Ennek a valóságshownak a fődíja egy látogatás a Nemzetközi Űrállomásra az SpaceX-szel

2020 / 09 / 18 / Felkai Ádám
Ennek a valóságshownak a fődíja egy látogatás a Nemzetközi Űrállomásra az SpaceX-szel
A Space Hero című reality lényegében egy űrhajós kiképzőprogram lesz a kamerák kereszttüzében. A fődíj pedig igen kecsegtető: utazás a Nemzetközi Űrállomásra a SpaceX rakétáján.

A műsorba bármilyen háttérrel rendelkező, hétköznapi emberek jelentkezését várják, akikben forró szenvedély ég az űrkutatás iránt – írja a Deadline. A fődíj pedig még amerikai mértékkel is igen combos: utazás az ISS-re a SpaceX űrhajójával, ahol is a boldog győztes tíz napot tölthet el, mielőtt visszatérne a Földre. A helyjegy már biztosítva is van 2023-ra.

A versenyzőnek részt kell vennie a fent említett programban, amely fizikai kihívásokból, problémamegoldásból és érzelmi terhelésből áll majd. Ezután kerül sor az élőadásra, amelynek keretén belül világszinten bárki szavazhat arról, hogy ki legyen a nyertes. A műsor itt nem ér véget, hiszen a hétköznapi asztronauta útját, az űrállomáson tartózkodását és visszatérését is dokumentálni fogják.

A műsort mindebben a NASA mellett az Axiom Space vállalat segíti, amely az amerikai űrhivatal partnere. Az Axiom Space a tervek szerint 2024. második felében kezdi átalakítani a Nemzetközi Űrállomást: „fellőnek egy csomóponti modult, kutatási és gyártási létesítményt, személyzeti lakómodulokat és egy nagy ablakkal ellátott Föld-megfigyelő központot az ISS „Axiom szegmensének" létrehozása céljából”. Ez az Axiom szegmens pedig lényegében egy űrhotel lesz.

A NASA célja mindezzel az alacsony föld körüli pályán folytatható gazdasági tevékenység növekedésének beindítása. Ezzel egyébként az űrhivatal reményei szerint a küldetések hajmeresztő árából is le lehet faragni valamicskét, például úgy hogy a professzionális asztronauták mellett fizető utasok is ülnek majd a SpaceX Crew Dragon kapszuláiban, akik természetesen nem ingyen tartózkodnak majd az állomás fedélzetén sem. Ha pedig már a csúnya anyagiaknál tartunk, az Axiom Space az első 10 napos utazást 55 millió dollárra taksálja. Mivel azonban a műsor űrállomásos részére éppen egy évvel az űrhotel felbocsájtása előtt kerülne sor, némileg talán lefaraghatnak ebből a reklámérték miatt.

Megjegyzésre érdemes azonban, hogy az űrhotel, illetve a nem professzionális űrhajósok utazása sok kérdést, többek között egészségügyi aggályokat is felvet, hiszen már az alaposan kiképzett és felkészített űrhajósokon végzett megfigyelések alapján is az űrrepülésnek és a mikrogravitációs környezetnek rengeteg különböző élettani hatása lehet. Ráadásul még manapság is találunk ilyesféle új hatásokat. Nem tudni, hogy mi fog történni a „hétköznapi emberek” szervezetével.

(Kép: NASA)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.