Lenyomta az Apple a Samsungot okostelefon eladásokban

2021 / 02 / 22 / Pőcze Balázs
Lenyomta az Apple a Samsungot okostelefon eladásokban
2020 utolsó negyedévében, négy év után először az Apple több telefont tudott eladni, mint a Samsung. Igaz, így is koreai konkurensük lett az év legtöbb készüléket értékesítő gyártója.

Ikonikus márka ide vagy oda, az Apple általában nem szokott a globális eladási listák élén végezni, 2020 első negyedévében például a Samsung és a Huawei is több telefont értékesített náluk. Cupertino a darabszám helyett inkább a jövedelmezőség területén szokott vezetni, nem is kevéssel: alig több mint egy éve a Forbes arról számolt be, hogy a szektor összbevételének a harmadát, profitjának viszont a kétharmadát viszi haza Tim Cook és csapata. Szokásos, szeptember-októberi készülékpremierjeiknek köszönhetően a legerősebb negyedévük mindig az utolsó, de a világjárvány évében ez még a szokottnál is jobban sikerült.

Az iPhone 12 modellek népszerűségének köszönhetően az Apple eladásai tizenöt százalékkal nőttek, miközben a Samsung számai tizenkettővel csökkentek,

foglalja össze a Gartner adatait a 9to5Mac. Utoljára 2016 utolsó negyedévében végzett az Apple ilyen előkelő helyen. Az egész évet nézve viszont még így sem sikerült lenyomniuk a Samsungot: 2020-ban az amerikai márka kétszázmillió készüléket adott el, a koreai kétszázötvenet. A lista első öt helyezettje közül csak az Apple és az Oppo tudtak növekedni, miközben 2020-ban a végfelhasználóknak értékesített készülékek száma tizenkét és fél százalékkal csökkent 2019-hez képest. A kutatócég szerint ráadásul az Apple még több telefont adott volna el, ha az autógyárakat is sújtó chiphiány nem okozott volna fennakadásokat náluk is.

További cikkek a témában:

Nagyképű vagyok, ha mindig megveszem a legújabb iPhone-t? Miután az Apple tavaly bemutatta az iPhone 12-t, becslések szerint már az első huszonnégy órában kétmillió rendelés érkezett a készülékre: pszichológusok szerint négy ok miatt akkor sem tudunk ellenállni a csábításnak, ha még az előző telefonjuk is kifogástalanul működik.

Jövőre érkezhet az Apple VR-szemüvege A rendkívül fejlett és rendkívül drága VR-sisakból jó, ha naponta egy darabot eladnak majd boltonként.

Tönkreteszi-e a telefont, ha nem a megfelelő töltővel töltjük? A Samsung legújabb telefonja, a Galaxy S21 az iPhone 12-höz hasonlóan már töltő nélkül érkezik, így jó tudni, hogy mivel érdemes tölteni és mivel nem a telefonunkat.

(Fotó: Apple)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.