Ingyen látogatható a mesterséges intelligenciát és a művészetet összekapcsoló kiállítás

2021 / 10 / 06 / Felkai Ádám
Ingyen látogatható a mesterséges intelligenciát és a művészetet összekapcsoló kiállítás
Robotiskola and Friends című kiállítás október 29-edikéig látogatható meg ingyen, mutatjuk hogyan.

Ottonie von Roeder a dizájn spekulatív és kritikai megközelítésének a területén alkot, és a legújabb projektje két hazai vonatkozás miatt is érdekes lehet a számunkra. Az egyik, hogy A Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium kutatói segítettek az egyik alkotás, a robotot építő robot kidolgozásában, a másik, hogy a mesterséges intelligenciát és a művészetet összekapcsoló kiállítás, melynek fókusza az előbb említett installáció, Magyarországon tekinthető meg, méghozzá teljesen ingyen.

A „Robotiskola and Friends” című tárlat az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetben (SZTAKI) látogatható egészen október 29-ig. A legfőbb installáció tehát a robotot építő robot, amely egy interdiszciplináris projekt eredménye, és a gépe(ek) valódi mesterséges intelligencia segítségével képesek nagy fokú adaptivitást igénylő feladatokat végrehajtani: a koncepció ugyanis, hogy egy robotkar egy másik robotkart épít, amely megépít egy harmadikat, ami pedig egy negyediket. Az eszköz gépi tanulással tanulta meg a folyamat lényegét, és ehhez az Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium kutatói gépi látást is bevetettek. Ezen kívül viszont Ottonie von Roeder korábbi munkái is láthatóak a kiállításon, többek között a Post-Labouratory című projekt.

Mint írtuk, a Robotiskola and Friends térítésmentesen látogatható, de előzetes egyeztetéshez és időpontfoglaláshoz kötött – ez utóbbit a [email protected] e-mail címen lehet megtenni. Fontos tudni azt is, hogy a bejutáshoz az intézet védettségi igazolványt kér, és a maszkviselés is kötelező odabent.

(Kép: Sebestyén László/SZTAKI)

További cikkek a témában:

FRD: Erdősítsük újra a Földet robotdinoszauruszok segítségével! A lenyűgöző diplomamunka 3 olyan robotkoncepciót mutat be, melyek segítenének az erdők fenntartásában, és a fák ültetésében.

2050-re robotok győzik le a labdarúgó-világbajnokság legjobbjait a tervek szerint A videók tanúsága alapján a kitűzött cél elérése még közel sincs karnyújtásnyira, de huszonkilenc év alatt sok minden megtörténhet.

Az emberek 40%-a szívesen létesítene szexuális kapcsolatot humanoid robotokkal egy felmérés szerint Lehet, hogy a robotok elveszik az emberek munkáját, de ez nem áll útjába a jó kapcsolatnak a Tidio felmérése szerint.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.