Eladó a Seiko által gyártott első Apple Watch, a WristMac, amivel emailt küldtek az űrből

2021 / 11 / 23 / Pőcze Balázs
Eladó a Seiko által gyártott első Apple Watch, a WristMac, amivel emailt küldtek az űrből
Árverésre bocsátották a legnépszerűbb okosóra, az Apple Watch ősét. Az adattárolásra és -megjelenítésre használható kütyü még a világűrt is megjárta a kilencvenes évek elején.

A Comic Connect nevű aukciós portálon cikkünk írásakor nyolcszáz dollárnál tart a licit, ami december 19-én zárul. Az oldalon található leírás szerint az 1988-ban gyártott eszköz segítségével telefonszámokat tudtunk elmenteni és megjeleníteni, ébresztőket állíthattunk be, sőt, jegyzetelhettünk is, amit a csomagban szintén megtalálható kábel segítségével tudtunk a számítógépünkre másolni. A termék dobozán kiemelik, hogy a kijelzőn

két tizenkétkarakteres sor áll rendelkezésünkre,

hogy a naptárbejegyzéseink részleteit megnézhessük. Kívülről persze a WristMac-nek semmi köze az Apple Watch-hoz, amint az egy, a Twitteren megosztott fotón tökéletesen látszik. Ami viszont izgalmas a háttértörténetében, az az, hogy a 9to5Mac szerint az óra megjárta a világűrt is: amikor 1991 augusztusában az Atlantis űrsiklón utazó Shannon Lucid és James C. Adamson megírta az első emailt az űrből, az AppleLink nevű internetes szolgáltatást használták, amihez a WristMacet is igénybe vették. Azt pontosan nem tudni, hogy erre miért volt szükség, az viszont valószínű, hogy az űrhajósok látták a nem sokkal korábban megjelent Terminátor 2-t, mert úgy köszöntek el rövid üzenetük végén, hogy "Hasta la vista, baby".


Tehát ahogyan az iPhone-nak is volt egy esetlen, nem túl sikeres elődje, az Apple Newton, úgy a mára legnészerűbb okosórának, az Apple Watch-nak is. A hetedik generációnál tartó kütyü jelenleg a teljes piacnak több mint a negyedét uralja, és százmillió értékesített példány fölött jár . Azt nem tudjuk, hogy az árverésre bocsátott WristMac kinek és mennyiért lenne jó vétel, arról viszont korábban írtunk a Rakétán, hogy kinek érdemes vennie az aktuális modellből.

(Fotó: Unsplash/Brandon Romanchuk)

További cikkek a témában:

Napokon belül jöhet az új Apple Watch. Kinek érdemes vennie? Ha minden igaz, október közepén érkezik az Apple okosórája, sok újdonsággal, mégis kevés lényeges változással.
Már véroxigénszintet is mér az Apple Watch Az új iPhone-okra viszont még várni kell.
iPhone-nal induló autó, kézmosást figyelő Watch - az Apple legérdekesebb új bejelentései Elkezdődött a világ legnagyobb tech vállalatának éves fejlesztői konferenciája.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Google kísérleti chatbotja okosabb lett, de a cég még mindig óvatos vele
A Google kísérleti chatbotja okosabb lett, de a cég még mindig óvatos vele
Kibővítették a Bard képességeit és elérhetőségét, így a chatbot, megtekintve a leveleinket és dokumentumainkat, még sokkal több tanácsot tud adni szükség esetén.
Kína monumentális, világméretű DNS-adatgyűjtésbe kezdhetett
Kína monumentális, világméretű DNS-adatgyűjtésbe kezdhetett
A genetikai adatok gazdasági és katonai célokat egyaránt szolgálhatnak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.