Ezt teszi a kriptobányászat egy csúcskategóriás videókártyával

2021 / 03 / 05 / Perei Dóra
Ezt teszi a kriptobányászat egy csúcskategóriás videókártyával
A Testing Games nevű YouTube csatorna összehasonlított egy új, illetve egy olyan RTX 2080 Ti kártyát, amit előtte tizennyolc hónapig kriptobányászatra használtak: a képkockák magukért beszélnek.

Egy nemrégiben készült videó az állandó túlpörgetés hatásait szemlélteti az asztali grafikus kártyákon: a felvételt a Testing Games nevű YoutTube csatorna készítette, melyben -egy új RTX 2080 Ti kártyát hasonlítanak össze egy azonos modellel. A különbség csupán annyi, hogy utóbbit előtte tizennyolc hónapig kripobányászathoz használták. És most jön a csattanó, a képernyőn ugyanis azt láthatjuk, hogy a kriptobányászathoz használt kártya teljesítménye jobb, mint az - elvileg - új kártyáé, ami viszont alacsonyabb GPU órajelsebességet mutatott:

A videokártyák grafikus magja, azaz a GPU kezeli az összes aktuális 3D-s videorendszer adását; az úgynevezett túlhúzás segít a videokártyának a poligonok gyorsabb kirajzolásában, ezáltal növeli a háromdimenziós teljesítményt. A videó memória úgy kapcsolódik a GPU-hoz, mint a számítógép fő memóriája a processzorhoz, tárolja a videó-adatokat, és szükség esetén a grafikus magba helyezi őket. Minél gyorsabban megy a memória, annál kevesebbet kell várni a GPU-ra,

tehát a VRAM túlhúzásával szintén jelentős mértékben nő a 3D teljesítmény.

Ugyanakkor némi hiba csúszott a felvételbe, az ugyanis nem derül ki belőle, hogy a kirptobányászat ily módon hosszú távon jobban befolyásolja-e a játékon belüli teljesítményt is, avagy sem.

További cikkek a témában:

Feleslegessé kell tenni a bitcoin-t ahhoz, hogy kinyírhassuk Ha olyan nagyszerűek a kriptovaluták, miért nem használjuk őket szélesebb körben? Vajon a kormányok lesznek azok, akik örökre lekapcsolják majd? Így látják a pénz jövőjét a legnagyobb kriptovaluta-guruk.

Az Egyesült Királyság betiltaná, hogy botok vásárolják fel a konzolokat és számítógépes alkatrészeket A PlayStation 5 és az új Xbox konzolok egyaránt hiánycikkek, ahogy az új generációs videokártyák is. Ennek részben az az oka, hogy sokszor nyerészkedők algoritmusai vásárolnak fel teljes készleteket. A briteknek ebből lett elegük.

A legextrémebb gamer székek új dimenziókat nyitnak meg a játékosok előtt - itt van néhány radikális megoldás 2006 előtt még műanyag- és fémszékeken görnyedtek a világ Starcraft rajongói. Két gazdasági válság, a koreai és az amerikai és egy nagyon rosszul időzítő cég kellett hozzá, hogy a hátak kiegyenesedjenek. Azóta, ha akarunk, már ágyból is vehetünk gamer verziót. Mutatunk néhányat a legextrémebbek közül.

(Fotó: Securityboulevard)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.