Live Shopping funkcióval bővül a Facebook

2021 / 05 / 29 / Perei Dóra
Live Shopping funkcióval bővül a Facebook
A Facebook egy percig sem titkolja, hogy saját szeletet akar magának az e-kereskedelem képzeletbeli tortájából, amit most újabb lépéssel bizonyított.

A felhasználók előtt ugyanis hamarosan szabad az út ahhoz, hogy akár élő közvetítések alatt vásárolhassanak nekik tetsző termékeket. A Live Shopping nevű funkció afféle modern teleshop-műsorként is felfogható, mivel a videókban megmutatott termékekre rögtön leadható a rendelés. Mindemellett természetesen a műsor ideje alatt végig lehet kommentelni és kérdezni, hezitálás esetén pedig az adás végeztével sincs akadálya a vásárlásnak.

Az újítás természetesen nem lepi el az oldalt, csak a Facebook kiválasztott partnerei indíthatják el.

Az első pár alkalom a Live Shopping Fridays névre keresztelt eseménysorozat keretén belül történik, amelyben heti rendszerességgel tartanak vásárlásra buzdító közvetítéseket különféle kozmetikai és ruházati márkák, köztük az Abercrombie and Fitch, a Bobbi Brown, a Clinique, a Sephora, a Dermalogica és az Alleyoop. A közösségi oldal azt szeretné, ha a nézők kreatív és szórakoztató tartalmakat látnának, például az adott termékhez fűződő oktató jellegű, informatív videókat. A Live Shoppingot egyelőre csak az Apple termékein élesítették a tengerentúlon, de azt még nem tudni, hogy a világ többi részén mikor vezethetik be.

(Fotó: Unsplash/Timothy_Hales_Bennett)

További cikkek a Rakétán:

Nyárra kiderülhet, hogy mi lesz a Facebook sorsa Európában Az ír legfelsőbb bíróság múlt heti ítélete alapján folytatódik az ír adatvédelmi hatóság (DPC) eljárása a Facebook európai adatkezelési gyakorlatát illetően, ami alapjaiban befolyásolhatja a közösségi oldal európai működését: a változás már a kapuban van, nyárra ugyanis eldőlhet a Facebook európai sorsa.

Nem ok nélkül rettegett a Facebook az iOS legújabb verziójától Az első adatok szerint a felhasználóknak mindössze 13%-a engedélyezte, hogy az alkalmazások adatokat gyűjtsenek a tevékenységükről.

A Signal hirdetésekben mutatta meg, hogy pontosan mit tud rólunk a Facebook: Azonnal le is tiltották őket


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
Daniel Ek vezérigazgató tegnap jelentette be a leépítéseket, amelyek várhatóan mintegy 1500 embert érintenek a vállalatnál.
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
Egyre több olyan cég áll elő emberszerű robotokkal, amelyek fő profilját hagyományosan nem a humanoidok tervezése jelenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.