Írországban már gyorsabban rendelhetünk magunknak okostelefont, mint pizzát

2021 / 03 / 24 / Bobák Áron
Írországban már gyorsabban rendelhetünk magunknak okostelefont, mint pizzát
Feltéve, ha Oranmore-ban lakunk és Samsung telefont szeretnék venni magunknak.

A Samsung ugyanis a walesi Manna Aeróval összefogva itt indította útjára azt az új szolgáltatást, amellyel a kisváros lakói már drónos házhozszállítással is vásárolhatnak maguknak kártyafüggetlen Galaxy-telefonokat, amelyeket mindössze három perc alatt ki is szállítanak. A rendelhető készülékek köre a koreai gyártó legújabb modelljeit fedi le, így többek között a Galaxy S21-széria tagjait, A52 és A72 telefonokat, valamint Galaxy Buds Pro fülhallgatót, Galaxy Watch 3 okosórát és Galaxy Tab S7 táblagépet lehet drónnal rendelni. A Samsung az erről kiadott sajtóközleményben azt emelte ki, hogy az új kiszállítási mód teljesen érintkezésmentes vásárlást tesz lehetővé, igaz, mivel Oranmore lakossága mindössze ötezer fő, így a szolgáltatás egyelőre valószínűleg inkább a reklámérték miatt lehet fontos a Samsungnak.

A Manna Aero tavaly kezdte el tesztelni az Alphabet Winghez hasonló drónos házhozszállítási szolgáltatását, amellyel eredetileg a Dublini Egyetem hallgatói rendelhettek volna maguknak ételt, viszont a járványhelyzet miatt a cég gyorsan váltott, és átálltak a gyógyszerek kiszállítására. A cég technológiai igazgatója szerint a Manna azóta megállapodást kötött a Tescóval és több bolttal is, és reményeik szerint a szolgáltatást a későbbiekben az egész országra ki tudják majd terjeszteni.

A Winghez és a Zipline-hoz hasonlóan a Manna is teljesen egyedi tervezésű drónokat használ, amelyek 60-80 méteres magasságban repülnek, és óránként 60 kilométert tudnak megtenni. A drónok jelenleg legfeljebb négy kilogrammos és 25x25x14 centiméteres csomagok szállítására alkalmasak, amelyeket a megrendelő háza előtt tesznek le, erről pedig az alkalmazáson keresztül értesítik a vásárlókat.

További cikkek a témában:

Vért és kávét is rendelhetünk már drónos szállítással, ha a megfelelő helyen lakunk Ausztráliában és Finnországban viszont a drónos szállítás már ma is a hétköznapok része, Afrikában pedig az egészségügyet sikerült megreformálni a drónoknak köszönhetően.

Ghánában autonóm drónok szállítják ki a Covid vakcinákat A Covid-19 pandémia kitörése paradox módon gyorsítja az új, feltörekvő technológiák fejlesztését, az amerikai Zipline vállalat például mindössze néhány nap alatt 11 ezer oltóanyag-adagot szállított ki Ghána területén.

Ha Kaliforniában laksz, jövőre már egy robotjármű szállíthatja ki a pizzádat A kaliforniai közlekedési hatóság első alkalommal adott ki olyan engedélyt, ami lehetővé teszi, hogy egy gyártó kereskedelmi szolgáltatásként, vagyis pénzért üzemeltessen robotjárműveket az államban.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
A kecskeméti Neumann János Egyetem az eddig online ChatGPT-kurzusokat kínáló magyar startuppal, a Promptmasterrel együtt indítja a szabadon választható képzést 2024 tavaszán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.