Mégsem ebrudalja ki a pornósokat a kedvenc platformjuk

2021 / 08 / 26 / Pőcze Balázs
Mégsem ebrudalja ki a pornósokat a kedvenc platformjuk
Még nincs egy hete, hogy arról írtunk, hogy el fog tűnni a pornó az OnlyFans nevű, előadókat, alkotókat és a közönségüket összekötő digitális platformról. A döntést követő felzúdulás után a cég végül meggondolta magát.  

"Köszönjük, hogy hallattátok a hangotokat. Beszereztük a szükséges biztosítékokat, hogy támogatni tudjuk a sokszínű alkotói közösségünket, így felfüggesztettük az október elsejei szabályváltozásokat. Az OnlyFans kiáll a befogadás mellett, és továbbra is otthont biztosít minden alkotónak" - ezzel a rövid Twitter-üzenettel tett pontot az augusztus huszadika óta tartó botrány végére a platform, írja a The Verge.

Az Apple feladta a magánszféra védelmét a pedofília elleni küzdelem jegyében? Sokak szerint aggasztó az új rendszerük, amely átvizsgálja az iPhone-okon lévő fényképeket.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, az oldalon ugyan megtalálni mindenféle előadót, az OnlyFans mégis kifejezetten az előfizetéses pornó szinonimája lett, különösen a világjárvány alatt és után, hiszen a koronavírus a szexuális szolgáltatásokat nyújtók üzletének is rengeteget ártott. A felnőttfilmesek közül sokan úgy érezték, hogy nekik köszönhetően lett sikeres az OnlyFans, majd amikor nyűg lett belőlük, azonnal meg is szabadult tőlük.

Miért akarták kitenni a pornósokat?

Cikkünkben kitértünk rá, hogy befektetői és banki nyomásgyakorlás eredménye lehetett a drasztikus lépés. Három bank is elutasította, hogy a szolgáltatás tranzakciókat bonyolítson le náluk, ezért nem tudtak fizetni az alkotóiknak - miközben a digitális szexuális szolgáltatások az Egyesült Államokban nem illegálisak.

Casey Newton, a Platformer hírlevél szerzője azt írta, hogy ezek után könnyen felmerülhet, hogy a pornós közösség a kriptovaluták felé fordul, ami azt ugyan leegyszerűsíthetné, hogy a platformok utaljanak nekik, ám amikor szeretnék a megkeresett kriptovalutákat hagyományos pénzre konvertálni, a bankok újfent megtagadhatják azt, a szexuális szolgáltatások vélt illegalitására hivatkozva. A bankok ellenállása mindeközben csak a jéghegy csúcsa.

Az Apple és a Google kifejezetten tiltja, hogy az App Store-ban és a Play Áruházban szexuális tartalmú alkalmazások jelenjenek meg; a nagy online fizetési platformok, mint a PayPal, szintén nem tűrik meg az ilyen tranzakciókat; az Egyesült Államok külön törvényekkel lép fel a szexuális kizsákmányolás online formái ellen; mindezek mellett az OnlyFans tőzsdére készül, aminek a hasonló viták semmiképp sem tesznek jót. Ezek tükrében nem meglepő, hogy korábban menekülni akart a probléma elől a platform.

Mi történik most?

Egyelőre valószínűleg semmi. A felnőtt tartalmakat gyártók egy rövid időre fellélegezhetnek, miközben elkezdik mérlegelni, hogy hogyan lehetnek kevésbé kiszolgáltatottak a platformnak. A JustFor.Fans nevű, hasonló szolgáltatás vezetője, amint arról a Platformer beszámolt, rögtön kiemelte:

"nem tudom, hogy mi lehet (az OnlyFans) célja, de a mienk az, hogy pénzt keressünk a felnőtt szórakoztatóiparban. Pont.".

Ez a nyilatkozat is mutatja, hogy ha valamiben, abban biztosak lehetünk, hogy a pornóra mindig lesz igény, ezért mindig lesz kínálat. Legfeljebb időről időre megváltozik az, hogy a látogatók hol és hogyan juthatnak hozzá.

(Fotó: Unsplash/Charles_Deluvio)

További cikkek a témában:

Mobilalkalmazáson keresztül kérhetnek engedélyt a szexuális együttlétre a dánok A fejlesztői szerint az iConsent alkalmazásra egy friss törvény miatt van szükség, ami az eddiginél szigorúbban értelmezi a nemi erőszak fogalmát.

A szexrobotok új generációja már nem kedves az emberekkel, sőt, utálja, hogy emberek alkották Az erotikus tevékenységekre szánt antropomorf robotokat általában kedves és kooperatív jellemmel ruházzák fel, de a legújabb széria egyik tagja nincs jó véleménnyel az alkotóinak környezetvédelmi és kulturális teljesítményéről és ezt nem is titkolja.

A manipulatív, önimádó emberek igénylik a legtöbb szexuális figyelmet másoktól A machiavellisztikus nők és a nárcisztikus férfiak több szexuális figyelmet kívánnak másoktól, mint az átlag, és akkor még a sötét triád egyéb következményeiről nem is beszéltünk (kivételesen nem Kínáról van szó).


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Hány ember élt eddig összesen a világon?
Hány ember élt eddig összesen a világon?
"Ahány ember él ma, mind mögött harminc szellem sorakozik; ez az élők és holtak számaránya. Az idők hajnala óta nagyjából-egészéből százmilliárd ember taposta a Föld nevű bolygót." - írta Arthur C. Clarke az 1968-ban megjelent Űrodisszeia című könyvének nyitányában. Igaza volt az írónak? És hogyan változtak azóta a becslések?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.