Az ISS asztronautái kihívták egy karácsonyi díszítős versenyre a földi irányítást, de ezt a versenyt csúnyán elbukták

2020 / 12 / 27 / Bobák Áron
Az ISS asztronautái kihívták egy karácsonyi díszítős versenyre a földi irányítást, de ezt a versenyt csúnyán elbukták
Hét asztronauta, köztük négy amerikai ünnepelte idén a karácsonyt 400 kilométeres magasságban a Föld körül keringve, az űrhajósok karácsonyi videós üdvözlete alapján pedig a Nemzetközi Űrállomáson igencsak ünnepi hangulat uralkodott.

Bár Budapesthez hasonlóan hó arrafelé sem esett, de az űrhajósok gondoskodtak a karácsonyi atmoszféráról. Miközben egy videóban megosztották, hogy melyiküknek mit jelent a karácsony, egy dekorációs versenyre is kihívták Houstont. Ezt megnyerni mondjuk esélyük sem volt, hiszen Zebulon Scoville repülésirányító zakóját és nyakkendőjét nehéz lett volna überelni (ez a videóban 2.53-tól látható).

Persze az asztronauták nem ugorhatnak ki a boltba, hogy karácsonyi dekorációt vegyenek, így csak abból dolgozhatnak, amit felküldenek nekik. Ezt viszont sok-sok kreativitással ellensúlyozzák, tavaly például Christina Koch aranyszínű fóliával leragasztott elemlámpákkal dekorálta ki az űrállomást, amik így úgy néztek ki, mintha gyertyák lennének. A karácsonyi hangulat megteremtéséhez az űrállomáson is hozzájárulnak a karácsonyi zenék és filmek, emellett a hétfős legénység egy speciális karácsonyi vacsorát is tartott. Ha eddig valaki nem irigykedett eléggé az ISS asztronautáira, akkor plusz adalékként megemlítenénk, hogy a legénység nemzetközi összetétele miatt minden évben kétszer ünneplik a karácsonyt, hiszen az ortodox naptár szerint az ünnep január 7-ére esik. (NASA, CNN)

További cikkek a témában:

Az első koncert, amit egyenesen az űrből adtak A Gemini-6 két asztronautája néhány hangszert is felcsempészett a fedélzetre az 1965-ös misszió indulása előtt, a Föld körül keringve pedig előadták minden idők legismertebb karácsonyi dalát, amiről egy felvétel is fennmaradt.

Az ISS parancsnoka elárulta, hogy mi az a kérdés, amit a leggyakrabban feltesznek az asztronautáknak Chris Cassidy készséggel válaszolt is.

Így lett a KFC-s csirke a tradicionális karácsonyi menü Japánban Ami nekünk a halászlé, az amerikaiaknak pedig a pulyka, az a japánoknak a Kentucky Fried Chicken gyorsétteremlánc rántott csirkéje.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.