Így tudjuk letölteni vagy átmásolni az adatainkat, fotóinkat a Facebookról

2021 / 08 / 16 / Pőcze Balázs
Így tudjuk letölteni vagy átmásolni az adatainkat, fotóinkat a Facebookról
A közösségi platformnál újragondolták és leegyszerűsítették azt a folyamatot, amely lehetővé teszi, hogy a fotóinkat, videóinkat, bejegyzéseinket más szolgáltatókhoz másoljuk át.  

Ugyan a közösségi média körüli viták mostanában inkább a magánszféra védelméről és az álhírek terjedéséről szólnak, az legalább ilyen fontos, hogy az itt tárolt adataink valójában kinek a tulajdonát képezik, illetve mennyire egyszerű azokat letölteni vagy továbbvinni. A Facebook nemrég egy blogposztban számolt be arról, hogy az elmúlt hónapokban igyekeztek csiszolni az "Adataid másolatának átvitele" megoldásukon, ezért nulláról újraépítették azt.

Mit és hova?

A Beállítások között, a "Facebook-adataid" menüpont alatt találjuk a megújult eszközt, amelyben három lépésben tisztázhatjuk, hogy pontosan mit és hova szeretnénk átmásolni a Facebookra feltöltött adataink, tartalmaink közül.

Először a célhelyet kell kiválasztanunk, amely a legtöbbeknél valószínűleg egy Google szolgáltatás lesz (a Docs és a Fotók mellett már a Naptár is fogad innen adatokat), de a Dropbox, a Blogger vagy a Photobucket is lehet a célállomás. Amint ezt megtettük, eldönthetjük, hogy az adott helyre exportálható fájlok közül melyeket szeretnénk továbbküldeni. Például a Google Fotókat kiválasztva ezek a fényképek és a videók lehetnek, amelyeknél meghatározhatjuk, hogy az összeset, egy bizonyos időszak tartalmait, vagy egy adott albumot mozgatnánk-e. Ezután már csak össze kell kötnünk a szolgáltatást a Google-fiókunkkal, és indul is a másolás - nálunk tizenöt évnyi, igaz nem túl sok videó és kép néhány perc alatt át is ért a Google Fotókra.

Aki inkább a saját gépén tárolná a Facebookos adatait, az ugyanebben a főmenüben a "Saját információ letöltése" részt kell, hogy válassza. Itt gyakorlatilag minden adatunkat le tudjuk menteni, csak ki kell választanunk, hogy pontosan melyek a fontosak a számunkra, mely időszakból, és hogy milyen formátumban szeretnénk azokat tárolni a számítógépünkön.

Ennek a csomagnak az összeállítása sokkal több időbe is telhet.

A platform blogposztjában azt írják, hogy ezek után is szeretnének hozzájárulni a Data Transfer Project megoldásaihoz, amelyeken Zuckerbergék mellett az Apple, a Google, a Microsoft és a Twitter szakemberei is dolgoznak.

(Fotó: Unsplash, Pőcze Balázs, Facebook)

További cikkek a témában:

A Facebook áll a támadások célkeresztjében, pedig a Spotify a nagyobb adatgyűjtő Az ún. viselkedési adat talán a legintimebb információ, amit egy szolgáltatás a felhasználóiról gyűjthet, a Spotify pedig élen jár ebben. Pár kattintással azonban valamelyest korlátozhatjuk az adatgyűjtését.  

A Facebook újított a VR szemüvegén, hogy a viselése kevésbé legyen zavaró a többi ember számára A Facebook új VR szemüvegének célja, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatot a virtuális és valóságos világ között és lehetővé tegye, hogy akár egész nap viselhető legyen az eszköz.

Háromdimenziós metaverzummá alakulhat a Facebook már öt éven belül Mark Zuckerberg szerint A közösségi oldal alapítójának régi álma, hogy egy valódi alternatív virtuális univerzumot építsen, ahol sokkal természetesebben kapcsolódhatnak az emberek, mint a képernyőkön keresztül.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Ne használj mesterséges intelligenciát, ha nincs szükség mesterséges intelligenciára - javasolja Szertics Gergely - de nagyon sok esetben szükség van rá. Mit jelent a mesterséges intelligencia, miért fontos a gépi tanulás és mikor érdemes használni az ipari szereplőknek? Ezekre a kérdésekre kaphattunk választ a Smart Factory ConnAction Konferencián.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.