Furcsa jövőbe vezethet a Vivo szabadalma: mini drónnal repül ki a kamera az okostelefonból

2021 / 07 / 12 / Bobák Zsófia
Furcsa jövőbe vezethet a Vivo szabadalma: mini drónnal repül ki a kamera az okostelefonból
Képzeljük el a világot, ahol minden telefonhoz szabadon röpködő miniatűr drónok tartoznak, hogy a szelfizés élményét új szintre emeljék.

A Letsgodigital számolt be arról az új technológiáról, amelyet a Vivo kínai okostelefongyártó cég szabadalmaztatott, és ami egészen új formát adhat a jövőbeli okostelefonos fényképezésnek. Az új technológia a drónok alkalmazásán alapul: a telefon belsejébe rejtett miniatűr drón tartalmazza a kamerát és kamera app megnyitásakor automatikusan életre kel, a levegőbe emelkedik, majd a beállítások alapján akár eddig elérhetetlen pozícióból is fotózhatja a kiválasztott témát.

Mivel az ötlet még csak papíron létezik, a Vivo egyelőre nem készített róla koncepciórajzot, ezért a Yankodesing dizájnere Sarang Sheth alkotta meg a leírás és a saját fantáziája alapján a telefon 3D-s animációját, amely bemutatja, hogyan is nézhet ki egy ilyen miniatűr eszköz.

A vizualizáció szerint a drón körülbelül 5×5 centiméteres és maximum egy centiméter vastagságú lehet, hogy beleférjen a telefonba, legalább négy rotorral van felszerelve és infravörös érzékelők is tartoznak hozzá, ezek biztosítják, hogy a kis szerkezet ne ütközzön semmivel. A problémát a szél destabilizáló hatása jelentheti, amely egy ilyen miniatűr eszközt könnyedén odébb repít, ez pedig a képélesség rovására mehet.

Bármilyen extrém elképzelésnek tűnik is az okostelefonok drónnal való integrálása, az ötlet már más és első látásra hasonlóan bizarr (bár a maga módján szórakoztató vagy akár hasznos) módon is felbukkant korábban: az Audi mutatta be 2019-ben az AI:TRAIL quattro koncepcióját, amelyben a fényszórókat az autó tetején utazó rotorok nélküli, alacsony fogyasztású
drónokkal helyettesítette, amelyek a kocsi előtt repülve világították volna meg az utat a nehéz terepeken.

(Fotó: Sarang Sheth/Yankodesing/Letsgodigital)

További cikkek a témában:

A Realme az új Xiaomi Magyarországon egy ideje már nem lehet olyan telefont kapni 200 ezer forint alatt, amire még ráragasztható lenne a "csúcskategóriás" címke, de az itthon még viszonylag ismeretlen Realme a legújabb telefonjával változtathat ezen a helyzeten.
Magyar művészek is versenybe szállhatnak a Huawei Next Design Awards fődíjáért A pályázók hét kategóriában nevezhetnek, a feladat: tervezzenek háttérképet, ikonokat vagy akár komplett témákat okoskütyükre, köztük telefonokra, órákra és tabletekre.
Megjelent a Leica első saját okostelefonja A Leica fényképezőgépeket és optikai eszközöket gyártó cég már régóta együttműködött a Huaweijel és a Sharppal az okostelefonok kameráinak ellátásában, de saját telefont most először jelentettek meg.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.