Itt az okostelefon-markolat, ami egyben akkumulátor is

2020 / 07 / 12 / Perei Dóra
Itt az okostelefon-markolat, ami egyben akkumulátor is
Mobillal fotózni vagy videózni elég kényelmetlen, különösen, ha sokáig mozdulatlanul kell tartani az eszközt, természetellenes csuklómozdulatokkal. A ShiftCam ergonomikus okostelefon-markolat megoldást ígér a problémára, de más előnyökkel is kecsegtet.

Szó se róla, az okostelefonok kamerái már sok esetben megközelítik a profi fényképezőgépeket, de lehet egy fotó bármilyen mesteri, ha a kezünk gyorsan elfárad, és emiatt az élmény sem lehet felhőtlen. Erre kínál megoldást a lencséket és különféle kiegészítőket gyártó, 2017 elején alapított ShiftCam: a fotósokat, tervezőket és mérnököket alkalmazó cég küldetése, hogy ne csak profi fotósok készíthessenek pazar képeket, valamint, hogy átmenetet biztosítsanak az okostelefonok és a profi fotózás világa között. Miután a fejlesztők is besokalltak az instabil mobilos fotózásból és videózásból, de főként abból, hogy a mobillal történő fényképezés nem biztosítja a hagyományos DSLR gépek biztonságát és egyensúlyát, 2017-ben termékfejlesztésbe kezdtek, hogy aztán előrukkoljanak egy olyan eszközzel, ami a kényelemre összpontosít, egyszerre több funkcióval bír, és javítja a telefonos fényképezés, illetve videózás élményét.

"Visszatértünk a gyökerekhez" - olvasható a vállalat sajtóközleményében, melynek eredményeképp megszületett a ProGrip ergonomikus, DSLR modelleket idéző, okostelefon-markolata, ami egyben akkumulátor is.

A dizájnos tok Bluetoothon kapcsolódik a telefonhoz, ami új értelmet ad a markolatba épített exponáló gombnak, amivel úgy kattingathatunk, akár egy hagyományos fényképezőgéppel. Mivel a tartó telefont hordozó része elfordítható, így gyorsan válthatunk a tájkép és a portré beállítás között, mindehhez pedig kézmozdulatot sem kell váltanunk. A ProGrip egyúttal vezeték nélküli akkumulátorként is működik, így minden felvétel készítésekor tölti az eszközt. A fejlesztők úgy tervezték a markolatot, hogy az passzoljon a legújabb Apple, Samsung, Google, LG, Huawei és Xiaomi csúcsmodellekhez, és a pletykák szerint az iPhone 12 sorozattal is kompatibilis lesz majd. A tokhoz állványmenet és vakusaru is tartozik, ezen kívül csatlakoztatható a különféle tartozékokhoz, bónusz funkcióként pedig kihangosító dokkolóként működik videóhívás, vagy akár sorozatnézés közben.

A ShiftCam ProGripet százötven dollárét, körülbelül negyvenhatezer forintért árulják majd az üzletekben, de a fejlesztők a Kickstarterre is feltették: a kampány támogatói kilencvenkilenc dollárért (közel harmincegyezer forintért) juthatnak hozzá a három színben kapható termékért, ami a tervek szerint novemberben érkezik. A kilencvenkilenc dollár az alapcsomag ára, de többféle szett közül választhatunk: a háromszázkilencvenkilenc dolláros (százhuszonháromezer forint) Pro készlet megrendelői például az összes elérhető kiegészítőt megkapják hét lencsével együtt. A mostani egyébként már a ShiftCam hatodik közösségi finanszírozási kampánya, egyben a legnagyobb reményekkel kecsegtető.

(Fotó: dpreview.com)

 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.