Közel ötvenmillió forintért már lehet huszonnégy karátos aranyba öltöztetett telefonunk

2021 / 03 / 20 / Perei Dóra
Közel ötvenmillió forintért már lehet huszonnégy karátos aranyba öltöztetett telefonunk
Gazdagoknak áll a világ, ez régóta köztudott, az ember mégis azt gondolná, hogy napjaink technológiai vívmányai mellett már az ő ingerküszöbük is nehezen megugorható. De nem az orosz Caviar gyártónak, ahol folyamatosan hol a nagyérdemű lenyűgözésén, hol annak megbotránkoztatásán dolgoznak, és olybá tűnik nagyon is értik a dolgukat. Legutóbb például a Rakétán írtunk polgárpukkasztó PlayStation-jükről, ezúttal pedig a tervezők egy több mint egykilós tömegű okostelefonnal rukkoltak elő.

A Goldphone esetén a gyártó nem is egy, de rögtön kétféle típussal is előállt, hogy egyszerre kedvezzenek az Android és az iOS felhasználóknak. A két típusban elérhető Goldphoneból összesen hetet gyártanak a világon, az egyik az iPhone 12 Pro, a másik a Samsung Galaxy S21 Ultra. A készülékek százhuszonnyolc, kétszázötvenhat és ötszáztizenkét gigabájtos tárhellyel kaphatóak majd.

Percek alatt elkapkodták az aranyból készült PS5 konzolt Az átszámítva százötvenmillió forintot érő konzol az orosz Caviar fejlesztőinek munkáját dicséri: négy hónapot dolgoztak rajta, és csupán kilencet gyártottak belőle.

A 999.9-es tisztaságú, huszonnégy karátos aranyköntösbe bújtatott telefonok ára körülbelül százhatvanezer dollár, átszámítva nagyjából ötvenmillió forint. (Persze ez még mindig semmi ahhoz a félmilliárd forinthoz képest, amennyit a már említett PlayStation 5-ért kértek, és amit pillanatok alatt elkapkodtak).

És hogy mit kapnak a vásárlók - mármint a tiszta aranyon kívül - a pénzükért? Lényegében semmit. A Goldphone ugyanis kiviteltől függetlenül hátlapi kamera nélkül kerül forgalomba, hiszen a hátlapokon kamera helyett tömör aranyréteget találunk. Ebből kifolyólag a Caviar elsősorban azoknak szánja legújabb modelljét, akik nem kamerával és más specifikációs elemekkel akarják mások előtt bizonygatni, hogy milyen jól fut a szekér, hanem a puszta külsővel. Az megint más kérdés, hogy mennyire kényelmes hordozni egy több mint egy kilogrammos telefonkészüléket, magáról a telefonálásról nem is beszélve.

Arról, hogy lesz-e hátlap/védőtok a telefonokhoz, a cég egyelőre nem közölt információt, arról viszont igen, hogy kibontáskor először nem magán az eszközön, hanem a bőrbevonatos fadobozon akad meg a vásárlók szeme, és ez rejti a készüléket, illetve tartozékait.

(Fotó: Caviar Globe)

További cikkek a témában:

Átveheti a Xiaomi a Huawei helyét a mobilpiacon? A kiváló ár-érték arányú készülékeiről ismert Xiaomi a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy olyan telefont mutatott be az év elején, aminek az ára alig marad el a nagy gyártók csúcskészülékeitől, azonban az Mi 11 esetében ennek már sokkal több értelme van.

Ez lehet idén a legnépszerűbb okostelefon az iPhone-ok után A Samsung szerdán két új telefont mutatott be: az A52 és az A72 modellek 130 és 175 ezer forint közötti áron kerülnek boltokba, az előbbinek pedig igen jó esélye van rá, hogy a legnépszerűbb androidos telefon legyen az idén.

Ezek lehetnek a meghatározó mobiltrendek 2021-ben Bár a múlt héten bemutatott Samsung Galaxy S21 Ultra a specifikációja alapján nem sokban különbözik a tavalyi modelltől, közelebbről megnézve a készülék tele van olyan újdonságokkal, amelyeket eddig még nem nagyon láthattunk telefonokban.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.