Jól belehúzott a Twitter, most éppen egy podcast appot készül felvásárolni

2021 / 01 / 09 / Perei Dóra
Jól belehúzott a Twitter, most éppen egy podcast appot készül felvásárolni
Jelentős változások várhatók a márka háza táján, és a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a hangalapú szolgáltatásfejlesztésre. Ám mivel ilyesmivel korábban nem foglalkozott, ezért dönthetett úgy, hogy felvásárol egy tapasztaltabb céget.

Minden, amit eddig a Spaces-ről megtudtunk

2020 a Twitter számára is igencsak eseménydús volt, hiszen a vállalat szinte egész évben komoly aktivitást mutatott: alighogy 'elbúcsúzott' Periscope szolgáltatásától, már jöttek is az új információk arról, hogy egy teljesen új fejlesztésen dolgoznak. A cégvezetés ugyanis úgy döntött, hogy a jövőben sokkal nagyobb figyelmet fordít az interaktív kapcsolattartási lehetőségre, melyhez Spaces néven bevezetne egy hangalapú funkciót. Magyarán a Spaces teljesen új dimenziót nyújtana a felhasználóknak azáltal, hogy többé nem lennének olyan keretek közé szorítva, mint ami anno induláskor volt. (A userek eredetileg csak száznegyven karakterben fejthették ki gondolatukat, bár ez a kitétel elmúlt évek során jelentősen fellazult.)

Értelmesebb párbeszédet szeretett volna a Twitter, de ez csak félig jött össze A platform visszavon pár újítást, amelyekkel értelmesebb párbeszédre sarkallta volna a felhasználóit. Egy húzásuk azonban, úgy tűnik, bevált.

Korábban már röppentek fel hírek arról, hogy a Twitter egy hangalapú szolgáltatáson dolgozik, tavaly viszont egy szűk réteg már tesztelhette is ezt a funkciót. Érdekesség, hogy a Spaces-be bárki becsatlakozhat, a saját "felhő" létrehozása azonban korlátozott.  Az, hogy kik csatlakozhatnak egy adott felhasználó Spaces platformjához, lényegében teljesen annak tulajdonosán múlik majd, ugyanis mindenki maga menedzselheti saját kis közösségét, így mondandójuk valóban csak azokhoz ér el, akiknek ezt a lehetőséget megadják:

a felhasználók összegyűjthetik legkedvesebb követőiket, és csak a szerintük arra érdemesekkel osztják meg gondolataikat.

A Spaces közössége ezáltal nagyon szűrt lesz, sőt, még ezen belül is mindössze két státuszt szerezhetnek a regisztráltak: adott lesz egy beszélgetési opció, azonban lesznek, akik csak hallgathatnak. A csatlakozott követők hangulatjelekkel reagálhatnak a posztokra, ez főleg a hallgatóságnál lesz fontos, hiszen ők nem tudnak hozzászólni a Spaces keretében elhangzottakhoz. (A hangulatjelek a profilképek mellé kerülnek.) Ezen felül a mikroblog bejegyzései is megoszthatók lesznek a Spacesen, ami szintén jó társalgási alapot biztosít a felhasználóknak. Noha a szolgáltatás egyelőre korai verziójában fut, találunk majd benne egy valós időben működő, szöveges átiratok készítésére szolgáló funkciót is.

A Twitter az utóbbi időben amúgy is kiemelt figyelmet szentelt saját erősítésére annak érdekében, hogy tisztábbá, élményekben gazdagabbá tegye grafikus felhasználói felületét. Ígérete szerint így a Spaces esetében is ügyel majd az oda nem illő, sértő tartalmak kiszűrésére. Hozzátették: bár a Spaces még nincs kész, a felügyeleti eszközök már biztosítottak. Az viszont egyelőre rejtély, hogy a Twitter mikor teszi elérhetővé szélesebb körben a funkciót. Az biztos, hogy a Spaces segítségével nem a megszokott módon kommunikálhatunk követőinkkel, és ennek köszönhetően talán felélénkül majd az élet a portálon.

Előbb Spaces, aztán Breaker

Ahogy a fentiekből is kiderült, a Twitter egyrészt nagy meglepetést okozott a Spaces bevezetésével, másrészt mivel ezúttal olyan szolgáltatást fejlesztett, amihez hasonlót korábban soha, ezért dönthetett úgy, hogy felvásárol egy hangalapú szolgáltatásokkal foglalkozó céget, egészen pontosan a Breaker nevű alkalmazás fejlesztőcsapatát. A Breaker sokak számára valószínűleg semmit sem mond, pedig az applikáció jóval többet kínál egy mezei podcast funkciónál. A beszélgetős műsorok kezelésén túl ugyanis lehetőséget ad az embereknek a közösségi funkciók elérésére is, emellett több olyan fejlesztése van, amelyeknek a Twitter hasznát veheti a Spaces továbbfejlesztése során.

Miután a Twitter felvásárolja a Breakert, a szolgáltatás január tizenötödike után már nem lesz elérhető. Egyeseket ez valószínűleg kényelmetlenül fog érinteni, a Breaker fejlesztői azonban azt szeretnék, hogy minél problémamentesebb legyen az embereknek a váltás más szolgáltatásra. Az érintetteknek pedig biztosítanak egy olyan újítást, amikkel meglévő podcast feliratkozásaikat egyben átmenthetik más platformokra. A továbbiakban a Breaker teljes csapata a Twitter-hez kerül, a szakemberek feladata pedig a Spaces fejlesztése lesz. Több információt egyelőre eddig még nem közöltek, ahogy az sem világos, hogy mennyit fizetett a Twitter a Breakerért.

További cikkek a Rakétán:

A Facebookon, a Twitteren, de még a TikTokon is cenzúrázzák Trumpot Még az önvezető autók is leálltak, míg nincs eredmény az USA-ban.

A Twittert ért brutális hackertámadás háttere A hackerek egyszerre törtek fel rengeteg, sok követővel rendelkező fiókot. Elon Musk, Joe Biden és Bill Gates is az érintettek közt van. A fiókokat ezután Bitcoin átverésre használták fel. A Twitter most kezdi el összerakni, hogy mi történhetett.

Ilyen apró lépésekkel lehet vége a szabad internetnek Mi köze az új HBO szolgáltatásnak a közösségi média kinyírásához?

(Fotó: PxHere, Engadget)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.