Donald Trump tweetjeit árulják olyan cégek támogatására, amiket Trump utált

2021 / 04 / 23 / Bobák Zsófia
Donald Trump tweetjeit árulják olyan cégek támogatására, amiket Trump utált
Az ex-elnököt a Capitoliumi zavargások után kitiltották több közösségi média platformról, köztük a Twitterről is. Egy szervezet most a posztjait árulja NFT formájában, több millió forintért.

A Cointelegraph értesülései szerint a Strategic Meme Group Incorporated nevű diákszervezet anonim tagjai elindították a Drumpfs.io nevű oldalt, melyen a volt amerikai elnök tweetjeit értékesítik. A szervezet azt állítja, hogy a posztok a Trump Twitter Archive honlapról származnak, vagyis teljesen eredetiek, de ennek az állításnak a valóságtartalmát nehéz ellenőrizni, mivel hivatalosan a tweetek nem érthetőek el magának a Twitternek az oldalán.

Az Egyesült Államok hivatalos archiváló szervezete, a National Archives and Records Administration (NARA) már több olyan fiók tartalmát mentette és nyitotta meg a nyilvánosság számára, amelyek a Trump adminisztráció tagjainak korábbi posztjait tartalmazzák, de a Twitter, a Politico április 7-ei cikke szerint nem engedélyezte számukra, hogy a @realDonaldTrump fiók tweetjeit elérhetővé tegyék a közösségi média oldalon.

Ebben az esetben a posztok újra bekerülnének a körforgásba, vagyis a felhasználók újra megoszthatnák ezeket, valamint válaszolhatnának is rájuk, ezt pedig szeretnék elkerülni a botrány után.

Donald Trumpot éppen azért tiltották ki az oldalról, hogy az akár uszításra is alkalmas üzenetei ne okozzanak további politikai/társadalmi problémákat és a felfüggesztése végleges, bár más közösségi média platformokra, például a Facebookra lehetséges, hogy visszatérhet a jövőben. A Twitter abban együttműködik a NARA-val, hogy a @realDonaldTrump fiókot a hivatalos archívumban megőrizzék, mivel ez a sztenderd eljárás a nyilvános szereplők, így a politikusok esetében is.

Az tehát, hogy a drumpfsok valódiak-e, nem eldöntött kérdés, de nem is ez az akció lényege, hanem az, hogy a befolyt pénzből azokat a cégeket és intézményeket támogassák, amelyeket a volt elnök nem igazán szívlelt, ilyen az Americares, a Clean Air Task Force, a Southern Poverty Law Center vagy a Doctors without Borders. A tweeteket egyenként 4,5 Ethereumért lehet megvásárolni, ami nem kis összeg, a jelenlegi árfolyamon egy ETH kriptovaluta értéke 2576 dollár, 778 181 forint. A teljes bevétel 97%-a megy (a szervezet elmondása szerint) jó célokra, 3%-ot pedig megtartanak maguknak a működés finanszírozására.

(Fotó: Flickr/whitehouse45/michaelvadon)

További cikkek a témában:

A Twitter véglegesen kitiltotta Donald Trumpot "Miután alaposan megvizsgáltuk a @realDonaldTrump fiók legutóbbi bejegyzéseit és azok kontextusát, úgy döntöttünk, hogy véglegesen felfüggesztjük azt, mivel fennáll a veszélye, hogy további erőszakra buzdít".
Mi ez az egész NFT mánia, és hogy érhet egyetlen fájl húszmilliárd forintot? Buta őrület vagy a gyűjtőszenvedély digitális szintlépése?
A Monty Python alapítója húszmilliárdot kér egy digitális firkájáért A digitális gyűjtő és műgyűjtő őrület újabb és újabb szereplőket vonz: most a Twitter vezérigazgatója és a Monty Python társulatból ismert John Cleese bocsátották áruba egy-egy alkotásukat.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.