Már lehet regisztrálni az ingyenes koronavírus-oltásra

2020 / 12 / 08 / Bobák Áron
Már lehet regisztrálni az ingyenes koronavírus-oltásra
Bár az oltóanyagok még nem érkeztek meg, a magyar kormány hétfő este elindította azt az oldalt, ahol bárki jelentkezhet koronavírus-oltásra - adta hírül a Telex.

A regisztrációt a vakcinainfo.gov.hu oldalon kehet elvégezni, ehhez meg kell adnunk a nevünket, a címünket, az életkorunkat, az elérhetőségeinket, valamint a TAJ-számunkat. A Telex szerint az oltás mindenki számára ingyenes lesz, viszont nem jelentkezési sorrendben fogják beoltani az embereket: a vakcinát elsőként az egészségügyi dolgozók kaphatják meg, majd a súlyos állapotú betegek, és csak ezután mindenki más. A Vakcinainfó hozzáteszi, hogy az idősebb emberek is elsőbbséget fognak élvezni az oltás során, ők, vagyis a hatvan év feletti nyugdíjasok pedig levélben, postai úton is jelezhetik, ha igényt tartanak az oltásra.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki melyik vakcinát kapja meg, a Vakcinainfó szerint a beszerzésről folytatott tárgyalások több csatornán zajlanak. "Magyarország már eddig is 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le több tíz milliárd forint értékben. A lekötött oltóanyagok között találunk oxfordi és amerikai vakcinákat is, a kormány emellett izraeli, kínai és orosz fejlesztőkkel is tárgyal" - írja az oldal.


Németországban ilyen ideiglenes oltóközpontok várják az oltásra érkezők tömegeit (Fotó: Thomas Lohnes/Getty Images)

Ahogy korábban már írtunk róla, a koronavírus elleni vakcinák közül három fejlesztése is a végső szakaszban jár, Nagy-Britannia pedig ezen a héten már meg is kapja a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett szérumot, ami 95 százalékos hatékonysággal előzi meg a Covid19-et.

(Borítókép: A londoni Royal Free Hospital dolgozói gyakorolják a Pfizer-vakcina helyes beadását, Fotó: Yui Mok/WPA Pool/Getty Images)

Kapcsolódó cikkek a Rakétán:

Magyar fejlesztésű találmány segíthet megoldani az orvosok túlterheltségét a koronavírus alatt Az Entremo okoskarkötője valós időben tudja mérni a páciensek pulzusát, testhőmérsékletét, légzési gyakoriságát és véroxigén-szintjét, és akár már november végére elkészülhet.

A Pfizer koronavírus vakcinája 95, a Modernáé 94,5, az AstraZenecáé 90 százalékban hatásos Szerencsére több gyógyszergyártónál is nagy erőkkel halad a koronavírus elleni vakcina fejlesztése, beszámolónkban összegeztük legfontosabb friss híreket.

A Microsoft figyelmeztet: hackerek támadják a vakcinagyártókat A legtöbb célpont már oltóanyag-kísérleteket végez.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Amikor Nobel-díjat ért, hogy maláriával gyógyították a szifiliszt
Amikor Nobel-díjat ért, hogy maláriával gyógyították a szifiliszt
Az antibiotikum megjelenése előtt a szifilisz kezelése nem volt egyszerű – jött tehát az ötlet, hogy a malária által kiváltott láz segíthet a betegeknek. Mivel a dolog az esetek egy részében bevált, az eljárás kifejlesztése 1927-ben ért egy Nobelt.
Az eltűnését követően 16 nappal teljesen mumifikáltan találtak rá a bolgár férfira
Az eltűnését követően 16 nappal teljesen mumifikáltan találtak rá a bolgár férfira
Egy bulgáriai férfi rejtélyes módon mumifikálódott mindössze 16 nap alatt, ami teljesen ellentétben áll a természetes mumifikációhoz szükséges szokásos feltételekkel. A szakértők sem értik, mi történhetett.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.