Futurisztikus látvány az Oppo új fejlesztőközpontja

2021 / 05 / 08 / Perei Dóra
Futurisztikus látvány az Oppo új fejlesztőközpontja
A dán Bjarke Ingels Group (BIG) tervezőiroda munkáját dicséri az a terv, ami nem csupán az Oppo alapítói és munkatársai számára izgalmas, de építészeti szempontból is lenyűgöző. Ugyan a vállalat mostanáig még nem közölt információt az építkezés költségeiről, de alighanem csillagászati összegről beszélhetünk. Hogy megéri-e? Nos, a látványtervek magukért beszélnek.

Az O-Tower elnevezésű új K+F központ megtestesíti a végtelen hurok szellemiségét, melynek lényege a BIG szerint, hogy a föld és az ég összekapcsolódik egy végtelen hurokkal, méghozzá a technológia segítségével. A tervezőiroda szakemberei hosszú időt töltöttek az Oppo alapos megismerésével, majd összegyűjtött tapasztalataik alapján felhúzták az O-Tower-t, egyelőre természetesen csak a digitális rajzvásznon.

Az Oppo kigördíthető kijelzős telefonja is tölthető lesz a távolból Egyre futurisztikusabbnak tűnik az Oppo futurisztikus telefonja.

A dán tervezők szerint az O-Tower pontosan tükrözi majd az Oppo vállalati filozófiáját, beleértve a márka identitását és annak jövőbeli vízióit. Érdekesség, hogy bár az Oppo központja Hongkong közelében található, az új K+F központ Hangcsou területén, Sanghaj mellett épül majd. Legalábbis eddig úgy fest a dolog. A helyválasztás nem véletlen, Hangcsoun belül ugyanis létezik egy Future Sci-Tech City nevű városrész, ami ideális környezet lesz az új felhőkarcolónak. Az O-Tower része lesz továbbá egy tízezer négyzetkilométeres zöldterület is, egy hatalmas tóval a közepén. Magát az épületet pedig nyitottra tervezik, hogy ezzel is azt sugallják a már meglévő és új kollégának: az Oppo nyitott a felhasználók és a munkatársak felé.

Brian Yang, a BIG partnere szerint az Oppo új központjában az a legnagyszerűbb, hogy az ember egyszerre átélheti a természet és a nagyváros nyújtotta előnyöket, mindezt egy elegáns, mégis hipermodern épületben. Hozzátette: ha jól használják, a technológia hozzájárulhat az élet zökkenőmentes meghosszabbításához.

Ami a belteret illeti, az Oppo szerint az is izgalmasnak ígérkezik, mivel minden emelet kialakítása más és más lesz, ami jól jelképezi majd a technológia folyamatos megújulását. Ami biztos, hogy óriási üvegfelületek lesznek mindenütt, az épület kialakításának köszönhetően ugyanakkor hatékonyan kiszűri majd a napsugarak okozta hőt. Az irodaszintek légterét szintén hatalmasra tervezik, ennek célja mindenekelőtt a dolgozók jó közérzetének biztosítása. Na és természetesen növényekből sem lesz hiány, állítólag még fákat is ültetnek majd az épület belsejébe. Mindemellett számtalan stúdió, konferenciaterem, kávézó és étterem is gazdagítja a központot, az Oppo ugyanis azt szeretné, ha munkatársai semmiben sem szenvednének hiányt.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy mikorra építenék fel a felhőkarcolót, de biztosan nem a közeljövőben, mivel a tervezőket jelenleg leköti az Oppo új főhadiszállásának kivitelezése. Utóbbi egy négytornyos felhőkarcoló, amit még Zaha Hadid irodája tervezett az Opponak, jelen állás szerint azonban 2025-ig az sem készül el.

(Fotók: DesignBoom)

További cikkek a témában:

A Maldív-szigeteken épül a világ első úszó városa A kétszáz hektáron felépülő, mesterséges szigeteken álló város egy megoldás lehet arra, hogyan védekezhetnek a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedéssel szemben a szigetországok.

A szingapúri jövőváros látképéről lemaradt valami: hova lettek az autók? Egyre több tervező dönt úgy, hogy a jövő városaiban nincs helye a felszínen a motorizált közlekedésnek, a járműveket ezért a föld alá száműzik. A Szingapúrban felépülő erdei város, Tengah is autómentes lesz, helyette a növények veszik át a főszerepet az utcákon.

Mesterséges félsziget is lenne a Csepel mellé tervezett új budapesti városnegyedben A norvég Snøhetta építésziroda nyilvánosságra hozta a déli városkapu projekt terveit, aminek a megvalósulása a fővárosi vezetés szerint veszélybe került.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.