Donald Trump tweetjeit árulják olyan cégek támogatására, amiket Trump utált

2021 / 04 / 23 / Bobák Zsófia
Donald Trump tweetjeit árulják olyan cégek támogatására, amiket Trump utált
Az ex-elnököt a Capitoliumi zavargások után kitiltották több közösségi média platformról, köztük a Twitterről is. Egy szervezet most a posztjait árulja NFT formájában, több millió forintért.

A Cointelegraph értesülései szerint a Strategic Meme Group Incorporated nevű diákszervezet anonim tagjai elindították a Drumpfs.io nevű oldalt, melyen a volt amerikai elnök tweetjeit értékesítik. A szervezet azt állítja, hogy a posztok a Trump Twitter Archive honlapról származnak, vagyis teljesen eredetiek, de ennek az állításnak a valóságtartalmát nehéz ellenőrizni, mivel hivatalosan a tweetek nem érthetőek el magának a Twitternek az oldalán.

Az Egyesült Államok hivatalos archiváló szervezete, a National Archives and Records Administration (NARA) már több olyan fiók tartalmát mentette és nyitotta meg a nyilvánosság számára, amelyek a Trump adminisztráció tagjainak korábbi posztjait tartalmazzák, de a Twitter, a Politico április 7-ei cikke szerint nem engedélyezte számukra, hogy a @realDonaldTrump fiók tweetjeit elérhetővé tegyék a közösségi média oldalon.

Ebben az esetben a posztok újra bekerülnének a körforgásba, vagyis a felhasználók újra megoszthatnák ezeket, valamint válaszolhatnának is rájuk, ezt pedig szeretnék elkerülni a botrány után.

Donald Trumpot éppen azért tiltották ki az oldalról, hogy az akár uszításra is alkalmas üzenetei ne okozzanak további politikai/társadalmi problémákat és a felfüggesztése végleges, bár más közösségi média platformokra, például a Facebookra lehetséges, hogy visszatérhet a jövőben. A Twitter abban együttműködik a NARA-val, hogy a @realDonaldTrump fiókot a hivatalos archívumban megőrizzék, mivel ez a sztenderd eljárás a nyilvános szereplők, így a politikusok esetében is.

Az tehát, hogy a drumpfsok valódiak-e, nem eldöntött kérdés, de nem is ez az akció lényege, hanem az, hogy a befolyt pénzből azokat a cégeket és intézményeket támogassák, amelyeket a volt elnök nem igazán szívlelt, ilyen az Americares, a Clean Air Task Force, a Southern Poverty Law Center vagy a Doctors without Borders. A tweeteket egyenként 4,5 Ethereumért lehet megvásárolni, ami nem kis összeg, a jelenlegi árfolyamon egy ETH kriptovaluta értéke 2576 dollár, 778 181 forint. A teljes bevétel 97%-a megy (a szervezet elmondása szerint) jó célokra, 3%-ot pedig megtartanak maguknak a működés finanszírozására.

(Fotó: Flickr/whitehouse45/michaelvadon)

További cikkek a témában:

A Twitter véglegesen kitiltotta Donald Trumpot "Miután alaposan megvizsgáltuk a @realDonaldTrump fiók legutóbbi bejegyzéseit és azok kontextusát, úgy döntöttünk, hogy véglegesen felfüggesztjük azt, mivel fennáll a veszélye, hogy további erőszakra buzdít".
Mi ez az egész NFT mánia, és hogy érhet egyetlen fájl húszmilliárd forintot? Buta őrület vagy a gyűjtőszenvedély digitális szintlépése?
A Monty Python alapítója húszmilliárdot kér egy digitális firkájáért A digitális gyűjtő és műgyűjtő őrület újabb és újabb szereplőket vonz: most a Twitter vezérigazgatója és a Monty Python társulatból ismert John Cleese bocsátották áruba egy-egy alkotásukat.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A Rolls-Royce bemutatta a miniatűr atomreaktor prototípusát, amivel a jövőben akár egy holdbázist is üzemeltethetnek
A 3x1 méteres Space-Micro Reactort a múlt héten megrendezett UK Space Conference-en mutatták be a nyilvánosságnak, és a tervek szerint nagyjából 2030-ra készülhet el a végleges változata.
Kína valódi
Kína valódi "láthatatlanná tévő köpönyeget" fejlesztett állítólag
Olyan, mint a Harry Potterben, már ha igaz. A láthatatlanná tévő technológia viszont ennek köszönhetően nagy pillanatokat él meg, mivel egy kanadai cég is hasonló terméket fejlesztett. Csak győzze az ember szétszálazni, hogy éppen ki és miért akar láthatatlan lenni!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.