Érintés nélküli ajtónyitóval lassítaná a koronavírus-járványt egy cég

2020 / 03 / 26 / Perei Dóra
Érintés nélküli ajtónyitóval lassítaná a koronavírus-járványt egy cég
A 3D nyomtatással készült eszköz a kilincs kiegészítője, vagyis beüzemeléséhez nem kell lecserélni a zárat. Sőt, tetszőleges dizájnt is választhatunk az ingyenes kínálatból, amit aztán már csak ki kell nyomtatnunk.

A kilincsek a lakás legszennyezettebb felületei közé tartoznak, mivel használatuk közben nemcsak saját baktériumainkat hagyjuk rajtuk, egyúttal átvesszük a hemzsegő bacilusok jelentős részét. Arról már mi is írtunk a járvány kapcsán, hogy a koronavírus napokig életképes a különböző felületeken, így többek között a kilincsen is. A Materialise nevű startup küldetése egy egészségesebb jövő felépítése, amihez egyedi, 3D nyomtatással készült nyitókarukkal kívánnak hozzájárulni; az eszköz beüzemelése nem kíván különleges szakértelmet, ahogy az eredeti kilincset sem kell lecserélni. Mindössze annyit kell tennünk, hogy a két 3D-s nyomtatott darabot csavarokkal rögzítjük a meglévő fogantyú felett:

A projekten dolgozó mérnökök kihasználták a 3D nyomtatás előnyeit, és huszonnégy órán belül létrehozták, tesztelték, illetve validálták a kéz nélküli ajtónyitót. A Materlialise a magánszemélyeket és a közintézményeket is arra buzdít, hogy ha van lehetőségük, válasszanak egy mintát ingyenes kínálatukból, töltsék le, és használják. A modellek alkalmazhatók a Multi Jet Fusion (MJF), a Laser Sintering (SLS) vagy a Fused Deposition Modeling (FDM) nyomtatókra, de első körben érdemes a céget online felkeresni, hogy minden szükséges információt megkapjunk a kilincsekről.

(Fotó: 3D Printing Industry)


Sebesen szalad a leggyorsabb humanoid, ami a Honda Asimóját is lekörözi
Sebesen szalad a leggyorsabb humanoid, ami a Honda Asimóját is lekörözi
A Unitree H1 robotja a cég állítása szerint sebességrekordot döntött: futás közben egy emberrel is felveszi a versenyt.
Egy mozdulat kikapcsolni, hogy látszódjon, kiknek a profilját néztük meg a LinkedInen
Egy mozdulat kikapcsolni, hogy látszódjon, kiknek a profilját néztük meg a LinkedInen
Persze ha ezt a beállítást választjuk, akkor cserébe nem fogjuk tudni, hogy ki látogatta meg a mi oldalunkat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.