Egyesek azzal vádolják a Vatikánt és a Smithsoniant, hogy gigantikus méretű emberek létét titkolják

2020 / 11 / 28 / Justin Viktor
Egyesek azzal vádolják a Vatikánt és a Smithsoniant, hogy gigantikus méretű emberek létét titkolják
Az interneten hemzsegnek az összeesküvés-elméletek, és miért éppen egy patinás tudományos társaság úszná meg, hogy az egyik középpontjába kerüljön?

Nézzük először a hipotézist

A Vatikán a Smithsonian Intézettel karöltve rejtegeti az igazságot, a gigantikus emberi csontvázak létezéséről, melyek megerősíthetnék az óriások létezését, és teljesen átírnák az evolúciót. Nem csak rejtegetik, de természetesen, ha ilyesmi kerül elő a földből - ami gyakran megesik - akkor összetörik a csontokat, és megsemmisítik az összes bizonyítékot.

Minderre persze van még bizonyíték is, méghozzá a csapnivalóan photoshoppolt képek formájában terjed. 


A tweetben leírtak szerint:

"Ezrével kerülnek elő ezek az óriási csontvázak. A Vatikán és a Smithsonian Intézet a legtöbbet elpusztította, néhányat az óceán fenekére süllyesztettek, mivel létezésük puszta magyarázata is ellentmondott volna az emberiség majmoktól való eredeztetésének. Amire rávettek, hogy elhiggyük. Te miben hiszel?"

De nézzük csak meg közelebbről a képet - ahogy azt egy designal foglalkozó twitter felhasználó is megtette: A" design óráimon ez buktát érne. Kérlek legalább a klónozás eszközt vesd be ilyenkor" - kommentálta a látottakat.

Még közelebbről a szenzációs lelet

Van aki ennek láttán, egyenesen gyűjteni kezdte a hasonló butaságokat és manipulált képeket. A poszt sajnos nem elszigetelt. Ennek a konteonak egész műfaja létezik, ahol az emberek azt állítják, hogy óriási csontvázat találtak, amit egy apró személy képének egy hatalmas csonthalom mellé, vagy kellős közepébe photoshoppolása "bizonyít". 

A "dilis régészet" szakértője szeretnék lenni, amihez nem  kell más, csak egy csomó interneten keringő csontváz rosszul photoshoppolva - írta egy kétségbeesett realista.

Az ominózus indiai ásatás

A több éves múltra visszatekintő hozzászólásokban visszatérő elem, hogy nemrég, egy indiai ásatás során hatalmas, 80 méteres csontváz került elő. A Youtubeon és a Facebookon számtalan video foglalkozik ezekkel a “szenzációs” felfedezésekkel, rengeteg megtekintéssel, míg mások arra használják szabadidejüket, hogy az óriáshívőkön gúnyolódó anyagokat készítsenek.

De persze az új bizonyítékokkal előálló felfedezők mindig többségben vannak.

A fellángoló vitába néha azok is beszállnak, akik szerint a Föld bolygó hegységei, valójában hatalmas megkövesedett fák (nyilvánvalóan szükséges a gigantikus vegetáció az óriások világához, különben miről másztak volna le annak idején).

Talán (nagyon reméljük) nem lepünk meg senkit túlságosan, ha eláruljuk, hogy a csontvázfotókra elvégzett Google képkeresés felfedi, hogy a legtöbbet 2002-ben hozták létre egy olyan versenyen, amiben a meggondolatlan szervezők arra kérték a versenyzőket, hogy készítsenek bizonyítékokat hamis régészeti felfedezésekre a photoshop nevű szoftver segítségével. Ma már talán kicsit bénának hatnak a képek, de képzeljük csak el őket 2002-ben! Most hogy már - majdnem - mindent elmondtunk, lévén a Rakéta tudományos magazin, még két dologra ki kell térnünk. 

Az első

Óriási, 24 méter magas emberek nem létezhettek. Csak a sorainkat figyeljék - mint Rodolfo Mester esetében - és ne higgyenek nekünk. De azért levezetjük.

A dolog oka a Galilei-féle köbös, négyzetes törvény, ami kimondja, hogy ha egy alakzatot nagyítunk, akkor annak területe gyorsabb ütemben nő, mint ahogy az alakzat oldala nő, ill. az alakzat térfogata gyorsabb ütemben nő, mint a területe (és az előzőek alapján, mint az oldala). A terület tehát a méretük négyzetével arányosan növekszik, míg a térfogat a méret köbével arányosan növekszik. A törvényt először 1638-ban írta le Galileo Galilei.

Tehát az emberek méretének növelésével a térfogatuk drámaian, köbösen megnőne, miközben izmaik és csontjaik keresztmetszete csupán négyzetesen. Tegyük fel, hogy egy ember 18 méter magas, vagyis egy 180 centiméter magas ember magasságának tízszerese. Ebben az esetben testének a normális magasságú személy térfogatának 100-szorosát kellene életben és állva megtartania. 

Egy köbcentiméter csont 8600 kilogrammot képes megtartani, ami sok, de 18 méter magasan a súly jóval 250 047 kilogramm (250 tonna) felett alakulna, feltéve, hogy egy 63 kilogrammos személyt növeltünk meg ilyen magasra, ami egy átlag személy súlya.

Ráadásul a 180 centisek ennél azért jellemzően legalább 20 kilogrammal többet nyomnak. Valójában az a szomorú helyzet, hogy ha valaki elég nagyra nőne ahhoz, hogy a Vatikán el akarja titkolni a létezését, az illető a saját súlya alatt összeomlana, jóval azelőtt, hogy a fedésben utazó Van Helsingek odaérnének elvégezni a piszkos munkát.

A második

Ha már megszólítottuk őket, tisztázzuk a józanabb nagyközönség számára, kik is, és mivel foglalkoznak a Smithsonian Intézet munkatársai, amikor éppen nem kényelmetlenné váló ásatásokat igyekeznek kitörölni a történelemből (Csak tréfa!). 

A Smithsonian Intézet (Smithsonian Institution) az Egyesült Államok kormánya által alapított és irányított oktatási, kutatási intézet és múzeumegyüttes. Működési költségeit alapítványokból, hozzájárulásokból, üzleteinek és újságjainak profitjából fedezi. Legtöbb intézete Washingtonban található, de van 19 múzeuma, állatkertje és 8 kutató központja is, New Yorkban, Virginiában, Panamában és másutt. Gyűjteményeiben több mint 142 millió kultúrcikket őriz. Működtetnek egy csillagvizsgálót, kulturális és népművelő programokat szerveznek és könyvtárakat finanszíroznak, és mintegy félszáz nemzeti és nemzetközi intézményt, illetve kutatóállomást fognak össze. 

És titkosrendőrségük őrködik az evolúció darwini értelmezésének tűzzel-vassal történő megőrzésén, és a tudomány fejlődésének megállításán. Nem, nem! Dehogy!

(Forrás: IFLS Kép: Pixabay, Pxfuel, )

Ez is érdekelhet:

A Conservapedia az anti-Wikipédia, ami egy alternatív valóságot ábrázol A 2006 november 21-én elindított Conservapedia önmagát konzervatív, családbarát Wiki-enciklopédiaként határozza meg, és vállaltan nem tudományos alapon szemléli a világot.

Átadták a 2020 évi kémiai Nobel-díjat, az evolúció szabászeszközeinek felfedezéséért Az evolúció működéséhez, az adaptálódás kivitelezéséhez, ennek az összetett, hatalmas és alig ismert mechanizmusnak nyilvánvalóan szerteágazó és sokoldalú szerszámkészletre van szüksége. Az idei kémiai Nobel-díjat egy ilyen eszköz felfedezéséért adták át.

A vérünk ősi eredete és egy régen sejtett felfedezés az evolúció működéséről Az emberi vér még rengeteg titkot őriz, és most nem az olyan semmirevaló kérdésekre gondolunk, hogy hány szúnyog tudna szárazra szívni egy felnőttet (1,12 millió), vagy, hogy hány nap alatt pumpálja át a szívünk egy közepes uszoda vízmennyiségét a testünkön (25). Egy új tanulmányban ezeknél sokkal izgalmasabb dolgok derültek ki vérünk ősi eredetéről és az evolúció működéséről.


 


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Gyereket evett az ősmadár a mai Lengyelország területén
Gyereket evett az ősmadár a mai Lengyelország területén
A feltárt gyermeki csontok annyira porózusak voltak, hogy ez alapján keresztülmehetett a madár emésztőrendszerén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.