Ingyen látogatható a mesterséges intelligenciát és a művészetet összekapcsoló kiállítás

2021 / 10 / 06 / Felkai Ádám
Ingyen látogatható a mesterséges intelligenciát és a művészetet összekapcsoló kiállítás
Robotiskola and Friends című kiállítás október 29-edikéig látogatható meg ingyen, mutatjuk hogyan.

Ottonie von Roeder a dizájn spekulatív és kritikai megközelítésének a területén alkot, és a legújabb projektje két hazai vonatkozás miatt is érdekes lehet a számunkra. Az egyik, hogy A Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium kutatói segítettek az egyik alkotás, a robotot építő robot kidolgozásában, a másik, hogy a mesterséges intelligenciát és a művészetet összekapcsoló kiállítás, melynek fókusza az előbb említett installáció, Magyarországon tekinthető meg, méghozzá teljesen ingyen.

A „Robotiskola and Friends” című tárlat az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetben (SZTAKI) látogatható egészen október 29-ig. A legfőbb installáció tehát a robotot építő robot, amely egy interdiszciplináris projekt eredménye, és a gépe(ek) valódi mesterséges intelligencia segítségével képesek nagy fokú adaptivitást igénylő feladatokat végrehajtani: a koncepció ugyanis, hogy egy robotkar egy másik robotkart épít, amely megépít egy harmadikat, ami pedig egy negyediket. Az eszköz gépi tanulással tanulta meg a folyamat lényegét, és ehhez az Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium kutatói gépi látást is bevetettek. Ezen kívül viszont Ottonie von Roeder korábbi munkái is láthatóak a kiállításon, többek között a Post-Labouratory című projekt.

Mint írtuk, a Robotiskola and Friends térítésmentesen látogatható, de előzetes egyeztetéshez és időpontfoglaláshoz kötött – ez utóbbit a contact@sztaki.hu e-mail címen lehet megtenni. Fontos tudni azt is, hogy a bejutáshoz az intézet védettségi igazolványt kér, és a maszkviselés is kötelező odabent.

(Kép: Sebestyén László/SZTAKI)

További cikkek a témában:

FRD: Erdősítsük újra a Földet robotdinoszauruszok segítségével! A lenyűgöző diplomamunka 3 olyan robotkoncepciót mutat be, melyek segítenének az erdők fenntartásában, és a fák ültetésében.

2050-re robotok győzik le a labdarúgó-világbajnokság legjobbjait a tervek szerint A videók tanúsága alapján a kitűzött cél elérése még közel sincs karnyújtásnyira, de huszonkilenc év alatt sok minden megtörténhet.

Az emberek 40%-a szívesen létesítene szexuális kapcsolatot humanoid robotokkal egy felmérés szerint Lehet, hogy a robotok elveszik az emberek munkáját, de ez nem áll útjába a jó kapcsolatnak a Tidio felmérése szerint.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
Rossz fájlokat tölthettek fel a bíróságnak egy perhez kapcsolódóan.
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
A Neuralink reményei szerint az általuk fejlesztett agy-számítógép interfész segít majd a lebénult embereknek abban, hogy a gondolataikkal irányíthassák a számítógépet.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.