Jön a lebutított Porsche Taycan, a csúcsmodellhez képest kevesebb mint féláron

2021 / 01 / 21 / Rácz Tamás
Jön a lebutított Porsche Taycan, a csúcsmodellhez képest kevesebb mint féláron
Végre megindulhatnak az eddig mellőzött tömegek is a Porsche-szalonok felé.

A német luxus-sportmárka nagyot akart gurítani első teljesen elektromos autójával, a Taycannal. A kocsit ezért 2019-ben csak egy nagyon erős és nagy hatótávolságú valamint egy még annál is erősebb változatban mutatták be. A Turbo és a Turbo S jelenleg 153 illetve 186 ezer eurós német piaci vételáron kapható.

A Turbo S 761, a Turbo 680 lóerős, előbbi 2,8, utóbbi 3,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, az akkumulátor mindkét változatban 93 kWh kapacitású.


A Taycan-portfólió. A bronzvörös autó az új alapmodell

Később, a tavalyi év során megérkezett a 4S jelzésű modell, amely "csupán" 530 lóerős és négy másodperc alatt ugrik százra, akkumulátora pedig választhatóan 93 vagy 79 kWh-s. Ezt a kocsit jelenleg 106.500 euróért árulja a Porsche.

Akinek még ez is túl drága, mostantól megveheti a simán csak Taycan néven árult verziót is. Az elektromos Porsche-alapmodell a kisebbik, 79 kWh-s akkumulátorral, 408 lóerős teljesítménnyel és 5,4 másodperces 0-100-as gyorsulással, a drágább változatok összkerékhajtása helyett csak hátsókerék-hajtással már 83.520 euróért, tehát valamivel 30 millió forint alatt elvihető.

A legolcsóbb változat alapkivitelben acélrugókon hintázik, de a légrugó ehhez a kocsihoz is megrendelhető extraként. Az első fapados Taycanok idén márciusban érkeznek majd meg megrendelőikhez.

Ez is érdekelhet:

Itt a következő elektromos BMW, az iX Az iX óriási változásokat hoz a márka életében, amiket sokáig kell még emésztgetniük a BMW rajongóinak.

Az orosz önvezető autó pont úgy vezet, mint egy valódi sofőr Las Vegasban lehetőségünk volt rá, hogy kipróbáljuk a Yandex robotautóját, amiben az a legfurcsább, hogy mennyire nem furcsa.

20 hónap, 18 baleset: nyilvánossá tették a Waymo önvezető autóinak baleseti statisztikáit A Google robotautói tavaly és idén csaknem tízmillió kilométert vezettek le Phoenixben súlyos baleset nélkül.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.