Egy mozdulattal lehet törölni bármit és bárkit a fotókról a Google Pixel 6 okostelefonjain

2021 / 10 / 27 / Bobák Zsófia
Egy mozdulattal lehet törölni bármit és bárkit a fotókról a Google Pixel 6 okostelefonjain
Hasonló fotókorrigáló appok léteznek ugyan, de a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro beépített funkcióként tartalmazza a Varázsradír nevű eszközt, ami segít, hogy a nem kívánatos háttérelemek vagy akár emberek nyom nélkül eltűnjenek a fényképekről.

A Google nemrégen bemutatott Tensor egylapkás rendszere a cég első saját fejlesztésű chipje, amivel az okostelefonjaik képességeit igyekeznek tökéletesíteni, hogy azok még jobb minőségű képszerkesztésre vagy hangfelismerésre legyenek alkalmasak. A Google kutatási részlegének segítségével megépített Tensor mesterséges intelligencia/gépi tanulási platformja úgy emeli a telefon alkalmazásainak teljesítményét, hogy közben nem növeli a fogyasztást, ezt a cég elmondása szerint a felhasználók is érezni fogják, mikor a bonyolultabb műveletekhez való funkciókat használják. A videók fordítását végző Live Translate alapjául szolgáló neurális gépi fordítási modell például a Pixel 4 telefonokon futó verzióval összehasonlítva csak feleannyi energiát fogyaszt majd a Pixel 6-on.

Az új okostelefonokat, a Pixel 6-ot és Pixel 6 Prót múlt kedden mutatta be hivatalosan a Google, bár bizonyos részletek már korábban is napvilágra kerültek a készülékekkel kapcsolatban, a legfontosabb újítást, az egylapkás rendszert pedig már augusztusban jobban megismerhettük. A telefonokban található mesterséges intelligencia rendszer olyan új vagy továbbfejlesztett funkciók elérésére ad lehetőséget, mint a hangalapú diktálás, ami közben most már sokkal pontosabban eltalálja az alkalmazás, hogy hová is kell tenni a különböző írásjeleket, a többféle chat típussal is kompatibilis fordítóprogram, ami élőben, azonnal fordít, és internetkapcsolat nélküli üzemmódban is működik spanyol, olasz, francia, portugál, német és japán nyelveken, a Face Blur, amely segít a homályos képek élesítésében, vagy a Magic Eraser (Varázsradír), amivel könnyedén kitörölhetjük a nem tetsző részleteket a fotókról.

A Magic Erasert szintén a gépi tanulás segíti megfelelően működtetni: az alkalmazás első körben megpróbálja magától felismerni, hogy melyik képi elem lehet felesleges a fotón, ezeket a részleteket magától bejelöli, felhasználóként ezután csak annyi dolgunk van, hogy egy koppintással a beleegyezésünket adjuk a művelet elvégzéséhez. Nem kell azonban feltétlenül az MI javaslataira támaszkodni a törlés esetén, a nem kívánatos szereplőket sajátkezűleg is eltüntethetjük, ehhez két eszköz áll rendelkezésre: az ecset, amivel be kell satírozni a kiválasztott részletet, vagy a körberajzolás, amivel még gyorsabban eltávolíthatóak akár egész nagy területek is. Ekkor a Varázsradír eltünteti a kijelölt elemeket, majd kipótolja a háttér pixeleit az odaillő színekkel.

Ahogy azt a napokban megjelent, Pixel 6 teszteket bemutató videókban is látható, a háttér regenerálása elég jól működik, bár nem tökéletesen, a színek például gyakran csak a radírozás többszöri ismétlése után kezdenek homogénné válni és még ekkor is maradhatnak halványabb árnyékok. A Magic Erasert a Fotók alkalmazás eszköztárában találjuk: nyissuk meg a szerkeszteni kívánt fotót, majd válasszuk a Szerkesztést, ezen belül az Eszközöket, majd a Magic Erasert (Varázsradírt). A kijelölés után a Kész gombbal véglegesíthetjük a műveletet. Az új képszerkesztő funkció kényelmes megoldás lehet, ha nem akarunk külön ehhez való programok letöltésével bajlódni, hasonló lehetőséget egyelőre nem sok gyártó ajánl a felhasználóknak a készülékeiben, ezért a Pixel 6 ebből a szempontból egyedinek mondható és bizonyíthatja a Tensor chip képességeit.

A Samsungnak van egy, a Magic Eraserhez hasonló alkalmazása, ami a Galaxy új szériáinak eszközeiben érhető el: az Object Eraser (amit szintén a fotótár szerkesztői eszközei között találunk) nagyjából ugyanazt tudja, mint a Google alkalmazása, csak ebben az esetben más színnel jelzi a törlendő elemet, majd, ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, rögtön vissza is vonhatjuk a műveletet. A Samsung megoldása, ami egyelőre még a béta verzió fázisában van, nem ad automatikusan javaslatokat, viszont nem igényli a körberajzolást sem, egyszerűen az eltávolítandó személyre kell koppintani és már el is tűnt az illető.

A Google alkalmazásának próbájára már nem kell sokat várni, a Pixel 6 és Pixel 6 Pro már előrendelhető és október 28-án kezdődik a szállítás, a rossz hír, hogy a cég bejelentése szerint csak bizonyos országokban, az Egyesült Államokban, Japánban, Kanadában, Ausztráliában, Tajvanon, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban és Németországban lesznek elérhetőek egyelőre a készülékek.

(Fotó: Google, Getty Images/Goodboy Pictures Company)

További cikkek a témában:

Új telefonnal tért vissza Európába a Huawei Elsőre ugyan meglepőnek tűnhet, hogy a kínai gyártó a csúcskategóriás P50 helyett a jóval olcsóbb Nova 9-cet küldi inkább boltokba a kontinensen, de ha közelebbről megvizsgáljuk a Huawei jelenlegi helyzetét, akkor világos, hogy ez volt a helyes döntés.
Arckifejezésekkel irányíthatják a mobiljukat a fogyatékkal élők A fejlesztés egyelőre csak a Google Pixel telefonokon elérhető, Android 12-vel.
Azonnali fordítás, e-mail cím elrejtés, de még óceánzaj is érkezett a napokban az iPhone-okra Letölthető az iOS új verziója, összegyűjtöttük a legfurcsább és a leghasznosabb új funkciókat.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.