Ingyenesen kínál oltás utáni antitest vizsgálatot a Semmelweis Egyetem

2021 / 06 / 16 / Felkai Ádám
Ingyenesen kínál oltás utáni antitest vizsgálatot a Semmelweis Egyetem
Bizonyos esetekben térítésmentesen ellenőrizhetjük, hogy az oltást követően termelődött-e a szervezetünkben antitest.

Térítésmentes ellenanyag-tesztelésre nyílt lehetőség – áll a Semmelweis Egyetem közleményében, ami viszont bizonyos feltételekhez kötött: egyrészt függ a kapacitástól, másrészt csak azok vehetik igénybe, akik kétdózisú védőoltás esetén megkapták mindkét koronavírus elleni vakcinát, és az oltást követően eltelt a védettség kialakulásához szükséges idő (minimum 2 hét), majd ezt követően ellenanyag-vizsgálaton estek át, melynek eredménye negatív lett. A lehetőséggel nem élhetnek azok, akik korábban már részesültek az egyetemen ingyenes ellenanyag-vizsgálatban vagy pedig korábban magas antitest szintet állapítottak meg náluk.

A rektor azt is hozzátette, hogy az ellenanyag-szint és a megfelelő védettség közt nincs egyértelmű összefüggés, tehát a most igénybe vehető vizsgálat is mindössze tájékoztatóként szolgálhat csak. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert mindössze ez alapján nem lehet egy esetleges harmadik oltás beadásáról dönteni. Dr. Merkely Béla arra is kitért, hogy minden oltás másképp hat az ellenanyag termelésre, ráadásul az antitest mérésére is eltérő technológiákat használnak, így bármely oltás esetén előfordulhat negatív eredmény, de ez nem jelenti, hogy nem alakult ki védettség.

Leteszteltek koronavírus-specifikus antitestekre Megnéztük, milyen eredményt ad az antitesteket érzékelő teszt egy felgyógyult fertőzött és egy elvileg koronavírusmentes illető esetén. Ez a cikk tehát a teszt tesztje. (Lesz vér is, szóval csak erős idegzetűeknek!)

A most szóban forgó ingyenes teszt vérvétel-alapú, és ezen az e-mail címen lehet rá jelentkezni: [email protected]. A vizsgálatra mindenkinek magával kell vinnie az oltásokról szóló igazolást, valamint a korábbi ellenanyagszint-méréssel kapcsolatos lelet másolatát.

További cikkek a témában:

Meg kell-e ijednünk attól, hogy a koronavírus elleni antitestek mennyiségének a csökkenését mérték? – A szakértők szerint nem feltétlen A fertőzés elmúlta után az antitestek mennyisége csökkenni szokott, ami teljesen hétköznapi jelenség. Ráadásul az antitest csak az immunválasz egyik ága.

Ajánlott-e a csecsemő szoptatása, ha az anya elkapta a koronavírust? A WHO határozott és meglepő irányelvet fogalmazott meg a járvány alatt a csecsemők szoptatásával kapcsolatban.

Lehet valaki szó szerint allergiás a testedzésre? Béna kifogásnak tűnhet, de akadt példa arra, hogy valakinél az edzés váltott ki anafilaxiás sokkot.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Fajunk 300 ezer évvel egyedüli emberfaj lett a bolygón, az viszont nehéz kérdés, hogy éppen egy új faj kialakulásának az irányába tart-e az evolúciónk. Ennek oka, hogy bizonyos tényezők ebbe az irányba mutatnak, míg mások épp az ellenkezőbe. Elmondjuk, milyen körülmények esetén alakulhatna ki belőlünk egy új faj.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.