Elárulták a Sony-nál, hogy miben lesznek jobbak az autóik a Tesláknál

2022 / 11 / 22 / Pőcze Balázs
Elárulták a Sony-nál, hogy miben lesznek jobbak az autóik a Tesláknál
Közel három év telt el azóta, hogy a Sony meglepte a világot elektromos koncepcióautója, a Vision-S bemutatásával. Azóta összeálltak a Hondával, és a közös vállalkozás vezetői most azt mondták: lehetséges, hogy egy beépített PlayStation 5 fogja várni az utasokat az autójukban.

"A Sony-nak vannak tartalmai, szolgáltatásai és szórakoztatóipari technológiái, amelyek megmozgatják az embereket. Ezeket illesztjük bele a mobilitásba, ez az erősségünk a Teslával szemben" - ezt Kawanishi Izumi, a Sony mobilitásért felelős alelnöke és a divízió ügyvezetője nyilatkozta a Financial Times-nak. Hozzátette: "technológiailag lehetséges", hogy egy PlayStation 5-öt építsenek az autóikba.

De minek egy konzol a kocsiba?

Amikor 2020 januárjában először írtunk a Rakétán a Vision-S-ről, már kiemeltük, hogy a tokkal-vonóval a Sony által fejlesztett autó még azt is fel fogja, illetve fel szeretné ismerni, ha fáznak az utasai, hogy magától megemelhesse az utastér hőmérsékletét. A japánok célja azóta is az, hogy az emberek érezzék magukat minél jobban útközben, így pedig máris érthető egy PlayStation beépítése az utastérbe. "Az autó olyan hardver lesz, amely illeszkedik a szórakoztatáshoz és hálózathoz, amelyet kínálunk" - fogalmazott Mizuno Yasuhide, a projekt Honda által delegált vezetője, majd hozzátette, hogy "ahhoz, hogy élvezhesd a teret az autódban, olyan térré kell azt alakítani, amelyben nem kell vezetni". Igaz, a The Verge szerint elismerte, hogy ez még időbe fog telni - a 2020-as CES kiállításon debütált Vision-S például még csak a kettes szintet épp meghaladó önvezetéssel, vagyis egy fejlett vezetéstámogató rendszerrel rendelkezett. A piacra lépést felgyorsítandó fogott össze a két japán óriás, miután márciusban egy előzetes megállapodást írtak alá. Igaz, a Sony korábban sem tétlenkedett, már tavaly januárban, Ausztriában tesztelték az utakon a Vision-S-t, idén pedig a hozzá tartozó SUV-t, a Vision-S-02-t is bemutatták.

De nem csak a Sony-nál gondolják úgy, hogy egyszer kétszázzal fogunk Need for Speedezni, miközben öttel araszolunk a bekötőutakon: a Teslákban már most olyan grafikus csip dolgozik, amely Elon Musk szerint felér egy PlayStation 5-tel. Igaz, egyelőre a legizgalmasabb játék, ami a kocsikban fut, a Sega harmincéves klasszikusa, a kétdimenziós Sonic. A BMW-kben játszható felhozatal pedig még ennél is jóval gyengébb a The Verge újságírói szerint. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy az évről-évre fejlődő tabletek és a felhőalapú játék korában tényleg az autónk felületein akarunk-e majd videojátékozni. Kiderül, ha 2026-ban megérkeznek az első Sony autók Észak-Amerikába.

(Borítókép: Andrej Sokolow/picture alliance via Getty Image)

A Sony autója még az utasok hangulatát is érzékeli A japán gyártó minden bepakolt az Vision S-be, amit csak el lehet képzelni.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
Felezi a járatidőt Stockholmban az első elektromos szárnyashajó
A világ első elektromos utasszállító szárnyashajója túljutott Svédországban a tesztelési fázison, és most kerül gyártásba, jövőre pedig át is veszi a stockholmi tömegközlekedési hálózat. A Candela P-12 az egyik útvonalon az 55 perces járatidőt 25 percre csökkenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.