Bejelentette első NFT aukcióját a Coca-Cola

2021 / 07 / 30 / Perei Dóra
Bejelentette első NFT aukcióját a Coca-Cola
Az NFT-k, azaz a nem helyettesíthető tokenek népszerűsége egy rakéta gyorsaságával emelkedett az elmúlt hónapokban, ami nem meglepő, hiszen a kriptovaluták is egyre gyorsabban és egyre nagyobb teret nyerek maguknak a digitális világban. Amíg azonban az egyszerű halandó megpróbál lépést tartani a fejlődéssel, megismerni, na és persze megérteni a működésüket, addig a kisebb-nagyobb cégek egymás után szállnak be a kriptobizniszbe.  

Most épp a Coca-Cola, ami szintén nem szeretett volna lemaradni, ezért világelsőként blokklánc-alapú egyedi, gyűjtői tartalmakat dob piacra, egyúttal bejelentette az első NFT aukcióját. Ha már lúd legyen kövér alapon azonban a Coca-Cola jóvoltából megvásárolható NFT-k aukciója nem a megszokott módon zajlik majd: a marketingesek ugyanis kitaláltak egy videojátékos mintára felépített loot boxot, így a vállalkozó szelleműek nem tudják majd pontosan, hogy mire is licitálnak.

Így keresett egy tizenkét éves srác közel ötvenmillió forintnak megfelelő összeget NFT-kkel A titok a fura bálnákban keresendő.

Coca-Cola 'Barátságdoboz' NFT

A Tafi nevű digitális művészeti céggel közösen tervezett kollekció, amelynek apropóját a július harmincadikai nemzetközi barátság napja adta, egy NFT loot box (egy klasszikus kólaautomatára hasonlító doboz), méghozzá a Tafi által tervezett digitális viselhető tárgyakkal.

Az érdeklődők a Coca-Cola Friendship Boxra, azaz "Barátságdobozra" licitálhatnak, amelybe három egyedi digitális eszközt rejtettek: egy Coca-Colás pufi dzsekit, amelyet a virtuális világban, a Decentralandban lehet viselni; egy hanglejátszót, amely olyan hangjelzéseket rögzít, mint mondjuk a palack nyitásakor keletkező pukkanás, vagy az üdítő jégre öntésének hangja; valamint egy úgynevezett barátság kártyát, amelyet a Coca-Cola 1940-es évekbeli kártyái inspiráltak.

Selman Careaga, a Coca-Cola globális védjegyének elnökét a vállalat közleménye idézi: eszerint a Coca-Colás NFT-kel a márka alapvető kiegészítőit szeretnék ünnepelni, amelyeket most új és izgalmas módon újraértelmeztek a virtuális világnak. Hozzátette: izgatottan várják, hogy megoszthassák első NFT-iket a metaverzummal, ahol ily módon remélhetőleg új barátságok köttetnek.

Az egyedi ajándéktárgyakon kívül a nyertes licitáló további különleges és értékes meglepetésekhez is juthat.

Az aukció július huszonkilencedikétől augusztus másodikáig tart, licitálni az OpenSea-n keresztül kizárólag kriptovalutával, Ethereummal lehet. Az árverés bevételeit a Coca-Cola a Special Olympics International, globális sportszervezetnek adományozza, amely a szellemi és fizikai fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek számára biztosít egész évben különféle sportolási lehetőségeket.

(Források: Forbes, Design Taxi, Hypebeast, fotók: Hypebeast)

További cikkek a témában:

Kidurrant az NFT buborék? A számokból mindenesetre az látszik, hogy már messze nem annyira duzzasztják a szelek a nem helyettesíthető tokenek vitorláit, mint május elején. Sírásó lapátot ragadni azonban még korai.

A Monty Python alapítója húszmilliárdot kér egy digitális firkájáért A digitális gyűjtő és műgyűjtő őrület újabb és újabb szereplőket vonz: most a Twitter vezérigazgatója és a Monty Python társulatból ismert John Cleese bocsátották áruba egy-egy alkotásukat.

A művészettörténet következő fejezete: hatvankilenc millió dollárért kelt el egy JPG-kiterjesztésű képfájl Az árát Ethereummal fizették ki, és ezzel ez a JPG-fájl lett az eddigi legdrágább NFT. De hogy jönnek a képbe a macskák?


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Wyomingban üzemel majd a nátriumhűtésű gyorsreaktor, amit Bill Gates 2008-ban alapított cége, a TerraPower fog felépíteni. A létesítmény az üzletember szerint az eddigieknél biztonságosabb és hatékonyabb lesz, a hozzá tartozó energiasziget konstrukcióját pedig hamarosan el is kezdik, pedig az engedélyeket az atomreaktorra még nem kapták meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.