Nincs kiút a válságból klímaigazságosság nélkül

2021 / 02 / 27 / Perei Dóra
Nincs kiút a válságból klímaigazságosság nélkül
Az ember okozta éghajlatváltozás ténye egyre nyilvánvalóbb a közvélemény számára, számos félreértés kering azonban akörül, hogy melyek azok a hibás rendszerszabályaink, amelyek miatt megbolydult az éghajlatunk, hogy ki milyen mértékben felelős a problémáért, illetve kinek mit kellene tenni ahhoz, hogy elháríthassuk az egyre közelgő klímakatasztrófát.

A Magyar Természetvédők Szövetsége a közelmúltban rendezett online klímavédelmi konferenciájának előadói a fenti kérdések megválaszolásához kínáltak szempontokat a résztvevők számára. Az előadók Ürge-Vorsatz Diána, a Közép-európai Egyetem professzora Székely János, szombathelyi megyéspüspök Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetsége társelnöke Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője. Az előadások után pedig kerekasztalbeszélgetés zajlott a résztvevők kérdései alapján. Moderátor: Éger Ákos, a Magyar Természetvédő Szövetsége ügyvezető elnöke. Bár az előadás teljes hossza több mint két óra, ám - egyebek mellett - a téma aktualitása miatt megéri ráfordítani az időt.

További cikkek a témában:

A magyar önkormányzatok lehetőségei a klímaváltozás elleni küzdelemben Az önkormányzatok kulcsszereplők a klímaalkalmazkodás előmozdításában, koordinálásában, az érintettek bevonásában: ez volt az egyik fő témája „Az önkormányzatok lehetőségei a klímaváltozás elleni küzdelemben a 2021 – 2027-es időszakban” című online klímakonferenciának.

Elkelne már egy "ökokönyvelés" de senki sem tudja, milyen árcédulát aggassunk a természetre Rég magunk mögött hagytuk azt a kort, amikor felelőtlenül fogyaszthattuk környezeti kincseiket, és bár a szakértők évek óta kérik az országokat, hogy határozzák meg a természet nyújtotta szolgáltatások értékét, mégis úgy tűnik, ez a feladat még sokáig a jövő egyik megoldandó problémája marad.

A ködöt, a felhőt és a jéghegyet is megcsapolhatjuk a tiszta víz reményében A világon körülbelül hétszázötvenmillióan nem jutnak ivóvízhez, a problémára azonban nem a hagyományos vízforrások hasznosítása jelentheti a megoldást.

(Fotó: Pixabay)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.