Láthatatlaná tevő mesterséges bőr készül a dél-koreai katonáknak

2020 / 12 / 14 / Justin Viktor
Láthatatlaná tevő mesterséges bőr készül a dél-koreai katonáknak
A mesterséges bőrt dél-koreai kutatók fejlesztették ki, és lehetővé teheti a katonák számára, hogy tökéletesen beleolvadjanak a környezetükbe. Az anyag ráadásul nem csupán a csupasz szem, de az infravörös rendszerű éjjellátó kamerák számára is láthatatlan.

Termokróm kristályok

Az Advanced Functional Materials folyóiratban megjelent tanulmány szerint a mesterséges bőr képes álcázni önmagát, és a környező környezettől függően képes lehűlni vagy felmelegedni, ami megnehezítheti a katonák hőkamerás észlelését.

 

Az eszközt termokróm folyadékkristályokat tartalmazó különálló "pixelek" alkotják, melyek színe megváltoztatható. A kísérletek során a kutatók demonstrálták a köpeny képességeit. A kézfejre helyezett mintaanyagot tartalmazó tapasz kékre változtatta színét, amint a kísérlet alanya kék felületre helyezte a kezét. Az anyag egyelőre nem képes felismerni az őt körülvevő színeket, azokat a kutatóknak manuálisan kell beállítani.


Seung Hwan Ko termikus és optikai klónozás illusztrációja (Kép: Szöuli Nemzeti Egyetem)

Franciaország is bionikus szuperkatonákat fejleszt Lassan minden nagyobb hadsereg szuperkatonákat fejleszt, érkeztek erről hírek az oroszoktól, a Kínából, az USA-ból és most a franciák is bejelentették, hogy hivatalosan is elindul ez a program. Hivatalosan az emberi DNS-hez senki nem mer hozzányúlni, és az eugenika sem jöhet szóba, maradnak tehát az implantátumok.

Mikrokamera

A kutatók most egy olyan mikrokamera beépítését tervezik mellyel a köpeny önállóan működő eszközzé alakítható - mondta Seung Hwan Ko, a Szöuli Nemzeti Egyetem kutatója és a csapat vezetője a Defense One-nak. Seung és csapata azt is tervezik, hogy továbbfejlesztik a mesterséges bőrt, hogy az extrém hőmérsékleti  viszonyok közepette, például az Északi-sarkon vagy a sivatagban is működőképes maradjon.

A harcra való alkalmasság érdekében Seung szerint nagyobb verzióra is szüksége lesz egy hatékonyabb áramforrással együtt. "Ez a probléma könnyen megoldható megfelelő hőszigetelő réteg hozzáadásával" - mondta, “De ez befolyásolhatja a teljesítményt is, így egy kicsivel még több munkára és kísérletre van szükség, mielőtt az eszköz valóban harci körülmények között is hasznos lehetne.


Seung Hwan Ko termikus és optikai klónozás illusztrációja (Kép: Szöuli Nemzeti Egyetem)

(Kép: Szöuli Nemzeti Egyetem, Pexels)

Ez is érdekelhet:

Videón Dél-korea lopakodó vadászbombázója Dél-Korea és Indonézia közös harci repülőgép fejlesztési programmal rendelkeznek, melyről még 2014-ben állapodtak meg, elhatározva egy alacsony észlelhetőségű vadászgép kifejlesztését. A projekt állásáról nemrég tettek közzé egy videót, amiben szokatlan részletességgel nyerhetünk bepillantást az új vadászgép szerkezetébe, amit éppen ipari robotok szerelnek össze.

Robot-barista a koronavírus terjedésének megfékezéséért Dél-Koreában Dél-Koreában a koronavírus járvány több mint 11,000 embert fertőzött meg és 267-en bele isd haltak. Az országban most a kormány: “mindennapi életben történő távolságtartás” kampánya zajlik, és persze a társas érintkezés ott is merőben átalakul. Mint olyan sok szerepben manapság, színre lépnek a robotok.

Néhány szó az EHang légitaxijának sikere kapcsán az autonóm légiközlekedés kihívásairól Ha a tetőkön landoló városi légitaxik koncepciója életképesnek bizonyul, akkor felsétálhatunk egy magasabb épület tetejére, és átruccanhatunk egy másik állomásra a város túloldalán. Mindeközben kihagyjuk a földi forgalmat és a nyomasztó közlekedési dugókat. De mikor is?


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.