Ez az alkalmazás megmondja, hogy utál-e minket a macskánk

2021 / 08 / 02 / Perei Dóra
Ez az alkalmazás megmondja, hogy utál-e minket a macskánk
Talán nincs is olyan macskatulajdonos, akinek még ne jutott volna eszébe, hogy vajon macskája őszintén szereti őt, vagy csak örül, hogy ennivalót kapott?

Az állatok egészségéért felelős Sylvester.ai nevű cég ezért kifejlesztett egy alkalmazást, ami segít eldönteni, hogy a bársonytalpú éppen boldog vagy dühös ránk. Az applikáció a telefon kamerájával analizálja a cicák arcvonásait, és megpróbálja kitalálni, hogy éppen mit érezhet.

Az app a Tably nevet kapta, és ahogy arról a Mic és a Reauters is ír, még a mesterséges intelligencia sem tudja száz százalékos pontossággal megmondani, hogy valójában mi jár az állatok fejében, hanem az állatorvosok által kifejlesztett és használt Feline Grimace Scale (FGS), szabad fordításban Macska Fintor Skála segítségével megpróbálja minél pontosabban vázolni.

Az FGS lényegében egy tudományos mátrix, feltalálója Paulo Steagall, a Montreali Egyetem érzéstelenítésre és fájdalomkezelésre szakosodott állatorvos professzora, aki 2019-ben publikálta eredményeit a Nature tudományos szaklapban. A Sylvester.ai azóta társkapcsolatban áll két más teches céggel, az AltaML-lel és a The Bar G-vel, hogy olyan gépi tanulási képességeket fejlesszenek ki, amelyek segítenék az állattulajdonosoknak, hogy mesterséges intelligencia segítségével dekódolják macskáik nonverbális kifejezéseit.

A fenti, illetve az alábbi Twitter bejegyzések olyan felhasználóktól érkeztek, akik már használják a programot: ahogy látható, a Tably úgy fogalmaz, hogy "94,99 százalék a valószínűsége, hogy a macskád nem boldog." Vagy épp ellenkezőleg: "94,18 százalék a valószínűsége, hogy a macskád boldog." Aki kíváncsi az applikációra, ezen a linken maga is megtekintheti.

(Fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

"Arcfelismerő-garanciát" vállal egy szépészeti klinika a plasztikai műtétekre Sokan panaszkodnak arra, hogy mondjuk egy szájfelöltés vagy más, az arcon történő beavatkozás után nem működik telefonjuk arcfelismerő funkciója. Egy londoni klinika ezért mostantól "arcfelismerő-garanciát" ad klienseinek.

Kísérletek a hidegháború CIA-s macskáival, az ügynökök nem sokat cicáztak Ahol ember van, ott előbb utóbb macska is lesz, fogalmazhatnánk meg az élet egyik nagy igazságát. Erre juthattak a CIA stratégái is a hidegháború idején, amikor úgy érezték, hogy a macskáknak most már igazán ki kell venni a részüket a demokratikus világ megmentéséből. Megpróbáltak hát kiborg-kémeket faragni a cicákból.

A Canon mosolyfigyelő kamerákkal ellenőrzi a kollegák hangulatát Kínában Így próbálják garantálni, hogy a mindenki jókedvűek legyen.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.