Egy kutató nyomkövetőket rejtett az elektromos rollerjébe, és túljárt a tolvajok eszén

2021 / 08 / 13 / Pőcze Balázs
Egy kutató nyomkövetőket rejtett az elektromos rollerjébe, és túljárt a tolvajok eszén
Egy biztonságtechnikai cég vezérigazgatója rosszul lakatolta le az elektromos rollerjét, míg vacsorázni ment. Két órán belül a járgány eltűnt, de a tolvajok nem tudták, hogy a férfi két Apple AirTaget is elrejtett benne.  

A 9to5Mac-en találkoztunk Dan Guido beszámolójával, amelyben lépésről lépésre elmesélte, hogy hogyan veszítette el, majd találta meg a járművét New York-ban. Miután kijött az étteremből, és észrevette, hogy nincs meg a roller, belépett a Lokátor alkalmazásba, majd másnap elbiciklizett oda, ahol a program a két eldugott AirTag helyzetét jelölte. A rendőrök, akiket kihívott, nem ismerték az Apple nyomkövetőit, így bizalmatlanságból nem kopogtattak be a férfival a vélt tolvajhoz - Guidónak pedig indulnia kellett egy konferenciára.

Eltelt egy hét, visszatért a városba, és a roller helyzete nem változott, viszont a rendőrök hozzáállása igen, így elkísérték a helyszínre, egy rollerboltba, ahol az AirTagek már olyan közel voltak, hogy az iPhone nyilakkal jelölte, pontosan merre lehet a jármű. És valóban, a használt, leértékelt termékek közt várta a roller, hogy megtalálja a tulajdonosa. Guido a boltosokat csak azután tudta meggyőzni arról, hogy valóban övé a gép, hogy megmutatta, hogy a benne elrejtett nyomkövetők az ő Apple fiókjához vannak hozzárendelve.

Jótanácsok

A férfi összefoglalta, hogy mire figyeljen, aki hasonló módon szeretne vigyázni az értékeire. Használjunk olyan ragasztót, ami nem látványos, és valamennyire az AirTag pittyegését is tompítja. Guido egyébként egy nyomkövetőt látványosabb, könnyen megtalálható helyen rejtett el, míg a másikat fekete szigetelőszalagba csavarta, és a roller vázában dugta el.

Ne kapcsoljuk be az "elveszett" üzemmódot, mert a kütyü azonnal csipogni kezd, amit észre fog venni a tolvaj.

Gyorsan eredjünk a lopott tárgy nyomába, mert, amint arról a Rakétán is beszámoltunk, a nyomkövetők egy idő után felhívják magukra a figyelmet, hogy a férjünket, feleségünket ne figyelhessük meg velük túl egyszerűen. A negyedik tanács talán a legfontosabb: vonjuk be a rendőröket is.

Hogyan működnek az AirTagek?

Ahogyan tesztünkben is írtuk, az apró fehér gombocskák Bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a közelükben lévő Apple eszközökhöz, így a Lokátor app egy térképen pontosan megmutatja, hogy merre vannak. A közelükben lévő iPhone vagy iPad, ami segít a megtalálásukban, szerencsére nem csak a sajátunk lehet: a milliárdnyi iOS eszköz java automatikusan és észrevétlenül kapcsolatban áll egymással, egy nagy, globális hálót alkotva. Vagyis elég, ha a gombocska mellett elsétál egy idegen egy működő iPhone-nal, a Lokátorban máris láthatjuk, hogy hol hagytuk el a kulcscsomónkat. Vagy hova távozott vele a tolvaj.

További cikkek a témában:

Így jöttem rá, hogy a feleségem véletlenül megfigyel az Apple nyomkövetőjével Valóban működik, amit a cég egy hónapja ígért.

Reszkessetek, házasságtörők! Kipróbáltuk az Apple új nyomkövetőjét, az AirTaget Remek eszköz minden iPhone tulajdonosnak. Túl remek eszköz a kémkedőknek.

Magyar fejlesztésű nyomkövető segít megakadályozni a biciklilopásokat A Flexcom által gyártott GPS-es nyomkövető a gyártó állítása szerint szinte feltörhetetlen, és azonnal jelez, ha valaki megpróbálja elkötni a bringát.

(Fotó: Unsplash/Let's Kick, Onur_Binay)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.