A Porsche két éve tervezett egy elektromos egyterű autót, csak nem árulták el senkinek - mostanáig

2020 / 11 / 15 / Bobák Áron
A Porsche két éve tervezett egy elektromos egyterű autót, csak nem árulták el senkinek - mostanáig
Bár a Porsche az elmúlt években több olyan modellt is piacra dobott, amivel könnyedén átléptek a róluk kialakult imázson, a Vision Renndienst még így is egy nagyon merész vállalkozásnak tűnik.

Ez nem csoda, hiszen a Porsche neve gyakorlatilag egybeforrt a kultikus 911-gyel, a merészségében a Tesla Cybertruckkal vetekedő elektromos egyterűről pedig inkább egy japán gyártó ugrana be elsőre az embernek.

A Vision Renndiens-tet még 2018-ban alkották meg a Porsche mérnökei, és bár egyáltalán nem meglepő, hogy a koncepciót nem követte egy sorozatgyártásra érett modell, az azért kicsit furcsa, hogy csak most tárták a világ elé. Az autógyártók általában szívesen dicsekednek el a merészebbnél merészebb koncepciókkal, de a Porsche csak a most kiadott Porsche Unseen nevű könyvben rántotta le a leplet az elektromos egyterűről, másik tizennégy, 2005 és 2019 között tervezett koncepcióval együtt.

A Renndienst-et a Porsche valóban meg is építette, és bár a teljesítményéről nem közöltek adatokat, annyit azért elárultak róla, hogy a hatszemélyes kocsiban a sofőr középen ül, az utastér pedig modulárisan változtatható. A T1-es Volkswagen Transporter magastetős változata által ihletett Renndienst nemcsak belül, de kívül is igen sok egyedi elemet vonultat fel, elég csak az első fényszórójára vagy az oldalsó ablakaira nézni.

"Arra, hogy egy márka folyamatosan fejlődjön, kétféle lehetőség van" - mondta el Michael Mauer, a Porsche főtervezője arról, hogy miért is született meg a Renndienst. "Vagy folyamatosan, lépésről lépésre fejleszted a termékeidet, de ebben a folyamatban nehéz igazán innovatívnak lenni. Vagy szabad utat adsz a kreativitásodnak, engeded, hogy a gondolataid a jövőbe kalandozzanak, aztán visszakanyarodsz a holnapra."

További cikkek a Rakétán:

Videón is látható a Mercedes jövőautója, amit úgy terveztek, mintha egy élőlény lenne

A Sony autója még az utasok hangulatát is érzékeli

1600 kilométert tesz meg egy töltéssel a hidrogénnel hajtott szupersportautó


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Rejtély a jég alatt: elveszett Ran, a végítélet gleccserét felderítő merülőeszköz
Rejtély a jég alatt: elveszett Ran, a végítélet gleccserét felderítő merülőeszköz
A Ran nevű legénység nélküli merülőlőeszköz Antarktikánál veszett el, mélyen a jég alatt. Hogy miért, azt nem tudni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.