Feltörték az indiai miniszterelnök Twitter-fiókját és bejelentették, hogy a bitcoin váltja a rúpiát

2021 / 12 / 13 / Pőcze Balázs
Feltörték az indiai miniszterelnök Twitter-fiókját és bejelentették, hogy a bitcoin váltja a rúpiát
Vasárnap feltörték Narendra Modi indiai miniszterelnök Twitter-fiókját. Ismeretlenek azt ígérték a politikus nevében, hogy szétosztanak 500 bitcoint az ország lakosai között.

"India új hivatalos fizetőeszköze a bitcoin. A kormány hivatalosan megvásárolt 500 BTC-t és elosztja azt az ország minden lakosa között." Ha igaz lett volna, amit Narendra Modi fiókja állított, akkor fejenként mindössze hat forintot kapott volna az 1,3 milliárd indiai. Sokkal valószínűbb azonban, hogy néhányan inkább ráfizettek, ha hittek a bejelentésnek, és rákattintottak az abban szereplő, feltehetőleg adatokat gyűjtő vagy lopó linkre. Nem sokkal később aztán helyreállt a rend, Modi hivatala pedig azt kérte, hogy "Azokat a bejegyzéseket, amelyek abban a rövid időben keletkeztek, amíg a fiók kompromittálva volt, hagyják figyelmen kívül." A TechCrunch híre kiemeli, hogy a politikusnak hetvenhárommillió követője van, így az egyik legnépszerűbb szereplő a közösségi oldalon.

Az esettel kapcsolatban a Twitter-szóvivője azt mondta, hogy "24 / 7 folyamatos kommunikáció zajlik a miniszterelnöki hivatallal, és a kollegáink megtették a szükséges lépéseket, hogy biztonságba helyezzék a fiókot, amint tudomást szereztek az esetről. Vizsgálataink alapján más fiókok nem érintettek a támadásban."

Az álhír azért is volt meglepő, mert India kormánypártjának nem túl jó a kapcsolata sem a közösségi oldalakkal, sem a kriptovalutákkal. Márciusban arról számoltunk be a Rakétán, hogy egy helyi törvénytervezet szerint akár tíz év börtönnel sújtható, aki kriptovalutákat bocsát ki, bányász vagy azokkal kereskedik. Ami pedig Modi a közösségi oldalakkal ápolt viszonyát illeti: betiltották a TikTokot, börtönnel fenyegették a nagy közösségi platformok munkatársait, ha nem adják át tüntetők adatait, sőt volt, hogy úgy tűnt, még a Facebookot is sikerrel cenzúrázták.

Kína teljesen betiltotta a kriptovalutákkal való kereskedést Az ázsiai országban hivatalosan már 2019 óta tilos bitcoinnal és más kriptovalutákkal kereskedni, de a Kínai Népbank most igyekszik bezárni a kiskapukat is.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.