.

Megérkezett az év legvitatottabb iPhone újítása, az Alkalmazáskövetés átláthatósága Az appok mostantól engedélyt kell, hogy kérjenek a megfigyelésünkhöz.


Meztelen képeket generáltak az osztálytársaikról, próbára bocsátották és képzésekre kötelezték a tizenöt fiatalt
Meztelen képeket generáltak az osztálytársaikról, próbára bocsátották és képzésekre kötelezték a tizenöt fiatalt
A tizenhárom és tizenöt év közti spanyol fiatalok mesterséges intelligenciával készítettek montázsokat.
Megfejtették a világ legősibb számítógépének, az antiküthérai szerkezet titkát
Megfejtették a világ legősibb számítógépének, az antiküthérai szerkezet titkát
A 21. század egyik legérzékenyebb tudományos eszközével kifejlesztett technikák, amelyek a téridő hullámzásait elemzik, új megvilágításba helyezték a legrégebbi ismert analóg számítógép működését.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.