Péniszt kapott egy robot, de nem szaporodásra tervezték

2021 / 06 / 21 / Perei Dóra
Péniszt kapott egy robot, de nem szaporodásra tervezték
Ahhoz, hogy egy robot megállja a helyét a különféle természeti adottságú területeken, logikus, hogy a fejlesztők gyakran az anyatermészetből merítenek ihletet egy-egy szerkezet megalkotásakor. Ezen elgondolás mentén készülnek például farokkal ellátott robotok is.

A kétlábú Ollie kialakítása első ránézésre olyan, mintha összemosták volna a Boston Dynamics' ATLAS nevű robotját a Segway önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszközével, ami az ember helyváltoztatását hivatott elősegíteni. A BotJunkie YouTube csatornán közzétett videóban ugyanis a saját szemünkkel láthatjuk egyrészt Ollie fürgeségét, másrészt, hogy lényegében az orrunk előtt lenyom egy break táncot:

Amit mi (és szerintünk ezzel nem vagyunk egyedül) robopénszinek látunk, az valójában egy, a robot akrobatikus mozgását elősegítő farok. Csakhogy használaton kívül az eszköz lábai között található, emiatt könnyű egészen másra asszociálni a látványból. A Gizmodo cikke szerint ez a harmadik láb vagy farok fejlettebbé teszi Olliet még Spot kutyánál is, hiszen annak köszönhetően előbbi összetettebb mozdulatokra, ugrásokra képes. A 'testrész' emellett nagyobb stabilitást nyújt az eszköznek például akkor, ha más robotikus kiegészítőt helyeznek rá, illetve segítségével könnyen elérhet és megfoghat tárgyakat. Nevezzük bárhogy, az egészen biztos, hogy funkcionalitása miatt a jövőben valószínűleg még több robot kaphat majd ilyen és ehhez hasonló kiegészítőt.

(Fotó: YouTube-Bot Junkie)

További cikkek a témában:

A NASA a Marsra küldené a Boston Dynamics robotkutyáját Az ötlet annyira logikus, hogy az a meglepő, hogy csak most merült fel.

Robotok őrjáratoznak a szingapúri parkokban A Spot robotkutya végre a gyakorlatban is bizonyíthatja a hasznosságát.

Megvásárolta a Hyundai a robotkutyát gyártó céget A robotipari technológiák miatt kacsingatott a koreai autógyártó a Spotot, a robotkutyát fejlesztő Boston Dynamics irányába, amelynek most meg is szerezte a 80 százalékát.

 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
Aki ráadásul egyszerre nagyon tehetséges és fogyatékkal élő is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.