Három éve az Apple fillérekért megvehette volna a Teslát

2020 / 12 / 23 / Pőcze Balázs
Három éve az Apple fillérekért megvehette volna a Teslát
Elon Musk, a Tesla alapítója, nem először és valószínűleg nem is utoljára, írt egy meredeket Twitteren: három éve, amikor épp a Model 3 nevű szedánjuk gyártásával küszködtek, felmerült benne, hogy eladja a céget az Apple-nek. Állítása szerint Tim Cook vezérigazgató még beszélgetni sem akart vele.

Az excentrikus cégvezető meglepő állításáról a The Verge számolt be:

"A Model 3 program legsötétebb napjaiban jelentkeztem Tim Cooknál, hogy tárgyaljunk annak lehetőségéről, hogy az Apple megvegye a Teslát (a mai értéke egytizedéért). Visszautasította a megbeszélést."

Ahogyan arra a cikk emlékeztet, Musk korábban azt nyilatkozta, hogy az autógyártó akkoriban "egyszámjegyű hetekre" volt attól, hogy összeomoljon - mára a tőzsdei szárnyalásának köszönhetően tízszer annyit ér, mint a General Motors vagy a Mercedes. Még akkor is, ha a Tesla a legutóbbi negyedévben 140 000 autót szállított le, miközben a GM több mint négyszer ennyit.


A Tesla Model 3 mára a világ legngayobb darabszámban eladott elektromos autója, több mint félmilliót értékesítettek belőle (Fotó: Mark Vletter/Flickr)

Musk Twitter pályafutásáról persze fontos kiemelni, hogy nem óvatoskodik a platformon. "A Tesla részvények túlértékeltek SZVSZ" írta, és a cége máris 14 milliárd dollárral kevesebbet ért. "Eladom minden tárgyi tulajdonomat. Nem lesz házam." - ennek csak a felesége nem örült. "Bocs, pedo csávó, te akartad" - ezért viszont az a hős búvár haragudott meg, aki nem Musk elképzelése szerint mentette ki a barlangban rekedt thai fiúkat 2018-ban. A gyűjtésben olyan gyöngyszemet is találni, ami után Musknak a pénzügyi hatóságoknak húszmillió dollárt kellett fizetnie, és a Tesla elnöki posztjáról is le kellett, hogy mondjon.

Az Apple-lel kapcsolatos megjegyzés oka az lehet, hogy, amint arról mi is beszámoltunk, a Reuters értesülései szerint négy év múlva érkezhet az Apple önvezető autója. A hírre az Apple és az önvezető autókhoz elengedhetetlen LIDAR szenzorokat gyártó cégek részvényei is megugrottak, előbbi 4%-kal, utóbbiak több mint 30-cal. Musk fontosnak tarthatta, hogy a Tesla is része legyen a pletykával kapcsolatban megjelenő híreknek.

(Borítókép: Britta Pedersen/Pool/Getty Images)

További cikkek a témában:

2024-ben érkezhet az Apple önvezető autója A Reuters információi szerint gőzerővel folyik az Apple Car fejlesztése, ami teljesen önvezető lesz, az újfajta akkumulátortechnológiának köszönhetően pedig sokkal hosszabb távokat tud majd megtenni egy feltöltéssel, mint a mai elektromos autók.

Itt a vége: az Uber leáll az önvezető autók fejlesztésével Eladják a fejlesztést végző részleget, és ugyanez a sors vár a légitaxival kapcsolatos fejlesztéseikre is.

Néhány Teslában mától már elérhető a "teljes önvezetés" funkció Elon Musk Twitteren jelentette be, hogy elkezdik ellátni az autóikat a "full self-driving" szolgáltatás béta verziójával, ami szerinte "kvantumugrás" lesz ahhoz képest, amit a kocsik eddig tudtak.


Naponta kétszer indulhat útra a szuperszonikus rakétameghajtású repülőgép
Naponta kétszer indulhat útra a szuperszonikus rakétameghajtású repülőgép
Megkapta az engedélyt a szuperszonikus repülésre az Mk-II Aurora.
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
A PV5 első verzióját már tesztelik, várhatóan 2025-ben jelenik meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.