Közel ötvenmillió forintért már lehet huszonnégy karátos aranyba öltöztetett telefonunk

2021 / 03 / 20 / Perei Dóra
Közel ötvenmillió forintért már lehet huszonnégy karátos aranyba öltöztetett telefonunk
Gazdagoknak áll a világ, ez régóta köztudott, az ember mégis azt gondolná, hogy napjaink technológiai vívmányai mellett már az ő ingerküszöbük is nehezen megugorható. De nem az orosz Caviar gyártónak, ahol folyamatosan hol a nagyérdemű lenyűgözésén, hol annak megbotránkoztatásán dolgoznak, és olybá tűnik nagyon is értik a dolgukat. Legutóbb például a Rakétán írtunk polgárpukkasztó PlayStation-jükről, ezúttal pedig a tervezők egy több mint egykilós tömegű okostelefonnal rukkoltak elő.

A Goldphone esetén a gyártó nem is egy, de rögtön kétféle típussal is előállt, hogy egyszerre kedvezzenek az Android és az iOS felhasználóknak. A két típusban elérhető Goldphoneból összesen hetet gyártanak a világon, az egyik az iPhone 12 Pro, a másik a Samsung Galaxy S21 Ultra. A készülékek százhuszonnyolc, kétszázötvenhat és ötszáztizenkét gigabájtos tárhellyel kaphatóak majd.

Percek alatt elkapkodták az aranyból készült PS5 konzolt Az átszámítva százötvenmillió forintot érő konzol az orosz Caviar fejlesztőinek munkáját dicséri: négy hónapot dolgoztak rajta, és csupán kilencet gyártottak belőle.

A 999.9-es tisztaságú, huszonnégy karátos aranyköntösbe bújtatott telefonok ára körülbelül százhatvanezer dollár, átszámítva nagyjából ötvenmillió forint. (Persze ez még mindig semmi ahhoz a félmilliárd forinthoz képest, amennyit a már említett PlayStation 5-ért kértek, és amit pillanatok alatt elkapkodtak).

És hogy mit kapnak a vásárlók - mármint a tiszta aranyon kívül - a pénzükért? Lényegében semmit. A Goldphone ugyanis kiviteltől függetlenül hátlapi kamera nélkül kerül forgalomba, hiszen a hátlapokon kamera helyett tömör aranyréteget találunk. Ebből kifolyólag a Caviar elsősorban azoknak szánja legújabb modelljét, akik nem kamerával és más specifikációs elemekkel akarják mások előtt bizonygatni, hogy milyen jól fut a szekér, hanem a puszta külsővel. Az megint más kérdés, hogy mennyire kényelmes hordozni egy több mint egy kilogrammos telefonkészüléket, magáról a telefonálásról nem is beszélve.

Arról, hogy lesz-e hátlap/védőtok a telefonokhoz, a cég egyelőre nem közölt információt, arról viszont igen, hogy kibontáskor először nem magán az eszközön, hanem a bőrbevonatos fadobozon akad meg a vásárlók szeme, és ez rejti a készüléket, illetve tartozékait.

(Fotó: Caviar Globe)

További cikkek a témában:

Átveheti a Xiaomi a Huawei helyét a mobilpiacon? A kiváló ár-érték arányú készülékeiről ismert Xiaomi a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy olyan telefont mutatott be az év elején, aminek az ára alig marad el a nagy gyártók csúcskészülékeitől, azonban az Mi 11 esetében ennek már sokkal több értelme van.

Ez lehet idén a legnépszerűbb okostelefon az iPhone-ok után A Samsung szerdán két új telefont mutatott be: az A52 és az A72 modellek 130 és 175 ezer forint közötti áron kerülnek boltokba, az előbbinek pedig igen jó esélye van rá, hogy a legnépszerűbb androidos telefon legyen az idén.

Ezek lehetnek a meghatározó mobiltrendek 2021-ben Bár a múlt héten bemutatott Samsung Galaxy S21 Ultra a specifikációja alapján nem sokban különbözik a tavalyi modelltől, közelebbről megnézve a készülék tele van olyan újdonságokkal, amelyeket eddig még nem nagyon láthattunk telefonokban.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.