Ez az okosóra azt mondja meg, hogy mikor hagyd ki az edzést

2021 / 09 / 12 / Perei Dóra
Ez az okosóra azt mondja meg, hogy mikor hagyd ki az edzést
Mostanra mindannyiunk számára bebizonyosodott, hogy a pandémia alapjaiban változtatta meg jól megszokott kis életünket: a bezártság és az egyedüllét kihatott az alvási rutinunkra, az étkezésünkre és a sportolási szokásainkra is. Mindezek eredményeképp előtérbe került a mentális egészség fontossága, amely azóta is létfontosságú a mindennapjainkban.

Ezen elv mentén fejlesztette ki legújabb modelljét az okosórákat gyártó Fitbit is: a termék kifejlesztésénél arra helyezték a hangsúlyt, hogy hogyan járulhatnának hozzá hatékonyabban felhasználóik mentális egészségéhez és a stresszkezeléséhez. A legújabb okosórájukat ezért úgy tervezték, hogy az a reggeli feladatok összeállításánál figyelembe veszi azt is, hogy viselője mennyire áll készen mentálisan és fizikálisan a sportolásra.

Kihagyott ziccer, de bombagól is lehet még a Huawei Watch 3 Pro A Huawei Watch 3 Pro a kínai gyártó korábbi okosóráihoz hasonlóan kitűnő választás bármilyen sporthoz, emellett több helyzetben a telefonunkat is kiválthatja. Az ára miatt viszont mindenképpen érdemes átgondolni, mielőtt a vásárlás mellett döntenénk.

James Park, a Fitbit vezérigazgatója a CNN-nek beszélt arról, hogy a világjárvány alatt új értelmet nyert, hogy mit is jelent tulajdonképpen erősnek lenni. A legfontosabb, hogy figyeljünk a testünkre, és megtaláljuk az egyensúlyt az aktivitás és a pihenés között. Ahogy fogalmazott, időt kell szakítani a mentális és fizikai egészségünkre, és ha arra van szükség, tartani kell egy kis szünetet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

fitbit (@fitbit) által megosztott bejegyzés

Az utóbbi időben lefejlesztett algoritmus ennek tükrében minden egyes reggel kiszámít egy pontszámot, amely figyelembe veszi az előző napi aktivitást és megerőltetést, azt, hogy viselője mennyire aludt jól az elmúlt napokban, méri a szervezet stresszfaktorait és ez alapján eldönti, hogy a regenerálódásra koncentráljunk (például jógával, nyújtással vagy mindfulness-gyakorlatok végzésével), vagy készen állunk-e a dinamikusabb edzésekre.

Az újítás célja, hogy a felhasználók megelőzhessék a túledzésből adódó problémákat és esetleges sérüléseket, miközben pontosabb visszajelzést ad a felhasználóknak arról, mire áll készen adott pillanatban a testük. Az ősszel érkező algoritmus hamarosan a régebbi Fitbit készülékeken is elérhető lesz.

(Fotó: Getty Images Hungary)

További cikkek a témában:

Az áldozat okosórája buktatta le a feleségét meggyilkoló pilótát A görög férfi sztorija más volt, mint amit a család kütyüi mondtak.

Bőrbetegség-felismerés, hologramfülke, Apple Watch kihívó - ezeken dolgozik a Google Összegyűjtöttük az éves fejlesztői konferenciájuk legfontosabb bejelentéseit.

Apple Watch konkurens hatvanezerért: érkezik a OnePlus Watch A kínai okosóra akár két hétig bírja egyetlen töltéssel.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
Daniel Ek vezérigazgató tegnap jelentette be a leépítéseket, amelyek várhatóan mintegy 1500 embert érintenek a vállalatnál.
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
Egyre több olyan cég áll elő emberszerű robotokkal, amelyek fő profilját hagyományosan nem a humanoidok tervezése jelenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.