Egész Las Vegas alatt Teslák fogják szállítani az utasokat hamarosan

2021 / 10 / 29 / Bobák Zsófia
Egész Las Vegas alatt Teslák fogják szállítani az utasokat hamarosan
Hogyan lehet elkerülni a lélekölő dugókat az utakon? A Boring Company szerint erre a legjobb módszer, ha a közlekedést 3D-ben valósítjuk meg: az utcákon, levegőben és/vagy földalatti alagutakban. A cég nemrég megnyitott Loop alagútját hamarosan kiterjesztik egész Las Vegas területére.

Az Elon Musk alapította Boring Company június 8-án nyitotta meg a nagyközönség előtt a Loop elnevezésű alagútját, amelyben Las Vegas alatt egy 2,7 kilométeres távon szállítják a Teslák az utasokat, akik így megspórolhatják a körülbelül fél órás gyaloglást a Convention Center területén és néhány percre csökkenthetik a közlekedés idejét. Az alagút eredetileg komplexebbnek megálmodott, podokkal és a járműveket szállító liftekkel berendezett struktúrája végül egyszerűbb formában valósult meg: az egész helyszínen elektromos (egyelőre biztonsági sofőrrel ellátott) Teslák fuvaroznak a megállóhelyek között, amelyből kettő felszínen található, tehát tulajdonképpen egy föld alá terelt taxi/utazásmegosztó szolgáltatásnak felel meg,

a cég erre a Teslas in Tunnels, vagyis Teslák az alagútban definíciót használja.

A Loop úgy tűnik, hogy sikeresnek bizonyult, mivel az alagutat hálózattá bővítik és kiterjesztik az egész Las Vegas-i Strip területére, így a hotelek vendégei is könnyedén elérhetik, valamint összekötik többek között a McCarran Nemzetközi Repülőtérrel, a Nevada Egyetemmel és a futballstadionnal is. A Vegas Loop 47 kilométeres hálózata 51 megállóhelyet foglal magában és jóval nagyobb kapacitású lesz, mint a jelenlegi alagút, ezen nagyjából 4400 utas tud közeledni egy óra alatt, míg az új rendszer segítségével 57 000 ember érheti el úticélját óránként az előzetes számítások szerint. A Las Vegas Review Journalnak nyilatkozó Steve Davisnek, a Boring Company elnökének elmondása szerint a megállóhelyeket, melyeknek mindegyikét külön szükséges engedélyeztetni, megépülésük után máris használatba vehetik az utasok, így az építkezés kezdete után hat hónapon belül az első öt-tíz állomás már fogadja a vendégeit. Ezután a tervek szerint minden évben további tizenöt-húsz megállóhelyet alakítanak ki és adnak át, vagyis a teljes rendszer csak lassanként épül majd ki.

A Loop, noha Las Vegas vendégei számára készül és Teslák szállítják benne az utasokat, ezért egy metróhálózattól gyökeresen eltérő élményt nyújt majd, de Davis szerint mégsem a gazdagok szórakozására készül, hanem egy bárki számára elérhető közlekedési rendszer lesz majd.

"Ez nem a tehetősek közlekedési formája"

- mondta a Las Vegas Review Journalnak - "Nagyon is megfizethető, hozzáférhető és nagyon, nagyon kényelmes."

A hálózat kiépítésének költségeit magánpénzekből állják, többek között a Boring Company fedezi a kiadásokat, aki a későbbi bevételek bizonyos százalékát is befizeti majd Clark megye számára.

(The Verge Fotó: The Boring Company)

További cikkek a témában:

A The Boring Company megmutatta a Las Vegas alatt futó alagútját, amiben 60 Tesla fog egyszerre közlekedni A legfrissebb hírek szerint pedig a későbbiekben 16 férőhelyes buszok fogják szállítani az utasokat a Las Vegas Convention Center alatt.
Elon Musk mintha megerősítette volna a Tesla kisbusz fejlesztését, aztán törölte a bejegyzést A kisbusz az egyetlen a vállalat tervei közül, amiről alig tudni valamit. Még a fejlesztés létezése is kérdéses, de nagyon különös, hogy Musk gyorsan törölte a bejegyzést, amelyben a jármű szóba került.
A szingapúri jövőváros látképéről lemaradt valami: hova lettek az autók? Egyre több tervező dönt úgy, hogy a jövő városaiban nincs helye a felszínen a motorizált közlekedésnek, a járműveket ezért a föld alá száműzik. A Szingapúrban felépülő erdei város, Tengah is autómentes lesz, helyette a növények veszik át a főszerepet az utcákon.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.