Lenyomták a postások a drónokat a németeknél

2021 / 08 / 17 / Perei Dóra
Lenyomták a postások a drónokat a németeknél
A Drone DJ és a Freight Waves is beszámolt a hírről, amit a DHL szóvívője is megerősített.    

Az első csomagkihordó DHL drónnal 2013-ban végeztek tesztrepülést, amikor is a jármű átrepült a Rajna felett, megtett egy kilométert, majd sikeres landolást hajtott végre. A drónt a földről irányították, útvonalát pedig úgy jelölték meg, hogy a vezérlő mindvégig követhesse azt.

Furcsa jövőbe vezethet a Vivo szabadalma: mini drónnal repül ki a kamera az okostelefonból Képzeljük el a világot, ahol minden telefonhoz szabadon röpködő miniatűr drónok tartoznak, hogy a szelfizés élményét új szintre emeljék.

További három évbe telt, hogy a cég az Alpok egy elszigetelt helyére egy harmadik generációs fejlesztésű drónnal odaküldött egy önvezető drónt. Az eredeti tervek szerint a járműveknek a nehezen megközelíthető helyekre (például baleset vagy katasztrófa helyszíne) kellett volna különböző, gyógyszereket és vagy élelmet tartalmazó szállítmányokat eljuttatni, mégpedig a lehető leggyorsabban.

Vége a dalnak

A DHL azonban jobbnak látta felfüggeszteni a kísérletezést, mert az eszköz pozitív hozadékai ellenére számos technikai problémát nem sikerült megoldaniuk.

Így tehát a drónos kézbesítés jelenleg biztosan nem alkalmas arra, hogy jól működő szolgáltatás lehessen.

Az újítás továbbá üzleti oldalról sem bizonyult jó döntésnek, a magas költségek miatt ugyanis nincs rá megfelelő mértékű kereslet. A gyorsaság pedig önmagában nem garancia a sikerhez, hiszen ilyesmiért az emberek csak akkor fizetnek, ha valóban vészhelyzet van.

Az Amazon szintén 2013-ban kísérletezett ilyesmivel, pontosabban a Prime Air nevű projekttel, amit aztán a cég nem sokkal később felfüggesztett. Bár a DHL drónjai egyelőre még forgalomban vannak, de már ketyeg az órájuk.

(Fotó: Unsplash/Nikita_rud)

További cikkek a témában:

Közel két méter széles járőrdrónokat kap a dubaji rendőrség A különleges drónhadsereg támogatásának köszönhetően egy perc alatt bármilyen vészhelyzetre reagálhatnak.  

Egyre jobban érik az első légitaxi-szolgáltatás elindulása A héten a Volocopter és a Joby Aviation is komoly eredményekről számoltak be, amelyek alapján reálisnak tűnik a 2023-as, 2024-es céldátum.

Sikoltozó embereket becserkésző drónokat fejlesztenek Elsőre talán hátborzongató ötlet, pedig alapvetően nagyon hasznos fejlesztésről van szó, mely egy nap akár életet is menthet.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
Felezi a járatidőt Stockholmban az első elektromos szárnyashajó
A világ első elektromos utasszállító szárnyashajója túljutott Svédországban a tesztelési fázison, és most kerül gyártásba, jövőre pedig át is veszi a stockholmi tömegközlekedési hálózat. A Candela P-12 az egyik útvonalon az 55 perces járatidőt 25 percre csökkenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.