Fontos újítás érkezett a YouTube-ra, ami megkönnyíti a célzott keresést

2021 / 01 / 27 / Perei Dóra
Fontos újítás érkezett a YouTube-ra, ami megkönnyíti a célzott keresést
A cég már több mint egy hónapja bejelentette a funkció bevezetését, de az csak mostanra vált elérhetővé szélesebb körben is minden felhasználó számára, asztali böngészőkben és mobilokon egyaránt.

A fejlesztés apróságnak tűnhet, de minden bizonnyal jelentősen megkönnyíti majd a felhasználók dolgát: már léteznek ugyanis kimondottan hashtagek számára kialakított gyűjtőoldalak is. Bár címkék eddig is voltak az oldalon, csakhogy a velük való keresés nem volt eléggé kiforrott. Eddig ha egy videó alatti hashtagre kattintottunk, vagy célzottan kerestünk, egyszerűen pár további, relevánsnak tűnő, mégis rendezetlen találatot kaptunk.

Magyarország külön is szabályozná a nagy technológiai cégek működését Az erről szóló törvényjavaslatot tavasszal nyújtják be az Országgyűlésnek.

Ezt tették átláthatóbbá a dedikált hashtages gyűjtőoldalak, ahol algoritmus listázza a további, azonos címkéjű videókat, melyhez a kapott értékeléseket és megtekintéseket is figyelembe veszi. A fejlesztők szerint a felhasználók így könnyebben bukkanhatnak számukra érdekes tartalmakra egy adott témával kapcsolatban. Mostantól, ha egy hashtagre kattintunk a YouTube-on, rögtön a címke gyűjtőfelületen találjuk magunkat, ahol további tartalmakat böngészhetünk több ezer csatornáról. A legjobbnak ítélt tartalmakat az algoritmus előrébb sorolja.

További cikkek a témában:

Már most elbukták az év munkaadója címét a YouTube-ra épülő médiacégek Aki azt hitte, hogy a játékfejlesztők élete csupa móka és kacagás, annak ajánljuk figyelmébe azt a botrányt ami a GameXplain, egymillió kétszázezres követővel rendelkező csatornáról a napokban felszínre került a fizetésekkel és az embertelen munkakörülményekről.

Új fejezet nyílik a Google, az Instagram és a TikTok közös történetében A Google vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben több platform népszerűsítéséhez hozzájárulnak, ezért a YouTube videók mellett hamarosan a TikTok és az Instagram videókat is kiemelik a keresőben.

Hamarosan ingyen nézhető lesz a Drakula és több más klasszikus horror a Youtube-on Január horrorhónap, és nem csak a világban zajló események miatt, hanem a Universal Pictures döntése okán is. A stúdió ugyanis ingyenesen nézhetővé teszi több klasszikus horrorfilmjét is a YouTube-on. A cikkből az is kiderül, melyik minden idők legfélelmetesebb horrorja.

(Fotó: Pixabay)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.