Még jobb lett a Sony ruha alatt viselhető légkondija

2021 / 04 / 23 / Bobák Áron
Még jobb lett a Sony ruha alatt viselhető légkondija
A Reon Pocket 2 jobban hűt és a speciális trikó mellett már bármilyen ruhával használható.

A Sony tavaly mutatta be a Reon Pocketet, ami egy olyan, ruhára szerelhető eszköz, ami a Peltier-hatást kiaknázva hűti le a viselőjét. Hogy mi az a Peltier-hatás, azt a Wikipédia a következőképpen foglalja össze: "a Peltier-hatás lényege, ha kétféle anyagból álló hőelektromos elemen át áramot vezetünk, az érintkezési helyek fölmelegszenek vagy lehűlnek, aszerint, hogy az áram milyen irányban halad keresztül".

A Reon Pocket esetében értelemszerűen az utóbbi, vagyis a hűtés volt a cél, a Sonynak pedig a jelek szerint bejött a dolog, hiszen a gyártó most bemutatta a mobil klíma továbbfejlesztett verzióját, a Reon Pocket 2-t. Az eszköz új áramköröket kapott, amivel több energiát tud a hőmoduljába irányítani, a bőrrel érintkező rész pedig szilícium helyett immár acélból készül, ennek a két tényezőnek köszönhetően pedig jobban hűti a viselőjét, mint az elődje. A Reon Pocket 2 három helyett immár négy hűtési fokozattal rendelkezik, a Sony szerint pedig így az ingázás vagy a munkahelyi használat mellett már golfozás, gyaloglás, vagyis enyhe fizikai munka közben is hatékonyan használható.

A 3350 mAh-os akkumulátorral felszerelt légkondi négyes, vagyis a legerősebb fokozaton három óráig tud üzemelni, viszont ha lejjebb tekerjük, akkor egyes fokozaton akár húsz órán keresztül is tud működni folyamatosan. Az 116x54x20 milliméteres és 92 grammos eszköz viseléséhez ráadásul már speciális trikóra sincs szükség, egy külön megvásárolható tartóval ugyanis bármilyen ruhával viselhető.

A légkondit áprilistól lehet majd megvásárolni 14 850 jenért, vagyis nagyjából 41 ezer forintért, de mivel az elődéhez hasonlóan csak Japánban fogják majd forgalmazni, így Magyarországon leginkább csak valamilyen csomagtovábbító szolgáltatással lehet majd hozzájutni. (Gizmodo)

További cikkek a témában:

Hajnövesztő sisakot készül piacra dobni az LG A MediHair lézerekkel és ledes égőkkel stimulálja a hajnövekedést, a módszert pedig már az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság is jóváhagyta.

Igencsak ígéretesnek tűnik a Facebook neurális jelekkel működő csuklópántja A közösségi oldal fejlesztői most bővebben is kifejtetik, hogyan működne a high-tech karkötő, valamint egy videót is közzétettek az eszközről.

Már előrendelhető a zsebre vágható gamer PC Készítői nem kevesebbet ígérnek, mint egy teljes értékű, windowsos számítógépet, ami a zsebünkben is elfér.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már készül a jövő “kvantuminternete”, amelynek kulcsa a kvantumdob
Már készül a jövő “kvantuminternete”, amelynek kulcsa a kvantumdob
A Koppenhágai Egyetem Niels Bohr Intézete már a jövő világhálójának, a “kvantuminternetnek” a legszükségesebb összetevőjén dolgozik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.