Rakétahátizsákkal szállította a vérplazmát a NATO akciójában a Gravity Industries alapítója 2022 / 01 / 13 / Bobák Zsófia

A Gravity Industries alapítója és tesztpilótája, Richard Browning is részt vett a NATO (Észak-atlanti Szerződés Szervezete) tavaly év végén megrendezett mentőakció próbáján, amelynek során többek között azt tesztelték, hogy a rakétahátizsák hogyan és milyen hatékonysággal alkalmazható nehéz terepen való műveletek közben és az ezzel közlekedő mentőalakulatok vajon valóban olyan gyorsan érnek-e ki egy-egy vészhelyzet helyszínére, hogy segítséget nyújthassanak, abban az esetben, ha a hagyományosabb közlekedési formák akadályokba ütköznek. Browning a szlovén hegyekben megrendezett demonstráción vérplazma készítményt szállított egy, a szerepe szerint szakadékba zuhant, majd onnan kimentett sérült katona számára, akihez a szűkös utakat használva sokkal lassabban jutottak volna el a mentőegységek. Bár a videón jól látható, hogy a jetpack viselője az egyszerűség kedvéért végig az út vonalát követi és alacsonyan repül, de elvileg lehetséges bármilyen terepen közlekedni az eszközzel, amivel egészen nagy sebességet is el lehet érni: 2019-ben 136,891 km/h-ra tudott gyorsulni vele a tulajdonosa. Az "igazi Vasemberként" híressé vált Browninggal tavaly készítettünk interjút, ahol elárulta, hogy a korábban bemutatott, brit és holland katonai akciók során is ő repült a jet suittal, és az eszköz egyik lehetséges hasznos felhasználási területét éppen a kutatási és mentési munkálatokban látja, ahol a sérültet például egy nehezen megközelíthető, hegyen lévő helyszínen kell ellátni. (Fotó: Gravity Industries)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Épphogy megépült egy 3D-nyomtatással készült ház az Egyesült Államokban, máris le kellett bontani
Épphogy megépült egy 3D-nyomtatással készült ház az Egyesült Államokban, máris le kellett bontani
A 3D-nyomtatott házak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, de nem mindig érik el a megfelelő minőséget.
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.