Lenyomták a postások a drónokat a németeknél

2021 / 08 / 17 / Perei Dóra
Lenyomták a postások a drónokat a németeknél
A Drone DJ és a Freight Waves is beszámolt a hírről, amit a DHL szóvívője is megerősített.    

Az első csomagkihordó DHL drónnal 2013-ban végeztek tesztrepülést, amikor is a jármű átrepült a Rajna felett, megtett egy kilométert, majd sikeres landolást hajtott végre. A drónt a földről irányították, útvonalát pedig úgy jelölték meg, hogy a vezérlő mindvégig követhesse azt.

Furcsa jövőbe vezethet a Vivo szabadalma: mini drónnal repül ki a kamera az okostelefonból Képzeljük el a világot, ahol minden telefonhoz szabadon röpködő miniatűr drónok tartoznak, hogy a szelfizés élményét új szintre emeljék.

További három évbe telt, hogy a cég az Alpok egy elszigetelt helyére egy harmadik generációs fejlesztésű drónnal odaküldött egy önvezető drónt. Az eredeti tervek szerint a járműveknek a nehezen megközelíthető helyekre (például baleset vagy katasztrófa helyszíne) kellett volna különböző, gyógyszereket és vagy élelmet tartalmazó szállítmányokat eljuttatni, mégpedig a lehető leggyorsabban.

Vége a dalnak

A DHL azonban jobbnak látta felfüggeszteni a kísérletezést, mert az eszköz pozitív hozadékai ellenére számos technikai problémát nem sikerült megoldaniuk.

Így tehát a drónos kézbesítés jelenleg biztosan nem alkalmas arra, hogy jól működő szolgáltatás lehessen.

Az újítás továbbá üzleti oldalról sem bizonyult jó döntésnek, a magas költségek miatt ugyanis nincs rá megfelelő mértékű kereslet. A gyorsaság pedig önmagában nem garancia a sikerhez, hiszen ilyesmiért az emberek csak akkor fizetnek, ha valóban vészhelyzet van.

Az Amazon szintén 2013-ban kísérletezett ilyesmivel, pontosabban a Prime Air nevű projekttel, amit aztán a cég nem sokkal később felfüggesztett. Bár a DHL drónjai egyelőre még forgalomban vannak, de már ketyeg az órájuk.

(Fotó: Unsplash/Nikita_rud)

További cikkek a témában:

Közel két méter széles járőrdrónokat kap a dubaji rendőrség A különleges drónhadsereg támogatásának köszönhetően egy perc alatt bármilyen vészhelyzetre reagálhatnak.  

Egyre jobban érik az első légitaxi-szolgáltatás elindulása A héten a Volocopter és a Joby Aviation is komoly eredményekről számoltak be, amelyek alapján reálisnak tűnik a 2023-as, 2024-es céldátum.

Sikoltozó embereket becserkésző drónokat fejlesztenek Elsőre talán hátborzongató ötlet, pedig alapvetően nagyon hasznos fejlesztésről van szó, mely egy nap akár életet is menthet.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.