Franciaország is bionikus szuperkatonákat fejleszt

2020 / 12 / 13 / Justin Viktor
Franciaország is bionikus szuperkatonákat fejleszt
Lassan minden nagyobb hadsereg szuperkatonákat fejleszt, érkeztek erről hírek az oroszoktól, a Kínából, az USA-ból és most a franciák is bejelentették, hogy hivatalosan is elindul ez a program. Hivatalosan az emberi DNS-hez senki nem mer hozzányúlni, és az eugenika sem jöhet szóba, maradnak tehát az implantátumok.

Nemrég mi is megírtuk, hogy az USA szerint Kína a biotechnológia harci felhasználási lehetőségeit kutatja, bizonyos jelek alapján az ázsiai ország génszerkesztéssel fokozná az emberi teljesítőképességet, amely kutatásokat talán a katonáikra is kiterjesztenének. Most az EU legnagyobb védelmi költségvetésével rendelkező Franciaország valószínűleg a kínai, orosz vagy éppen amerikai programokra válaszul bejelentette saját szuperkatona-programját, miközben a többi országot nem is említik - írta a BBC

Az USA hírszerzési igazgatója szerint Kína génmódosított szuperkatonákat fejleszt Az amerikaiak szerint Kína CRISPR-technológia segítségével faragna szuperhőst a hadsereg katonáiból.

A nyilvánosság elé tárt információ szerint egy programban implantátumokkal és egyéb technológiai eszközökkel felszerelt szuperkatona kutatás és kísérletek indulhatnak a francia hadseregben. Florence Parly védelmi miniszter kijelentette, hogy egyelőre nem tervezik invazív technológiák, vagyis az emberi testbe operálható implantátumok azonnali fejlesztését.

A francia fegyveres erők etikai bizottsága a héten hozta nyilvánosságra a jelentését, melyben megállapítják, hogy: “Az emberiség már régóta keresi a katonák fizikai és szellemi képességeinek kiterjesztését, ezek pedig végső soron elvezethetnek ahhoz, hogy a katonák testébe teljesítményfokozó eszközöket szereljenek.”

A lehetséges teljesítményfokozó eszközök között szerepelnek a katonák nagyagyának kapacitását növelő implantátumok és olyan eszközök, melyek az ellenség azonosításában segítenek, valamint a saját testi és szellemi állapotukról szóló információ távoli követését biztosító megoldások.

Az etikai bizottság aláhúzta, hogy az eugenika és a genetikai beavatkozás továbbra is tilos, valamint tilos minden olyan megoldás, ami megnehezíti a katonák visszailleszkedését a társadalomba, az aktív szolgálat utáni civil életbe. A miniszter szerint a civil szektorban már előrehaladott kísérletek folynak idegi implantátumokkal.

(Kép: Wikimédia)

Ez is érdekelhet:

Miért a katonai robotkutya az első lépés a Star Wars robotjai felé? Q-UGV bár a Boston Dynamics elhíresült kutyájára hajaz, ám ezt kifejezetten harci célra fejlesztik. A robotika jövője a Q-UGV fejlesztője szerint pedig az, amit a Star Wars filmekben láthatunk.

Az amerikai hadsereg telepatává alakítaná a katonáit A cél a teljes gondolati úton történő kommunikáció a katona agya és a számítógép között.

Csodálatos videón toboroz katonákat az amerikai űrhaderő Az amerikai űrhaderőnek van már egyenruhája, fegyvere, ideje volt végre valami markáns mozgóképes anyaggal is előrukkolni. Erre pedig végre sor került. Ha pedig ez sem lenne elég, az űrhaderő tévésorozatos feldolgozást is kap. Igaz, nem feltétlen olyat, amilyet Donald Trump szeretne.


 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
A “7-es vegyület” lehet az influenza elleni csodafegyver, amely a védőoltásokat is leválthatja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.