Ez a srác gondolt egyet és épített magának egy elektromos repülőgépet

2020 / 11 / 27 / Rácz Tamás
Ez a srác gondolt egyet és épített magának egy elektromos repülőgépet
A szárnyak jobbára hungarocellből és dekorfóliából vannak, az egyensúlyt a függőleges vezérsíkhoz szigszalagozott PET-palack biztosítja, de a gép repül!

Az ohiói Peter Sripol, lelkes repülőmodellező és az ultrakönnyű repülők rajongója félórás videóban bemutatja, hogyan építette meg saját tervezésű és gyártású elektromos repülőgépét. A helyenként hajmeresztő, de működő műszaki megoldásokkal összebarkácsolt gép utazósebessége 50 km/h sincs, de a csendes motorral, a gép törzsén kilógatott lábakkal ezzel repülni valami olyan szabadságérzetet adhat, mintha a levegőben bicikliznénk:

Mondhatnánk, hogy mindezt senki ne próbálja ki otthon, bár az egész projekt ugye lényegében pont erről szól. Az pedig nagyon is lelkesítő, hogy a fejlett akkumulátortechnológia és a könnyű de erős elektromos motorok kora mennyire kifinomult lehetőségeket teremtenek az otthon barkácsolgatás terén. Egy elektromos ultralight repülőgép mennyire scifibb már, mint az én gyerekkorom idejének csodálatos gépezetei, a zártszelvényből hegesztett vázas, Pannónia-motoros kistraktorok! Ha a fejlődés nem áll meg, nem kell pár évtized, és egy kis földi Anakin Skywalker elkezdheti megépíteni repülő fogatát.

 

Hidrogénnel, biokerozinnal vagy akkumulátorral repülünk majd 2050-ben? Rövid utakra valószínűleg villannyal és hidrogénnel, hosszú utakra bioüzemanyagokkal.

A Kawasaki megépítette a világ legnagyobb távirányítós helikopterét A Kawasaki szerint a K-Racer IV jóval gyorsabb lesz, mint egy hagyományos helikopter.

Januártól új drónhasználati szabályok jöhetnek Magyarországon Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) törvényjavaslata szerint 2021 január elsejétől kizárólag a HungaroControl applikációjával reptethetőek a drónok: a pilóta nélküli légijárművek irányítói a repülésbiztonság növelésének céljából az app-ból tájékozódhatnak a légtérhasználati lehetőségekről, a korlátozott, valamint a tiltott területekről.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.