Lenyomta az Apple a Samsungot okostelefon eladásokban

2021 / 02 / 22 / Pőcze Balázs
Lenyomta az Apple a Samsungot okostelefon eladásokban
2020 utolsó negyedévében, négy év után először az Apple több telefont tudott eladni, mint a Samsung. Igaz, így is koreai konkurensük lett az év legtöbb készüléket értékesítő gyártója.

Ikonikus márka ide vagy oda, az Apple általában nem szokott a globális eladási listák élén végezni, 2020 első negyedévében például a Samsung és a Huawei is több telefont értékesített náluk. Cupertino a darabszám helyett inkább a jövedelmezőség területén szokott vezetni, nem is kevéssel: alig több mint egy éve a Forbes arról számolt be, hogy a szektor összbevételének a harmadát, profitjának viszont a kétharmadát viszi haza Tim Cook és csapata. Szokásos, szeptember-októberi készülékpremierjeiknek köszönhetően a legerősebb negyedévük mindig az utolsó, de a világjárvány évében ez még a szokottnál is jobban sikerült.

Az iPhone 12 modellek népszerűségének köszönhetően az Apple eladásai tizenöt százalékkal nőttek, miközben a Samsung számai tizenkettővel csökkentek,

foglalja össze a Gartner adatait a 9to5Mac. Utoljára 2016 utolsó negyedévében végzett az Apple ilyen előkelő helyen. Az egész évet nézve viszont még így sem sikerült lenyomniuk a Samsungot: 2020-ban az amerikai márka kétszázmillió készüléket adott el, a koreai kétszázötvenet. A lista első öt helyezettje közül csak az Apple és az Oppo tudtak növekedni, miközben 2020-ban a végfelhasználóknak értékesített készülékek száma tizenkét és fél százalékkal csökkent 2019-hez képest. A kutatócég szerint ráadásul az Apple még több telefont adott volna el, ha az autógyárakat is sújtó chiphiány nem okozott volna fennakadásokat náluk is.

További cikkek a témában:

Nagyképű vagyok, ha mindig megveszem a legújabb iPhone-t? Miután az Apple tavaly bemutatta az iPhone 12-t, becslések szerint már az első huszonnégy órában kétmillió rendelés érkezett a készülékre: pszichológusok szerint négy ok miatt akkor sem tudunk ellenállni a csábításnak, ha még az előző telefonjuk is kifogástalanul működik.

Jövőre érkezhet az Apple VR-szemüvege A rendkívül fejlett és rendkívül drága VR-sisakból jó, ha naponta egy darabot eladnak majd boltonként.

Tönkreteszi-e a telefont, ha nem a megfelelő töltővel töltjük? A Samsung legújabb telefonja, a Galaxy S21 az iPhone 12-höz hasonlóan már töltő nélkül érkezik, így jó tudni, hogy mivel érdemes tölteni és mivel nem a telefonunkat.

(Fotó: Apple)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.