Még a tervezőit is meglepte, mi mindenre képes a mesterséges intelligenciával ellátott robotkutya

2023 / 10 / 27 / Bobák Áron
Még a tervezőit is meglepte, mi mindenre képes a mesterséges intelligenciával ellátott robotkutya
A ChatGPT beköltözött a Spotba, ennek eredményeként pedig egy olyan robot jött létre, amely profin kommunikál az emberekkel és a környezetét is felismeri.

A Boston Dynamics robotkutyája eddig is számtalan helyzetben nyújtott hasznos segítséget az embereknek az őrző-védő feladatoktól kezdve a takarításon keresztül a mentési munkálatokig, most viszont a cég mérnökei egészen új szintre emelték a négylábú robot képességeit. A mérnökök kísérletképpen integrálták a Spotba ChatGPT-t, emellett a robotot ellátták a hangfelismeréshez, a beszédhez és a gépi látáshoz szükséges szoftverekkel és hardverekkel is, aminek eredményeképp a gép már egészen emberi módon tud kapcsolatba lépni a környezetével.

Az erről kiadott, alább megtekinthető videón például azt láthatjuk, hogy a kommunikációs képességekkel felvértezett robotkutya idegenvezetőként is profin megállja a helyét, eközben pedig képes a személyiségét is változtatni aszerint, hogy mit várnak tőle a "gazdái": az egyik pillanatban még kimért komornyikként kommunikáló robot a következő jelenetben már Joshként bemutatkozva ad szarkasztikus válaszokat a neki szegezett kérdésekre, nem sokkal később pedig már egy tini jellegzetes szófordulataival és hanghordozásaval mutatja be a Boston Dynamics gyárát. Matt Klingensmith, a cég vezető szoftvermérnöke azt is elmondta, hogy a mesterséges intelligenciával felvértezett robot reakciói sokszor még őket is meglepték, amikor például arra kérték a robotot, hogy mutassa meg a szüleit, az a régebbi Spot modelleket felsorakoztató kiállítótérbe vezette őket annak ellenére, hogy soha nem tanították meg neki, hogy erre a kérdésre hogyan kéne reagálnia.

(Daily Dot)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.