Elon Musk szerint van rá esély, hogy megbukik a Cybertruck

2021 / 07 / 17 / Felkai Ádám
Elon Musk szerint van rá esély, hogy megbukik a Cybertruck
A 2019-ben bejelentett Cybertruck körül kisebb vita alakult ki a Twitteren, melybe maga Musk is becsatlakozott, és kifejtette a meglepő véleményét.

A vita a The Truth About Cars egyik véleménycikkéből indult ki, melyben a szerző kifejti azon álláspontját, hogy a Cybertruck lehet a Tesla első nagyobb bukása. A cikk apropója egyébként egyrészt a Rivian hasonló kategóriás EV-je, az R1T (amely miatt adódik az összehasonlítás), másrészt a friss hír, hogy a Tesla és a Samsung 436 millió dolláros üzletet kötöttek, hogy ez utóbbi cég szállítsa a kocsihoz a kamerákat. A TTAC írója ezután amellett érvel, hogy a Cybertruck nem tűnik túl praktikusnak szemben a hagyományosabb megjelenésű R1T-vel, vagy éppen azokkal az elektromos pickupokkal, amiket a hasonló kocsik fejlesztésében már nagy tapasztalattal rendelkező detroiti gyártók dobnak majd piacra. A szerző szerint a Cybertruck a leginkább azokra a bizonyos Hot Wheels kisautókra emlékeztet, amiken az látszik, hogy a valóságban sosem lehetne őket legyártani.

Új rekord a villanyautók akkujának garanciájában: nyolc év vagy 281 ezer km A Rivian júniusban piacra kerülő elektromos pickupjához jelenleg páratlanul magas futásteljesítményre vállalnak garanciát.

A cikk linkjére válaszként a Tesla Owners Online azt írta a Twitteren, hogy a Cybertruck forradalmi lesz, és egyben hatalmas sikert jelent majd. Erre a bejegyzésre pedig maga Musk válaszolt, méghozzá némileg meglepő módon. A Tesla Owners Online magabiztos kijelentésével szemben ugyanis azt írta, hogy őszintén szólva mindig van esély arra, hogy a Cybertruckból bukta legyen, mivel annyira nem hasonlít semmi másra. Musk hozzátette azt is, hogy őt egyébként még ez sem érdeklené, mert nagyon szereti ezt az autót, akkor is, ha mások nem fogják. A Tesla feje azzal folytatja, hogy a többi pickup egymás másolata, míg a Cybertruck inkább úgy fest, amit a jövőből érkezett idegenek készítettek.

Az előrendelések alapján egyébként nem úgy tűnik, hogy Musk magára marad a Cybertruck iránti érzelmeivel, hiszen a 100 dolláros letéti díjat igénylő előrendelésből a kocsi bemutatását követő egy hétben befutott 250 000, szeptemberben pedig Musk már arról beszélt, hogy olyan sok előrendelés érkezett az érdekes vonalvezetésű autóra, hogy már nem is számolják, de jócskán félmillió felett járhatnak. Ezt a tényt amúgy a cikk frissített változatában a TTAC szerzője is elismerte, de hozzátette, hogy ezen előrendelések nem mindegyike lesz tényleges vásárlás.

Visszatérve a Cybertruck speciális "esztétikájára", mint látható, Musk nem is vitatta a kocsi különös, de valóban egyedi megjelenését, csak a cikk szerzőjével szemben ő ezt éppen erősségnek tartja, viszont elismeri, hogy ez az eldások tekintetében kockázatot is jelent.

Valami nem stimmel a lángoló, sofőr nélkül önmagát vezető Tesla sztorijával A héten bejárta a sajtót a tűzgömbbé változott, önmagát lángolva is métereken át vezető Tesla sztorija, egyesek szerint azonban akadnak a történetnek homályos pontjai.

Musk egyébként elárulta azt is, hogy a Cybertruckon nem lesznek kilincsek, valamint hogy úgy döntöttek a cégnél, hogy a kocsi összkerék-kormányzást kap, így akár átlósan is közlekedhet majd egy egyenes vonal mentén. A kilincs kérdése egyébként problémás terület, épp mostanában, a fent kattintható cikkünkben írtunk egy esetről, amely során a sofőr csak nehézségek árán tudott kijutni a lángoló kocsiból a nem működő kilincs miatt. Sőt éppen ez a megoldás volt az oka, hogy egy korábbi baleset áldozatának a hozzátartozói be is perelték a Teslát. Azt már Musk nem részletezte, hogy a Cybertruck esetén ez a megoldás megfelel-e az amerikai gépjármű-felügyelet előírásainak (Federal Motor Vehicle Safety Standards).

További cikkek a témában:

Újabb villanyautós startup befektetési lufiját próbálja kipukkasztani a Hindenburg Research Kamu megrendelések, kigyulladó prototípus, csak a látszat kedvéért begyűjtött előrendelések: durva vádakkal száll bele a Lordstownba a Hindenburg.

Amerikát elárasztják az elektromos pickupok Az amerikai autópiac három vezető modellje három pickup. Nem csoda, hogy ott mindenki ebből a tortából akar kiharapni egy darabot az elektromos átmenet zűrzavarában.

Százezer előrendelés a még nem is létező elektromos pickupra A Lordstown Motorsnak nagyon sok cég elhitte, hogy jól jár majd olcsón üzemeltethető elektromos kisteherautójával.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
A Karbike egy mini autó-kerékpár hibrid, amivel pedálozni kell ugyan, de autó módjára véd az időjárás viszontagságaitól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.