Mark Zuckerberg privát telefonszáma is kiszivárgott a legújabb Facebook adatbotrányban

2021 / 04 / 07 / Bobák Áron
Mark Zuckerberg privát telefonszáma is kiszivárgott a legújabb Facebook adatbotrányban
És így az is kiderült, hogy a Facebook vezére a saját cége egyik legnagyobb konkurensét (is) használja üzenetküldésre.

Ahogy arról mi is írtunk, a héten több mint félmilliárd Facebook-felhasználó adatai kerültek ki egy internetes fórumra, ahol bárki szabadon hozzáférhet az adatokhoz. Mint kiderült, a kiszivárgott adatok között megtalálhatóak Mark Zuckerberg személyes adatai is, akinek a Facebook azonosítója, a lakhelye, a születési dátuma és a kapcsolati státusza mellett a telefonszáma is kiszivárgott.

Dave Walker biztonsági tanácsadó ezzel kapcsolatban végzett egy kis kutatást, és kiderítette, hogy a Zuckerberghez tartozó telefonszámmal regisztráltak a Signalra is, ami azért különösen érdekes, mert a titkosított üzenetküldő alkalmazás a hét éve a Facebook tulajdonában levő WhatsApp egyik legnagyobb riválisa. Messzemenő következtetéseket ebből persze nem érdemes levonni, hiszen a legtöbb ember számtalan alkalmazásba regisztrál, vagyis biztosan csak annyit lehet kijelenteni, hogy Zuckerberg valamikor regisztrált a chatprogramra.

A Signal mindenesetre lecsapott a nem várt ajándékra, és egy Twitter-üzenetben kicsit odaszúrtak a konkurenciának, egész pontosan ezzel a szöveggel osztották meg az India Today cikkét: "amint a WhatsApp új felhasználási feltételeinek május 15-i határideje rohamosan közeleg, Mark jó példával jár elöl".

A poszt hátteréről annyit érdemes tudni, hogy a WhatsApp május 15-vel megváltoztatja a felhasználási feltételeit, amelynek értelmében bizonyos információkat a Faceboknak is továbbadnak, ezzel pedig sok felhasználó nemtetszését sikerült kiváltaniuk. A WhatsApp körüli felháborodásból egyébként éppen a Signal profitált a legtöbbet, amelynek a felhasználói bázisa az elmúlt hónapokban rohamosan emelkedett, ennek részleteiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

(Mashable, Borítókép: Drew Angerer/Getty Images)

További cikkek a témában:

Legalább 377 ezer magyar facebookozó adatait tették közzé nyilvánosan a neten Januárban már írtunk róla, hogy hackerek több mint félmilliárd Facebook-felhasználó telefonszámát szerezték meg, amelyeket darabonként húsz dollárért árultak a dark weben. A Business Insider szerint viszont valaki most az egész adatbázist közzétette egy internetes fórumon.

Egyre többen használnak titkosított üzenetküldőket Az egyre gyakoribb adatvédelmi botrányok mellett Donald Trump, sőt Elon Musk is hozzájárult ahhoz, hogy  a Telegram és a Signal nevű csevegőprogram népszerűsége minden várakozást felülmúlt az elmúlt hónapban.

Végre pontosan látszik, melyik chatprogram mennyit leskelődik utánunk A Messenger több mint hatvanféle módon rögzít és használ fel rólunk adatokat. A Signalnál ez a szám nulla.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Elon Musk cége januárban ültette be az első páciensbe az implantátumot, ami kétirányú kommunikációt tesz lehetővé az emberi agy és a számítógép között.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.