Írországban már gyorsabban rendelhetünk magunknak okostelefont, mint pizzát

2021 / 03 / 24 / Bobák Áron
Írországban már gyorsabban rendelhetünk magunknak okostelefont, mint pizzát
Feltéve, ha Oranmore-ban lakunk és Samsung telefont szeretnék venni magunknak.

A Samsung ugyanis a walesi Manna Aeróval összefogva itt indította útjára azt az új szolgáltatást, amellyel a kisváros lakói már drónos házhozszállítással is vásárolhatnak maguknak kártyafüggetlen Galaxy-telefonokat, amelyeket mindössze három perc alatt ki is szállítanak. A rendelhető készülékek köre a koreai gyártó legújabb modelljeit fedi le, így többek között a Galaxy S21-széria tagjait, A52 és A72 telefonokat, valamint Galaxy Buds Pro fülhallgatót, Galaxy Watch 3 okosórát és Galaxy Tab S7 táblagépet lehet drónnal rendelni. A Samsung az erről kiadott sajtóközleményben azt emelte ki, hogy az új kiszállítási mód teljesen érintkezésmentes vásárlást tesz lehetővé, igaz, mivel Oranmore lakossága mindössze ötezer fő, így a szolgáltatás egyelőre valószínűleg inkább a reklámérték miatt lehet fontos a Samsungnak.

A Manna Aero tavaly kezdte el tesztelni az Alphabet Winghez hasonló drónos házhozszállítási szolgáltatását, amellyel eredetileg a Dublini Egyetem hallgatói rendelhettek volna maguknak ételt, viszont a járványhelyzet miatt a cég gyorsan váltott, és átálltak a gyógyszerek kiszállítására. A cég technológiai igazgatója szerint a Manna azóta megállapodást kötött a Tescóval és több bolttal is, és reményeik szerint a szolgáltatást a későbbiekben az egész országra ki tudják majd terjeszteni.

A Winghez és a Zipline-hoz hasonlóan a Manna is teljesen egyedi tervezésű drónokat használ, amelyek 60-80 méteres magasságban repülnek, és óránként 60 kilométert tudnak megtenni. A drónok jelenleg legfeljebb négy kilogrammos és 25x25x14 centiméteres csomagok szállítására alkalmasak, amelyeket a megrendelő háza előtt tesznek le, erről pedig az alkalmazáson keresztül értesítik a vásárlókat.

További cikkek a témában:

Vért és kávét is rendelhetünk már drónos szállítással, ha a megfelelő helyen lakunk Ausztráliában és Finnországban viszont a drónos szállítás már ma is a hétköznapok része, Afrikában pedig az egészségügyet sikerült megreformálni a drónoknak köszönhetően.

Ghánában autonóm drónok szállítják ki a Covid vakcinákat A Covid-19 pandémia kitörése paradox módon gyorsítja az új, feltörekvő technológiák fejlesztését, az amerikai Zipline vállalat például mindössze néhány nap alatt 11 ezer oltóanyag-adagot szállított ki Ghána területén.

Ha Kaliforniában laksz, jövőre már egy robotjármű szállíthatja ki a pizzádat A kaliforniai közlekedési hatóság első alkalommal adott ki olyan engedélyt, ami lehetővé teszi, hogy egy gyártó kereskedelmi szolgáltatásként, vagyis pénzért üzemeltessen robotjárműveket az államban.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
A Sony bemutatta koncepcióját a világról, ahol a tartalomgyártók speciális XR-szemüvegekben gyűlnek össze és kreálnak képzeletbeli világokat, amelyben a transzmédia történetmesélés teljesen ki tud bontakozni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.