Ilyen lesz a taxidroszt, amit légitaxiknak építenek

2021 / 02 / 01 / Rácz Tamás
Ilyen lesz a taxidroszt, amit légitaxiknak építenek
Egy brit startup a Hyundai és a brit kormány támogatásával tervezi a jövő nagyvárosi légitaxi-kikötőjét.

A nagyvárosi közlekedés legújabb nagy forradalmának a légitaxik, személy- és áruszállító elektromos multikopterek megjelenése ígérkezik. Újonnan alakult cégek, autóipari és repülőgép-gyártó vállalatok fejlesztik lelkesen ezt az új közlekedési ágazatot.

Viszont nem elég csak a járművet megalkotni, gondoskodni kell olyan leszállóhelyekről is, ahol ez az új közlekedési eszköz csatlakozni tud a meglévő hálózatokra. Egy repülő eszköz ma sem szállhat le csak úgy akárhol, az elsősorban a sűrűn lakott területekre érkező, ma még nem is nagyon létező új légijárművekre vonatkozó szabályok pedig biztosan különösen szigorúak lesznek majd.

Egy brit startup, az Urban Air-Port ezekre a szabályokra készül, amikor a Hyundai és a brit kormány támogatásával már ezeket az új leszállóhelyeket (drónmegálló? röptaxidroszt? repparkoló?) tervezi:


Az első brit légitaxi-kikötő látogatóközpontjának látványterve

Vajon mennyi ilyen mini-heliport kell majd a metropoliszokba, ha mindenki drónokkal akar utazni?

A tervek szerint Coventryben novemberben nyílik majd meg az első ilyen új intermodális közlekedési csomópont a nagyközönség számára - de egyelőre még a továbbutazás lehetősége nélkül, csak azért, hogy az emberek kezdjenek el hozzászokni a jövő új nagyvárosi légibuszmegállóihoz.

További cikkek a témában:

Hamarosan repülő „mentőautót” vethetnek be New Yorkban Megkérdeztük a hazai légimentők volt vezetőjét is, hogy Magyarországon milyen paramétereket figyelnének egy hasonló eszköz szolgálatba állításakor.

Az önvezető autózás következő szintje: amikor külön sávot kapnak az autonóm autók Már miért kéne nekik külön sáv? Hát pont az a lényeg, hogy képesek maguktól is elközlekedni az emberi sofőrös autók között, nem?

A Cadillac szerint elektromos légitaxi és önvezető furgon kombója lesz a jövő luxusautója Az autóipar radikális változásának újabb mérföldköve: a luxusautó-gyártó, aki luxusmobilitási szolgáltató akar lenni.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.