Bárki belenézhet a CIA titkosítás alól feloldott UFO-aktáiba
2021 / 01 / 13 / Bobák Áron
Bárki belenézhet a CIA titkosítás alól feloldott UFO-aktáiba
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségtől mindeddig elég nehéz volt kikérni bármilyen dokumentumot, ami az azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatos, most viszont minden nyilvánosságra hozott adat elérhető az interneten is.

A Motherboard szerint mindez egyetlen embernek köszönhető, John Greenwald Jr.-nak, aki évtizedek munkájával érte el, hogy a dokumentumokat bárki megnézhesse. Elmondása szerint ehhez körülbelül tízezer adatigénylést kellett benyújtania a Freedom of Information Act alapján, mire megkapta az összes dokumentumot, amiket aztán egyesével, kézzel szkennelt be pdf-formátumba.

A Black Vault nevű weboldalon ennek köszönhetően mára nem csak elérhető az összes olyan dokumentum, amivel a CIA - állításuk szerint - rendelkezik az azonosítatlan légi jelenségekről, de az azokban szereplő információk kereshetőek is. Greenwald elmondta, hogy véleménye szerint a CIA eddig borzasztóan megnehezítette az emberek számára, hogy hozzáférjenek az adatokhoz, például olyan elavult dokumentumformátumot használtak, amit ma már senki sem használ.

Az USA Szenátusa nyilvánosságra hozná az összes UFO-észlelésekkel kapcsolatos dokumentumot Az Amerikai Egyesült Államok Szenátusának Hírszerzési Bizottsága azt szeretné, ha napvilágra kerülne minden olyan anyag, amit a Pentagon vagy a különböző titkosszolgálatok gyűjtöttek össze az azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatban.

A közvélemény hamarosan várhatóan ennél többet is megtudhat az ufókról, ugyanis az amerikai törvényhozás a legújabb COVID-19 gazdasági segítőcsomag 5300 oldalas törvényének részeként egy olyan kitételt is elfogadott, ami a tavaly életbe lépett Intelligence Authorization Act alapján kötelezi az Amerikai Védelmi Minisztériumot, hogy 180 napon belül hozza nyilvánosságra, amit az azonosítatlan repülő tárgyakról tud.

(Borítókép: Az X-Akták 10. évadának premierjéhez készült installáció 2016-ban, Fotó: Tommaso Boddi/WireImage/Getty Images)

További cikkek a témában:

A Pentagon nyilvánosságra hozott egy hosszabb dokumentumot az azonosítatlan repülő tárgyakról A dokumentumban érdekes részletek olvashatunk arról, hogy miként zajlott egy seregnyi találkozás az Egyesült Államok légierőjének gépei és több, azonosítatlan repülő eszköz között.

Újraindíthatja az UFO-k utáni kutatást a Pentagon egy munkacsoporttal A Pentagon új munkacsoportot hozott létre az USA katonai repülőgépei által megfigyelt UFO-k kivizsgálására, két védelmi tisztviselő nyilatkozata szerint. Az UFO ügyben megszólaló kormányzati nyilatkozók óvatosak, de határozottan úgy vélik, hacsak Kína vagy Oroszország nem hajtott végre óriási technológiai ugrást, akkor nem vagyunk egyedül.

Egyszerre két nagyon meredek teória is napvilágot látott az ufókkal kapcsolatban Az ufók már itt vannak a Földön, csak nem látjuk őket. Vagy mi magunk lennénk azok?


Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.