Itt az okostelefon-markolat, ami egyben akkumulátor is

2020 / 07 / 12 / Perei Dóra
Itt az okostelefon-markolat, ami egyben akkumulátor is
Mobillal fotózni vagy videózni elég kényelmetlen, különösen, ha sokáig mozdulatlanul kell tartani az eszközt, természetellenes csuklómozdulatokkal. A ShiftCam ergonomikus okostelefon-markolat megoldást ígér a problémára, de más előnyökkel is kecsegtet.

Szó se róla, az okostelefonok kamerái már sok esetben megközelítik a profi fényképezőgépeket, de lehet egy fotó bármilyen mesteri, ha a kezünk gyorsan elfárad, és emiatt az élmény sem lehet felhőtlen. Erre kínál megoldást a lencséket és különféle kiegészítőket gyártó, 2017 elején alapított ShiftCam: a fotósokat, tervezőket és mérnököket alkalmazó cég küldetése, hogy ne csak profi fotósok készíthessenek pazar képeket, valamint, hogy átmenetet biztosítsanak az okostelefonok és a profi fotózás világa között. Miután a fejlesztők is besokalltak az instabil mobilos fotózásból és videózásból, de főként abból, hogy a mobillal történő fényképezés nem biztosítja a hagyományos DSLR gépek biztonságát és egyensúlyát, 2017-ben termékfejlesztésbe kezdtek, hogy aztán előrukkoljanak egy olyan eszközzel, ami a kényelemre összpontosít, egyszerre több funkcióval bír, és javítja a telefonos fényképezés, illetve videózás élményét.

"Visszatértünk a gyökerekhez" - olvasható a vállalat sajtóközleményében, melynek eredményeképp megszületett a ProGrip ergonomikus, DSLR modelleket idéző, okostelefon-markolata, ami egyben akkumulátor is.

A dizájnos tok Bluetoothon kapcsolódik a telefonhoz, ami új értelmet ad a markolatba épített exponáló gombnak, amivel úgy kattingathatunk, akár egy hagyományos fényképezőgéppel. Mivel a tartó telefont hordozó része elfordítható, így gyorsan válthatunk a tájkép és a portré beállítás között, mindehhez pedig kézmozdulatot sem kell váltanunk. A ProGrip egyúttal vezeték nélküli akkumulátorként is működik, így minden felvétel készítésekor tölti az eszközt. A fejlesztők úgy tervezték a markolatot, hogy az passzoljon a legújabb Apple, Samsung, Google, LG, Huawei és Xiaomi csúcsmodellekhez, és a pletykák szerint az iPhone 12 sorozattal is kompatibilis lesz majd. A tokhoz állványmenet és vakusaru is tartozik, ezen kívül csatlakoztatható a különféle tartozékokhoz, bónusz funkcióként pedig kihangosító dokkolóként működik videóhívás, vagy akár sorozatnézés közben.

A ShiftCam ProGripet százötven dollárét, körülbelül negyvenhatezer forintért árulják majd az üzletekben, de a fejlesztők a Kickstarterre is feltették: a kampány támogatói kilencvenkilenc dollárért (közel harmincegyezer forintért) juthatnak hozzá a három színben kapható termékért, ami a tervek szerint novemberben érkezik. A kilencvenkilenc dollár az alapcsomag ára, de többféle szett közül választhatunk: a háromszázkilencvenkilenc dolláros (százhuszonháromezer forint) Pro készlet megrendelői például az összes elérhető kiegészítőt megkapják hét lencsével együtt. A mostani egyébként már a ShiftCam hatodik közösségi finanszírozási kampánya, egyben a legnagyobb reményekkel kecsegtető.

(Fotó: dpreview.com)

 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.