Ingyenesen kínál oltás utáni antitest vizsgálatot a Semmelweis Egyetem

2021 / 06 / 16 / Felkai Ádám
Ingyenesen kínál oltás utáni antitest vizsgálatot a Semmelweis Egyetem
Bizonyos esetekben térítésmentesen ellenőrizhetjük, hogy az oltást követően termelődött-e a szervezetünkben antitest.

Térítésmentes ellenanyag-tesztelésre nyílt lehetőség – áll a Semmelweis Egyetem közleményében, ami viszont bizonyos feltételekhez kötött: egyrészt függ a kapacitástól, másrészt csak azok vehetik igénybe, akik kétdózisú védőoltás esetén megkapták mindkét koronavírus elleni vakcinát, és az oltást követően eltelt a védettség kialakulásához szükséges idő (minimum 2 hét), majd ezt követően ellenanyag-vizsgálaton estek át, melynek eredménye negatív lett. A lehetőséggel nem élhetnek azok, akik korábban már részesültek az egyetemen ingyenes ellenanyag-vizsgálatban vagy pedig korábban magas antitest szintet állapítottak meg náluk.

A rektor azt is hozzátette, hogy az ellenanyag-szint és a megfelelő védettség közt nincs egyértelmű összefüggés, tehát a most igénybe vehető vizsgálat is mindössze tájékoztatóként szolgálhat csak. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert mindössze ez alapján nem lehet egy esetleges harmadik oltás beadásáról dönteni. Dr. Merkely Béla arra is kitért, hogy minden oltás másképp hat az ellenanyag termelésre, ráadásul az antitest mérésére is eltérő technológiákat használnak, így bármely oltás esetén előfordulhat negatív eredmény, de ez nem jelenti, hogy nem alakult ki védettség.

Leteszteltek koronavírus-specifikus antitestekre Megnéztük, milyen eredményt ad az antitesteket érzékelő teszt egy felgyógyult fertőzött és egy elvileg koronavírusmentes illető esetén. Ez a cikk tehát a teszt tesztje. (Lesz vér is, szóval csak erős idegzetűeknek!)

A most szóban forgó ingyenes teszt vérvétel-alapú, és ezen az e-mail címen lehet rá jelentkezni: [email protected]. A vizsgálatra mindenkinek magával kell vinnie az oltásokról szóló igazolást, valamint a korábbi ellenanyagszint-méréssel kapcsolatos lelet másolatát.

További cikkek a témában:

Meg kell-e ijednünk attól, hogy a koronavírus elleni antitestek mennyiségének a csökkenését mérték? – A szakértők szerint nem feltétlen A fertőzés elmúlta után az antitestek mennyisége csökkenni szokott, ami teljesen hétköznapi jelenség. Ráadásul az antitest csak az immunválasz egyik ága.

Ajánlott-e a csecsemő szoptatása, ha az anya elkapta a koronavírust? A WHO határozott és meglepő irányelvet fogalmazott meg a járvány alatt a csecsemők szoptatásával kapcsolatban.

Lehet valaki szó szerint allergiás a testedzésre? Béna kifogásnak tűnhet, de akadt példa arra, hogy valakinél az edzés váltott ki anafilaxiás sokkot.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?
Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?
A radiocafé Kávézó a világ végén című műsorának vendége Dr. Varga Máté egyetemi docens, az ELTE TTK Biológiai intézetének, Genetikai tanszékének az oktatója volt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.